Elengednétek a lányotokat egy idegen sráccal kamionozni 6 hétig külföldre?
Az egy dolog, hogy 18 éves, és "felnőtt"
De ahogy egy 18 évesnek jogai vannak, ugyanúgy kötelessége is.
Én nem engedném el, és ha azzal jönne, hogy 18 éves felnőtt vagyok, nincs jogotok megszabni mit csinálok, nos akkor vita nélkül közölném vele.
. Igen, nincs jogom tiltani, hiszen 18 éves felnőtt ember vagy. De jogom van ahhoz, hogy egy fillért se adjak ehhez a hülyeséghez. Ahhoz is jogom van, hogy 6 hét múlva ha egyáltalán visszajössz, akkor a bőröndödet a kezedbe adjam, hogy mehetsz tovább, nem tartalak el.
De most komolyan. Hogy lehet egy 18 éves ennyira naivan ostoba?
Hát a párom kamionozik, én voltam vele. Külön ágy van a kamionban az igaz (de gondolod külön ágyban aludnának?), többnyire hűtő is, bár az elég kicsi (max a sört jó behűteni). De a román sofőrök életveszélyesen vezetnek. Épp tegnap látott egyet a hegyekben felborulva. 2 kártyával járnak meg hasonlók.
Hallottam egy sztorit, (ami érdekes módon szintén román sofőr) hétvégi 45 órás pihenőben, a barátnőjét kiküldte a parkolóba "pénzt keresni". A csajnak meg minden fuvar után, le kellett adnia a lóvét. Hétfőn reggel, még a lány mosdóba, vagy nem tudom hol volt, a pasi elindult a kamionnal, azt a csajt otthagyta Franciaországba egy parkolóba, meglépve a pénzel, amit a csaj keresett a hétvége alatt.
Apám kamionos (volt - tavaly volt egy balesete amit nem értjük hogyan élt túl...)
Középiskola elején sokszor mentem vele mindenfelé, hát nem egy leányálom, egy idegennel semmiképpen nem mennék!
Ha el is megy ne csodálkozzon, ha lyuknak viszik
Igen, itt nem elengedésről-tiltásról van szó, hanem HOZZÁJÁRULÁSRÓL, amit megtesztek, amint odaadjátok neki a pénzt.
A dolog elsülhet nagyon jól, a lányodban jó emlékként marad meg, és megerősíti, hogy a kamionozás az útja. Elsülhet rosszabbul, tragédia nem történik, de a kényelmetlenségek miatt rossz emlékként marad meg, és a lányod hallani sem akar többé a kamionról. És elsülhet nagyon rosszul, ezt nem részletezem, megtették már páran.
Ha pénzt adsz, hozzájárulsz mindehhez.
Szülőként én még megtenném, akár a srácnak is belengetve az ötletet, hogy felhívom a cégét, lehetséges-e egy ilyen út. Lehet, a srác még akkor visszatáncolna.
Szerintem cselekedjetek, ne a jószerencsében bízzatok.
Nem. Ismerőssel, akit en is ismerek, elmehetne kipróbálni. De nem olyannal, aki 6 het utan hozza haza, van olyan is, aki hétvégente itthon van
Most meg aztan tenyleg nem tudom, mennyire mehet utasként akárki, kerik kapasbol jogsijat masik sofornek
1. Azért van itt a srác, mert dolgozik
2. A magyarok se jobbak, hidd el. :)
3. Biztos, hogy nem engedik át.
4. Annyira fontos az út neki, hogy úgy látszik, ez sem érdekli.
5. Úgy gondolom, hogy ha annyira felnőtt nő 18 évesen, hogy kamionozgatni akar egy sráccal, akkor vásároljon be magának.
6. Ez egyértelmű :D
Bár nem vagyok még szülő, csak 20 éves fiatal felnőtt nő vagyok, de nem egyeznék bele egykönnyen abba, hogy egy számomra idegen román sráccal menjen el kamionozni 6 hétig a lányom. A koronavírus az most csak plusz, nem a fertőzésveszélytől félteném, hanem hogy amúgy is szar mostanában a határátkelés emiatt, meg mindenféle lakóhely elhagyás, főleg külföldön, hatalmas gázokba keveredhet.
Ha az én lányom ilyen kérdéssel állna elő, akkor biztosan nagyon meglepődnék. Tisztában lennék azzal, hogy a kamionos úton biztosan nem csak egymást fogják nézni, és ezzel semmi baj nincsen, csak legyen felelősségtudatos és védekezzenek. Ha TE úgy látod, hogy ő van elég felelősségteljes 18 évesen, és tisztában van a kockázatokkal, amit vállal, akkor menjen. Ha ő van akkora felnőtt, hogy kamionozgasson egy számomra idegen sráccal, akkor legyen annyira is felnőtt, hogy magának finanszírozza az utazás költségeit és minden egyebet, mert az nem a te dolgod. Gyűlöltem, amikor a szüleim ezt mondták nekem is más helyzetben, de ez így van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!