Szerintetek normális ha egy 8-os gyerek helyett az anyja írja a házi feladatait?
Nem normális. Anyád a húgoddal b.a.szik ki, az meg saját magával. Meg lesz a böjtje.
Tegyük fel, hogy a húgod kicsit fogyatékos stb. Akkor sem jó ez a viselkedésük, mert nem segít a húgodnak hozzáedződni az élethez a maga szintjén.
Alapesetben nem lenne normalis, de te nem olvastad azt a mémet a jarvany kezdeten, amiben ket diak beszelget cseten: "Na a te anyad hanyast kapott a nyelvtandolgozatodra? Az enyem csak kettest." :-)
En 3. -os gyerek anyja vagyok. Rossz a digitalis oktatas. A tanitok semmit se ertenek az online terhez, appokhoz, classroomhoz, de ezerrel nyomjak a tananyagot, feladatokat, szorgalmit. Szerencsetlen gyerekem mellett igenis ott kell ulnom es egyutt hazizunk. Probaltam otthagyni, de akkor 3* annyi ideig foglalkozik a feladatokkal es a vege ugyanaz, anya ezt nem ertem. Es akkor ahhoz az egy szerencsetlen feladathoz le kell melle ugyis ulnom. Ehelyett inkabb az elejen gyorsan vegigfutok vele az osszesen, es a nehezebbeknel egyutt ldjuk meg vagy ditalom mit irjon, miutan megertette a feladatot.
Tudom gaz, de nyafog hogy ennyit sose tanulnak egyedul az iskolaban. Es igen ott a tanito felirja a tablara, magyaraz, kerdez, ellenorzi kijavittatja. Nalunk meg kerik a taitok hibatlanul kuldjuk el a hazikat. Azt meg hogy?
Hugodnak amugy szolj be. Lusta kutya.
Alapesetben persze nem lenne normális.
De a magyar iskolarendszer oly mértékben el van cseszve, hogy simán el tudom magamról képzelni, hogy a századik tök fölösleges feladatnál azt mondanám a gyerekemnek: menj ki a szabadba, szaladgálj, biciklizz, foglalkozz olyannal, ami jólesik neked. (Mondjuk pont a tévé előtt való fetrengést nem engedném, mint alternatívát.)
Én meg negyedóra alatt megcsinálnám, ami neki egy órán át tartana.
A magyar iskolában nem az életnek tanulunk, még csak nem is az iskolának, hanem a felejtésnek. A tananyag legnagyobb részét eleve elfelejti a diák néhány év alatt. Amit megjegyez, abból is mit használ?
Most, hogy kitört a járvány, ha rajtam múlt volna, egy az egyben szünetet rendeltem volna el aug. végéig. Volt aki megkérdezte: "De hát mikor fogja a tanuló megtanulni azt, ami most lenne a tananyag?"
Semmikor! Ha a gyerek életéből kimarad a papucsállatka felépítése, vagy Nigéria gazdaságföldrajza, attól még ugyanolyan jól fog boldogulni az életben.
Talán még jobban is, mert a fontos dolgokat pont nem tanítják meg az iskolában, és ha ennyi tanulnivalója van, kevés lehetősége van, hogy szabad idejében mástól megtanulja.
Pl. hogy egy hitelfelvételnél mit kell mérlegelni.
Pl. hogy hogyan kell asszertíven kommnikálni (tehát úgy képviselni hatékonyan az érdekeidet, hogy ne nyomd le a másik felet).
Hogy hogyan kezeld a leggyakoribb heveny megbetegedéseket (lázcsillapítás, diéta, bőrproblémák stb.).
Hogy ha gyereked lesz, mit tegyél és mit ne tegyél vele az első néhány évben, hogy harmonikus személyisége legyen.
Hogy mit tegyél magaddal, ha nem találod a céljaidat, ha nem tudsz a másik nemmel zöld ágra vergődni, vagy ha folyton konfliktusba keveredsz a pároddal.
Hogy hogyan tudod magad legjobb eséllyel elfogadtatni egy új közösségben (akár osztályközösségben, akár munkahelyen).
Hogy hogyan érd el, hogy ne külső kontrollos legyél, hanem belső kontrollos.
Ezek segítenek abban, hogy boldog és sikeres felnőtt legyél (és ilyen gyereket tudj felnevelni) nem az, hogy tudd a másodfokú egyenlet megoldóképletét, vagy hogy Vajda János múzsáját Kratochwill Georginának hívták.
Kolléganőm is a hetedikes fia helyett csinálja a házit meg a beadandót munkaidő közben!!!!
