Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mindig a hibát kell...

Miért mindig a hibát kell abban keresni, ha valakinek idősebb emberrel van kapcsolata?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és megismerkedtem egy 10 évvel idősebb férfivel, aki a tanárom volt (maximum ebbe lehetne belekötni, de azt gondolom, hogy felnőtt emberek vagyunk, már nem tanít és nem is fog, így nincsen miről beszélni) és azóta tulajdonképpen együtt vagyunk. Ez még nem egy hosszú kapcsolat, mindenképpen többet szeretnénk várni, amíg egyáltalán mi biztosan tudjuk, hogy mit is várunk ettől. Viszont előbb-utóbb majd mindenképpen szeretnénk felvállalni, legalábbis egyikünk sem szeretne titkolózni stb. ki tudja meddig. Szóval még nem mondtam el senkinek, de már többen sejtik, hogy van valakim és pedzegetik, hogy ki az, mi az, mi a helyzet. Én pedig egyszerűen nem is tudom, hogy majd hogyan mondjam el, mert sejtem mi lenne a reakció. Az egész család nagyon előítéletes ezzel kapcsolatban. Vannak ilyen rokonaink és ismerőseink (mármint akiknek idősebb a párjuk) és megvan róluk a véleményük... hogy csak a pénz kell nekik, mert majd a párjuk jól beprotezsálja valahová, mert az is biztosan csak valami szerencsétlen senki akinek a saját korosztályában esélye sincsen, kihasználja a fiatal lányt, a lány meg az idősebbet mert egyedül nem menne semmire, biztos komplexusos meg beteg, nem nevelték normálisan, nincsen családja stb., stb. Szóval a sztereotípiák és szerintem az én esetemben sem reagálnának rá jobban.
2020. ápr. 30. 19:10
1 2
 11/13 Bellatrix:3 ***** válasza:
75%

Én ezzel úgy vagyok, hogy semmi közöm más életéhez ahogy az enyémhez sincs senkinek semmi köze. Ha te vele vagy boldog csakis ez számít semmi más. Ja meg nem minden a pénz ezt is megtanulhatnák és azt is, hogy az érzelmeidnek nem tud az ember parancsolni. Elmondod és kész ha nem tetszik nekik ez van nem ők élik az életedet.

Sztereotípiák meg sajnos mindenhol vannak minden miatt ez ellen nem lehet sokat tenni az emberek egy része nem tudja elfogadni, hogy mások nem úgy boldogok meg nem úgy gondolkodnak mint a többség.

2020. ápr. 30. 21:56
 12/13 anonim ***** válasza:
97%

Az a helyzet, hogy ezek a párkapcsolatok többségükben nem működőképesek. De adott konkrét esetben viszont lehetnek azok. Általában mégis elítélik az emberek, az ismert sugar daddy sztereotípia miatt (ami azért sokszor meg is állja helyét). Például egy nemrég elhunyt ismert filmes és a volt fánkozós szomorúözvegy kapcsolata nyilván igaz szerelemre épült.

Egyébként meg aki jól érzi magát egy kapcsolatban, azt a korkülönbség nem fogja zavarni. A Te példádban a 10 év nem túl sok. Ettől még működhet.

2020. máj. 1. 09:17
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
én speciel a filmes és a fánkos kapcsolatával se foglalkozom, nagyon gáz, amikor mások erkölcsi fölénynek álcázzák, hogy szeretnek utálkozni, mint pl. a macskás.
2020. máj. 1. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!