Szerintetek lehet egy olyan szülő jó szülő, aki 20 évesen kiteszi a gyerekét, ha az 3 hónapig nem megy el dolgozni?
De anyagilag nem támogatja a gyerekét abban, hogy valamilyen lakhatása legyen. Miközben ő maga a nagymamájától örökölt egy lakást, amit kiadott... A szülei meg vettek neki egyet... A szülei halála után, pedig átköltözik abba a lakásba, amiben ők éltek.
A régit pedig szintén kiadja, de a 3 gyereke közül egyiket sem támogatja, holott a legfiatalabbnak még albérletre sem futja, a másik kettő meg kicsi albiban "nyomorog".
Azért egy ilyen döntésnek vannak elözményei, ha a "20 éves" két éve - érettségi óta - nem keresett semmiféle munkát, hanem elvárja, hogy eltartsák, akkor jogos!
Az meg, hogy a szülö oda tudna neki adni egy lakást használatra, az addig lenne rendben, ha a gyerek fenn tudja tartani, azaz a rezsit fizeti rendszeresen, emellett rendbentartja, takarítja, szükség esetén renoválja, stb és ezt munka, kereset nélkül kizárt, hogy megteszi.
Ha a gyereket mégis engedné odaköltözni, akkor a végén a szülönek lenne egy csomó adósága és ezt nem lehet elvárni töle, hogy belemenjen.
A gyerek elöször keressen munkát, és ha bizonyított, akkor lehet egyezkedni.
Egyetemistáról van szó, aki már amúgy dolgozott is... 3-4 hónapja volt diákmunkája.
Azóta nem dolgozik.
De ezt nem írtam, az én hibám.
De az nem dúrva, hogy a szülő egyedüli gyerekként tulajdonképpen kapott 2 lakást ingyen, aztán még az örökségéből, a 3. lakásból sem segíti a saját gyerekeit?
Tehát annak ami neki megadatott, a töredékét sem próbálja a gyerekeinek ő is megadni, pedig lenne lehetősége.
Az a kérdésem, hogy így lehet e valaki jó szülő? Szeretheti e egyáltalán a gyerekeit? A gyerekeinek ezek után érdemes e egyáltalán tartani vele a kapcsolatot?
Ettöl lehet a szülö jó szülö, ha az a véleménye, hogy a gyerek csak azt becsüli meg, amiért megdolgozott, és nem amit a feneke alá tettek.
Emellett a legtöbb esetben a szülönek szüksége van arra a jövedelemre, amit a lakás kiadásából kap a megélhetéshez.
DE ettöl függetlenül sem tudom elképzelni, hogy egy szülö minden elözmény nélkül, hirtelen közli a gyerekkel - akár ha egyetemista is -, hogy holnaptól nem támogatja, ha eddig tette! Ennek egész biztos van valami oka, minimum egy összeveszés vagy valami egyéb.
Eddig sem támogatta, csak annyival hogy otthon lakhatott... De ugye mivel bejárt egyetemre, meg előtte heti 3-4 napot dolgozni is, kvázi csak éjszaka volt otthon.
De tudom, hogy ezen az oldalon ez már hatalmas támogatásnak minősül.
És nem is lebecsülni szeretném, de a valóságban nagyon sokan 30 éves korukig is kénytelenek otthon lakni és a szülők csak keveseket tesznek ki. Általában olyanokat akikkel nagyobb problémák vannak... Szerintem a szülőség egy életre szól, nem 18-20 évig... Szerintem természetesnek kéne lennie, hogyha egy anya tud segíteni, akkor segít. Illetve bevett szokás sokaknál, hogyha a szülőknek van egy házuk, amelyben élnek, majd meghalnak a nagyszülők akkor a felszabadult ingatlant vagy a gyereknek adják, vagy eladják és 1-2 millióval legalább segítik a gyereket/gyerekeket. Nekem nincsenek ilyen elvárásaim, de akkor se mondja senki, hogy nem létezik itthon ez a szokás. Környezetemben abszolút ezt tapasztalatam.
Amúgy én még önként költöztem el annó, hogy a fiatalabb tesóimnak is könnyebb legyen, de azt nem gondolom fairnek amit most az öcsémmel csinál...
Ha nappalira jár a gyereke, akkor nem korrekt kirakni.
Ha levelezőre jár, vagy félbehagyta a tanulmányait, akkor viszont simán lehet attól még jó szülő, ha ilyen hozzáállás mellett kirakja a gyerekét. Nem mondom, hogy biztosan az, mert ismerni kéne minden körülményt, de jogos elvárás, hogy levelező mellett, vagy pláne, ha nem tanul, akkor menjen el dolgozni.
Az, hogy a szülőnek bérbe adott lakásai vannak, ill. gazdag, az teljesen lényegtelen.
", ha a "20 éves" két éve - érettségi óta - nem keresett semmiféle munkát, "
Elárulom neked, hogy mostanság simán lehet, hogy 20 évesen érettségizik. Rengeteg gyerekből csináltak anno évvesztest, a másik meg az, hogy nagyon sok középiskola 5 éves eleve. Tehát érettségikor 20 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!