Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit csinálnátok a gyerekete...

Ti mit csinálnátok a gyereketekkel ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

23 éves gyerekről van szó, aki dohányzik és néha iszik is.

Sajnos most munka nélküli, de egyetem mellett dolgozott. Most nincs munkája, de abszolvált, de a diplomája nincs meg és nem is nagyon talál állást. Szakdolgozatot kellene csinálnia, de elég rosszul megy neki, mert úgy ahogy van nehéz és rossz témát választott, amit nem egyszerű megcsinálni

Elég sok olyan dolgot csinál, ami nem jó

dohányzásra mondjuk kér heti 5 ezer forintot és megoldja, de ha nem elég, akkor volt, hogy eltűnt pénz itthonról. Nem sok, de pl volt egy malac persely, amibe 200Ft-seket gyűjtünk és eltűnt belőle elég sok.

Illetve ami itthon volt pálinka arra rendszeresen rájár, ha úgy tartja kedve. Nem igazán akarjuk eldugni se, de kiönteni se. Mert az eldugás esetén megtalálja, nem olyan nagy a ház.

2020. máj. 4. 16:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem is kell kidobni. De attól még kilátásba lehet neki helyezni, hogy térjen végre észhez...
2020. máj. 4. 17:44
 12/22 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a leszokás nem egyszerű, én leszoktam már jó pár éve. Átérzem a helyzetét, hogy nehéz helyzetben van, amiben nem tudunk segíteni se.
2020. máj. 4. 18:20
 13/22 A kérdező kommentje:
A függőség meg sajnos ilyeneket eredményez, valami arany középutat kellene találnom, h oké kevesebb cigi, de ne igyon vagy valami. Volt függőként én is csináltam hülyeségeket, de lehet ez családi vonás.
2020. máj. 4. 18:22
 14/22 anonim ***** válasza:
95%
Te biztos a szülő vagy? Nem a tolvaj "gyerek"?
2020. máj. 4. 18:24
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem, nem én vagyok a gyerek. Sajnos én is függő voltam mind alkohol és cigi. Leszoktam mindkettőről, ezért szeretném valahogy megoldani a helyzetet. Én se kaptam külső segítséget és nekem se megy, hogyan segíthetnék rajta.
2020. máj. 4. 18:34
 16/22 anonim ***** válasza:
97%
Én tudod hogy szoktam le a cigiről? Úgy, hogy eldöntöttem, hogy nem cigizek. Mindennek már több, mint 1 éve és azóta nem gyújtottam rá. Na, így kell leszokni. Elhatározás kérdése az egész...
2020. máj. 4. 18:35
 17/22 anonim ***** válasza:
91%

Már a kérdés kommentjéből feltűnt, hogy a szülőnek is van vaj a füle mögött. Egyik mondatában szidja a gyereket, a másikban pedig mentegetni próbálja.

Az okot keresd meg, amiért ezt csinálja. Vidd el pszichológushoz. Az egyetemre saját akaratából jelentkezett? Valahogy nem áll össze, hogy olyan szakdogát akár írni, amit nem is szeret.

2020. máj. 5. 00:08
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz úgy a szülőnek támogatnia a gyereket, ha a gyerek sem tudja, hogy mit kezdjen az életével.

Valamit ki kellene találnia bizony. Magáról. Végre először az életben.

2020. máj. 5. 08:00
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "gyerek" jól átvág titeket. Egyetlen dolga lenne, megírni a szakdolgozatot. De nem teszi. Nehéz? Nem nehéz. Csak foglalkozni kell vele, időt kell rá szánni. Egyébként meg ott a témavezető, konzulens, aki segít, hogy merre induljon el, hol talál hozzá anyagot, stb.

Munkát meg biztosan találhatott volna. Nyilván nem olyat, ami a végzettsége.

Nekem a leírásból nagyon sunyinak tűnik. Ti meg mintha babusgatnátok, mint egy hímes tojást.

Egyáltalán nem normális, hogy a szakdolgozattal sem foglalkozik, de nem is dolgozik. Az meg kiverte nálam a biztosítékot, hogy lop.

2020. máj. 5. 08:48
 20/22 Savlekotő ***** válasza:
80%
23 éves gyerek,persze h retaldált lett.. 23 évesen nem zseb pénz kell előző el kell menni dolgozni de ahol a 23 még gyerek ott ez veszett fejsze nyele..
2020. máj. 13. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!