Ti megengednétek, hogy a 16 éves lányotoknak komoly kapcsolata legyen egy nála egy évvel idősebb fiúval?
A helyedben több dolog miatt is inkább örülnék, mint félnék:
1. A lányod bízik benned, annyira, hogy még az intim dolgait is elmeséli neked.
2. A lányod értelmes ember, tudja ésszel kezelni a helyzetet, annak ellenére, hogy szerelmes. Nézd meg a mai kérdéseket, hány 16 éves akar házasodni, csak hogy elköltözzön otthonról...stb.
3. A fiú is értelmes, komoly srác, nem csak 1 lenne neki a lányod a sok közül.
Én azt mondom, ha bízol a lányodban, és a nevelési módszeredben, akkor semmi okod aggódni.
Én a gyerek szemszögéből mondom, nekem anyukám anno mindent megtiltott, soha nem engedett sehova, nem lehetett barátom, haverjaim sem, semmi. Annyira túlféltett, hogy mire kikerültem a "való életbe" egy rakás szerencsétlenség lettem. Nem tudtam kommunikálni az emberekkel, nem voltam képes emberi kapcsolatokat kialakítani. Borzalmasan naiv voltam, a férfiak is ott rúgtak belém, ahol értek. Soha ne tedd ezt a lányoddal. 16 éves, nem 10, engedd, hogy legyen párkapcsolata, barátai, stb... mert ezeken keresztül fogja megtapasztalni, hogy milyenek az emberek, bizonyos szituációkban hogyan kell viselkedni. És igen, néhány negatív tapasztalatot is el kell szenvednie ahhoz, hogy ne legyen egy rakás szerencsétlenség felnőtt korára, mert hidd el nekem, hogy abból nagyon nehéz kijönni.
Persze nem azt mondom, hogy mindent hagyjál rá, beszélgess vele sokat ezekről a dolgokról és tudja, hogy benned megbízhat.
Mire érted a "komoly kapcsolatot" ?
Mert, ahogy leírtad, jelenleg is "járnak". Ennél mi lenne a komolyabb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!