Én úgy gondolom oké, hogy leellenőrzi otthon, de megcsinálni azért helyette durva.
Ne aggódj majd koppan a tesó szépen ennyi.
Nekem uncsim apja közgazdász, és kb 7. óta ő csinálta neki a matekháziját. Hát, nem kicsit koppant középsuliban. Kilencedik első félévben egy hajszál választotta el a bukástól, holott 8.évvégén ötös volt matekból.
Amúgy ha én megkérném valamelyik szülőmet hogy csinálja meg a házimat, szerintem megmondaná hogy elmegyek a phaszba.
Most mindenki le fog pontozni,de azért elmesélem.
25N vagyok
2002-2010-ig jártam általános iskolába
Nagyok sok órám volt főleg 6-7-8.os osztályosan,nagyon sokszor kellett kelnem reggel 6 kor,hogy 7:15-re ott legyek a suliba a 0.-órán ( akkor még így hívták)
Én 7.-es korom óta nem írok házit,mert volt olyan hogy este 21-ig is fent voltam.
Na anyám ezt unta meg, szerinte ez nem volt normális dolog 12 évesen,hogy egész nap legyél ott az iskolában hajnalok hajnalán,tudj figyelni az összes órán, tanulj,csináld meg a házit, készülj az órára, legyél kipihent. ( Szó ne essék róla,nem voltam hülye gyerek, se lusta,de azért valljuk be nem általános iskolás órarendem volt )
7-es korom óta nem írtam házit,ennek hatására jobbak lettek a jegyeim, dolgozatok, felelések,mert volt idő magamra,hogy tudjak pihenni és utána tanulni, házi nélkül.
Középiskolában se írtam,nem azt mondom hogy elvégeztem 2 egyetemet mert nem,de több szakmával rendelkezem,van állásom még a vírus idején is,én ugyan úgy élem az életem mint eddig szerencsére.
És szerintem anyám jól tette,hogy látta a házi "felesleges"
Tesód milyen tanulók? Nálatok nem ez a helyzet?
Milyen az órarendje
Most senkit nem akarok védeni,mert az tényleg nem jó ha anyád a tesód helyett írja meg,de oka biztos van rá
Tedd össze a két kezed, és akár hiszel akár nem, köszönd meg az égieknek mindezt. Hogy miért?
1. Neked ebből bajod nem lesz, mivel nem Te fogod eltartani.
2. Most nagy a pofája, az is lesz még egy ideig. Aztán majd mikor jön az érettségi (ha eljut odáig), akkora sallert fog kapni a múltbeli énjétől, hogy az nem igaz. Persze, most még van anyuci, főleg jelen helyzetben, de középiskolai témazáróknál, érettséginél nem lesz.
3. Ha át is rugdossák valahogy, lesz egy érettségije, szakma nélkül. Ezzel mehet kukásnak, vagy biorobotnak a kereskedelembe, mert az egyetemre be sem jut majd.
Az én családomban is ez megy egyébként, és pont én vagyok a Te helyzetedben, csak én még házit is kapok, mert egyedül én beszélek idegen nyelvet is, meg én tudom használni számítógépet. Próbáltam elmagyarázni, hogy ez nem lesz jó, nem hallgattak rám. Majd rájönnek mikor már késő lesz.
Ma vettem eszre...
Igy kezded. En az egyik lepontozott valaszolo vagyok.
De konyorgom jarvany van es abnormalis tavoktatas. Nyilvan nem irta meg anyad a hugod helyett a hazijat 8 even keresztul es valoszinu marcius 13 elott se.
8.osoknal mar reg megvolt a felveteli, amit legtobb helyen tavoktatas cimen csinalnak azazontjak az otthoni hazikat nulla magyarazattal nulla erdekesseggel az nem normalis.
Anyad valoszinu megunta az egeszet, egyfelol gondolom a hugod, ha ilyen nagy az arca biztos mondta de hat ugyis folvettek ide vagy oda minek tanulni, es anyadnak nincs kedve folyamatosna nyaggatni, hogy uljon le. Masfelol ezek szerint valoban ugy erzi sok, folosleges, nehez (?) vagy tul konnyuek a hazik es nem akar bajlodni veluk, inkbb o megcsinalja.
Ha kezdodik a kozepsuli ott ugy se ismetlessel kezdenek...nem fog kiderulni kinek ki csinalta hazijat jarvany idejen:-). Anyud meg mar akkor nem fogja helyette megcsinalni. Figyeld meg.
A tobbi valaszalo tongai, akiknel meg lehet suliba jarni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!