Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebbe beletudtam volna avatkozn...

Ebbe beletudtam volna avatkozni bármi módon? Hibás vagyok?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy autót, az utcánkba lakik egy szerelő, oda vittük át apukámmal, megcsinálták a kötelező dolgokat, aztán mikor érte mentünk, tolattam ki, és az utcáról jött egy autó a szerelőhöz, befordult a kapun, és megállt mögöttünk.A vezetője kiszállt, és elkezdett besétálni, holott egyértelmű volt,hogy tolatunk, de ha az nem is akkor az igen,hogy tőle nem tudunk kimenni.

Apukám kiszólt neki, hogy szeretnénk kiállni.Erre az volt a válasz hogy "Jó, akkor most vársz" és a fickó ment be a szerelőhöz.Apukám kiszállt, utánament, kulturáltan, trágárság nélkül megkérdezte, hogy mit hisz mégis kivel beszél?

A fickó meg csak mondta-mondta a magáét, a szerelő is szólt neki,hogy álljon ki, had menjünk el, aztán megbeszélik amiért jött.A pasas viszont nem tágított, ekkor már apukámnak is "dagadt" a feje.Nagy nehezen elindult ki, apukám meg sétált vissza mögötte a kocsinkhoz, közben még a pasas puffogott, apukám is mondta neki a magáét, majd a fickó megfordult és arcon köpte apukámat.Ő pedig erre fel leütötte (szemből, nem hátulról), a pasas beesett egy autó mellé, ahol kidobott gumik voltak, így szerencsére nem ütötte meg magát jobban.Viszont az ütéstől két foga kitört, meg állítólag egy kilazult és enyhe agyrázkódása lett. (és ez 8 napon túl gyógyuló sérülés)

Rendőrt hívtak, apukámat bevitték, kihallgatták, kiengedték, bírósági ügy lesz belőle.

Anyukám teljesen ki van akadva, hogy most mi lesz velünk, ő a vírus miatt nem dolgozik, apukám fizetéséből élünk, és hogy börtönbe fog kerülni, és hogy ő azt nem fogja kibírni, hogy egyedül marad, nem lesz pénzünk stb...

Már többször is jött nekem azzal, hogy meg kellett volna akadályoznom apukámat, mert tudom hogyha felhúzza magát akkor nem gondolkozik, és hogy ő hányszor fogta vissza, mert hogy én végig a kocsiban ültem, és mennem kellett volna utána meg akár a kezénél fogva húznom vissza, hogy ne csinálja.

Máskor is volt már, hogy felhúzta magát, és tudta kezelni, tehát nem verekedett. (igaz akkor nem is köpték arcon)

Viszont teljesen normálisan zajlott ez a konfliktus is az elején, nem számított rá senki sem,hogy ez lesz a vége, a szerelő sem ment utánuk mikor már kifelé mentek, és arra meg végképp nem számítottunk,hogy le fogja köpni apukámat.

Most ezt is lehet minősíteni, főleg hogy ilyen vírushelyzetben arcon köpjük a másikat, nem beszélve arról hogy az a pasas lehetett vagy 70 kiló apukám meg 120 kiló, izmos testalkatú, azért ahhoz is kell egy pofa, hogy egy ilyen emberrel akadékoskodjon valaki.

Ettől függetlenül apukám is borzalmasan kezelte a konfliktust, de igazság szerint nem tudom ki mit csinált volna.Ő sem akart ekkorát ütni, csak ettől teljesen elborult az agya.

Sajnálom, mert nem egy erőszakos ember, ha viszont ilyen szinten felbosszantják, megsértik akkor elveszíti a kontrollt.

Anyukámat viszont nem értem, azért apukám mégis csak felnőtt ember, ne a gyerekének kelljen a kezénél fogva visszahúzni,hogy "Nem apuka nem szabad, ülj vissza a kocsiba"

Sajnálom, hogy így alakult, bennem is traumaként maradt meg az eset, ömlött a vér a fickó szájából, alig volt magánál egy jó pár percig nem tudott értelmesen beszélni.

Egy ipari kamera felvette az egészet,de így is biztos hogy sok pénzünkbe fog kerülni ez az egész, de én bízom a legjobbakban.

Kicsit bűntudatom is van, hogy talán alakulhatott volna másképp ha kiszállok az autóból, de közben mégis úgy gondolom,hogy felnőtt emberek vagyunk.

Így viszont nehéz,hogy anyukám kvázi engem (is) hibáztat.

2020. ápr. 30. 18:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy hibás!

Én személy szerint nagyon utálom ha arcon köpnek!

(bár ki nem)

Így tehát azt gondolom , hogy Apukád reakciója érthető (de nem helyes).

Ezért börtön nem jár, "csak" egy kisebb pénz bírság.

Ne hibáztasd magad és e izgulj Apukád meg fogja oldani.

Bele tudtál volna avatkozni de ne emészd magad mert nem avatkoztál !

2020. ápr. 30. 18:46
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy ha ilyen helyzet lett volna én csaptam volna le a csávót apám helyett.

Bár előttem meg lehet a szerelő ütötte volna le, hogy huzzon már a nyavajába.

Akihez mi járunk szerelő az rendesen allergiás rá, hogy ha elálják az utat.

Ha valaki ilyet csinál azt leordítja a sárga földig, de megtanulják legalább. Egesz nap jönnek mennek ott, mint pl a te esetedben is, szóval utájla ha bárki úgy áll meg hogy valakit akadályoz. Ha valaki beszélgetni akar az álljon meg az út szélén és ne álljon meg a kapubejáróban mert ha valaki időpontra van akkor nem tud felállni, ha valaki pont megy nem tud leállni.

Szóval szerintem éppen ne okold magad, ha csávónak ennyi esze volt így járt. Ha közéjük állsz se biztos hogy jobb lett volna. Lehet téged köp le akkor vagy valami és akkor apud jobban ugrik, mint magáért.

De csávónak sincs sok esze.

2020. ápr. 30. 18:58
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
A pasas egy igazi bunkó tahó volt, igazság szerint megérdemelte, amit kapott. A dolog jogi része sajnos már másképp néz ki, a köpködés alapesetben nem bűncselekmény (így vírushelyzetben fene tudja, minek veszik), a verekedés viszont az. Ezzel együtt nem gondolom, hogy letöltendőt kapna. Nem tudom, apud mit dolgozik, abból esetleg lehet gond, ha az ügy belekerül az erkölcsi bizonyítványba. Remélem, ő is tanul belőle. Akármennyire igaza is van emberileg, az indulatokat kezelni kell.
2020. ápr. 30. 19:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Volt aki csak poénból rá köhögött az árura és kapott 500ezret.

Ha valakit arcon köpnek ebben az időben az kb terror cselekménynek minősül. (Talán amcsiba volt az eset, hogy valaki utcán köpdösött és ott terrorizmus vádjával tartóztatták le. Az illetőt.

Most jelen jogállás szerint a koronavírus élet halál kérdése, szóval így tekinthető annak.)

2020. ápr. 30. 20:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Te nem vagy hibás.

30 éves nőként én is úgy pofáncsördítettem volna ezért a fószert, ahogy csak bírom. Hát mit képzel?

A bíró sem igazán fog szívózni apukáddal, de a másikkal már lehet.

2020. ápr. 30. 20:34
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezért nem fog börtönbe kerülni, nyugi.
2020. máj. 1. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!