Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek lehet egy olyan...

Szerintetek lehet egy olyan szülő jó szülő, aki 20 évesen kiteszi a gyerekét, ha az 3 hónapig nem megy el dolgozni?

Figyelt kérdés

De anyagilag nem támogatja a gyerekét abban, hogy valamilyen lakhatása legyen. Miközben ő maga a nagymamájától örökölt egy lakást, amit kiadott... A szülei meg vettek neki egyet... A szülei halála után, pedig átköltözik abba a lakásba, amiben ők éltek.

A régit pedig szintén kiadja, de a 3 gyereke közül egyiket sem támogatja, holott a legfiatalabbnak még albérletre sem futja, a másik kettő meg kicsi albiban "nyomorog".

2020. máj. 2. 15:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem. De az érthető, hogy elvárja hogy dolgozzon vagy csináljon valamit. Valami elindulási alapot kéne adnia, de az sem várható el, hogy mindent a gyereke ölébe tegyen.
2020. máj. 2. 15:12
 2/18 anonim ***** válasza:
71%

Azért egy ilyen döntésnek vannak elözményei, ha a "20 éves" két éve - érettségi óta - nem keresett semmiféle munkát, hanem elvárja, hogy eltartsák, akkor jogos!

Az meg, hogy a szülö oda tudna neki adni egy lakást használatra, az addig lenne rendben, ha a gyerek fenn tudja tartani, azaz a rezsit fizeti rendszeresen, emellett rendbentartja, takarítja, szükség esetén renoválja, stb és ezt munka, kereset nélkül kizárt, hogy megteszi.

Ha a gyereket mégis engedné odaköltözni, akkor a végén a szülönek lenne egy csomó adósága és ezt nem lehet elvárni töle, hogy belemenjen.

A gyerek elöször keressen munkát, és ha bizonyított, akkor lehet egyezkedni.

2020. máj. 2. 15:32
 3/18 A kérdező kommentje:

Egyetemistáról van szó, aki már amúgy dolgozott is... 3-4 hónapja volt diákmunkája.

Azóta nem dolgozik.

De ezt nem írtam, az én hibám.

De az nem dúrva, hogy a szülő egyedüli gyerekként tulajdonképpen kapott 2 lakást ingyen, aztán még az örökségéből, a 3. lakásból sem segíti a saját gyerekeit?

Tehát annak ami neki megadatott, a töredékét sem próbálja a gyerekeinek ő is megadni, pedig lenne lehetősége.

Az a kérdésem, hogy így lehet e valaki jó szülő? Szeretheti e egyáltalán a gyerekeit? A gyerekeinek ezek után érdemes e egyáltalán tartani vele a kapcsolatot?

2020. máj. 2. 15:42
 4/18 anonim ***** válasza:
43%
Mi az oka hogy 3 hónapig otthon mereszti a fenekét? Ebben a jelenlegi vírusos helyzetben nem tenném ki, megérteném hogy nem talál munkát, de alapesetben, aki ennyi idő alatt nem tud elhelyezkedni az nem is akar.
2020. máj. 2. 15:50
 5/18 anonim ***** válasza:
82%

Ettöl lehet a szülö jó szülö, ha az a véleménye, hogy a gyerek csak azt becsüli meg, amiért megdolgozott, és nem amit a feneke alá tettek.

Emellett a legtöbb esetben a szülönek szüksége van arra a jövedelemre, amit a lakás kiadásából kap a megélhetéshez.

DE ettöl függetlenül sem tudom elképzelni, hogy egy szülö minden elözmény nélkül, hirtelen közli a gyerekkel - akár ha egyetemista is -, hogy holnaptól nem támogatja, ha eddig tette! Ennek egész biztos van valami oka, minimum egy összeveszés vagy valami egyéb.

2020. máj. 2. 15:52
 6/18 A kérdező kommentje:

Eddig sem támogatta, csak annyival hogy otthon lakhatott... De ugye mivel bejárt egyetemre, meg előtte heti 3-4 napot dolgozni is, kvázi csak éjszaka volt otthon.

De tudom, hogy ezen az oldalon ez már hatalmas támogatásnak minősül.

És nem is lebecsülni szeretném, de a valóságban nagyon sokan 30 éves korukig is kénytelenek otthon lakni és a szülők csak keveseket tesznek ki. Általában olyanokat akikkel nagyobb problémák vannak... Szerintem a szülőség egy életre szól, nem 18-20 évig... Szerintem természetesnek kéne lennie, hogyha egy anya tud segíteni, akkor segít. Illetve bevett szokás sokaknál, hogyha a szülőknek van egy házuk, amelyben élnek, majd meghalnak a nagyszülők akkor a felszabadult ingatlant vagy a gyereknek adják, vagy eladják és 1-2 millióval legalább segítik a gyereket/gyerekeket. Nekem nincsenek ilyen elvárásaim, de akkor se mondja senki, hogy nem létezik itthon ez a szokás. Környezetemben abszolút ezt tapasztalatam.

Amúgy én még önként költöztem el annó, hogy a fiatalabb tesóimnak is könnyebb legyen, de azt nem gondolom fairnek amit most az öcsémmel csinál...

2020. máj. 2. 17:07
 7/18 anonim ***** válasza:
65%
Őszintén? Undorító az ilyen nő. Én anya vagyok. Ezt el sem tudnám képzelni :( az a dolgom, hogy ott segítsek, ahol tudok. Az önzés és az irigység egy szülő gyerek kapcsolatban nem normális.
2020. máj. 2. 17:18
 8/18 anonim ***** válasza:
63%

Ha nappalira jár a gyereke, akkor nem korrekt kirakni.

Ha levelezőre jár, vagy félbehagyta a tanulmányait, akkor viszont simán lehet attól még jó szülő, ha ilyen hozzáállás mellett kirakja a gyerekét. Nem mondom, hogy biztosan az, mert ismerni kéne minden körülményt, de jogos elvárás, hogy levelező mellett, vagy pláne, ha nem tanul, akkor menjen el dolgozni.

Az, hogy a szülőnek bérbe adott lakásai vannak, ill. gazdag, az teljesen lényegtelen.

2020. máj. 2. 17:46
 9/18 anonim ***** válasza:
58%

", ha a "20 éves" két éve - érettségi óta - nem keresett semmiféle munkát, "

Elárulom neked, hogy mostanság simán lehet, hogy 20 évesen érettségizik. Rengeteg gyerekből csináltak anno évvesztest, a másik meg az, hogy nagyon sok középiskola 5 éves eleve. Tehát érettségikor 20 éves.

2020. máj. 2. 20:04
 10/18 anonim ***** válasza:
15%
Igen. Az okoskodó 20 évesek mutassák meg..
2020. máj. 2. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!