Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebbe beletudtam volna avatkozn...

Ebbe beletudtam volna avatkozni bármi módon? Hibás vagyok?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy autót, az utcánkba lakik egy szerelő, oda vittük át apukámmal, megcsinálták a kötelező dolgokat, aztán mikor érte mentünk, tolattam ki, és az utcáról jött egy autó a szerelőhöz, befordult a kapun, és megállt mögöttünk.A vezetője kiszállt, és elkezdett besétálni, holott egyértelmű volt,hogy tolatunk, de ha az nem is akkor az igen,hogy tőle nem tudunk kimenni.

Apukám kiszólt neki, hogy szeretnénk kiállni.Erre az volt a válasz hogy "Jó, akkor most vársz" és a fickó ment be a szerelőhöz.Apukám kiszállt, utánament, kulturáltan, trágárság nélkül megkérdezte, hogy mit hisz mégis kivel beszél?

A fickó meg csak mondta-mondta a magáét, a szerelő is szólt neki,hogy álljon ki, had menjünk el, aztán megbeszélik amiért jött.A pasas viszont nem tágított, ekkor már apukámnak is "dagadt" a feje.Nagy nehezen elindult ki, apukám meg sétált vissza mögötte a kocsinkhoz, közben még a pasas puffogott, apukám is mondta neki a magáét, majd a fickó megfordult és arcon köpte apukámat.Ő pedig erre fel leütötte (szemből, nem hátulról), a pasas beesett egy autó mellé, ahol kidobott gumik voltak, így szerencsére nem ütötte meg magát jobban.Viszont az ütéstől két foga kitört, meg állítólag egy kilazult és enyhe agyrázkódása lett. (és ez 8 napon túl gyógyuló sérülés)

Rendőrt hívtak, apukámat bevitték, kihallgatták, kiengedték, bírósági ügy lesz belőle.

Anyukám teljesen ki van akadva, hogy most mi lesz velünk, ő a vírus miatt nem dolgozik, apukám fizetéséből élünk, és hogy börtönbe fog kerülni, és hogy ő azt nem fogja kibírni, hogy egyedül marad, nem lesz pénzünk stb...

Már többször is jött nekem azzal, hogy meg kellett volna akadályoznom apukámat, mert tudom hogyha felhúzza magát akkor nem gondolkozik, és hogy ő hányszor fogta vissza, mert hogy én végig a kocsiban ültem, és mennem kellett volna utána meg akár a kezénél fogva húznom vissza, hogy ne csinálja.

Máskor is volt már, hogy felhúzta magát, és tudta kezelni, tehát nem verekedett. (igaz akkor nem is köpték arcon)

Viszont teljesen normálisan zajlott ez a konfliktus is az elején, nem számított rá senki sem,hogy ez lesz a vége, a szerelő sem ment utánuk mikor már kifelé mentek, és arra meg végképp nem számítottunk,hogy le fogja köpni apukámat.

Most ezt is lehet minősíteni, főleg hogy ilyen vírushelyzetben arcon köpjük a másikat, nem beszélve arról hogy az a pasas lehetett vagy 70 kiló apukám meg 120 kiló, izmos testalkatú, azért ahhoz is kell egy pofa, hogy egy ilyen emberrel akadékoskodjon valaki.

Ettől függetlenül apukám is borzalmasan kezelte a konfliktust, de igazság szerint nem tudom ki mit csinált volna.Ő sem akart ekkorát ütni, csak ettől teljesen elborult az agya.

Sajnálom, mert nem egy erőszakos ember, ha viszont ilyen szinten felbosszantják, megsértik akkor elveszíti a kontrollt.

Anyukámat viszont nem értem, azért apukám mégis csak felnőtt ember, ne a gyerekének kelljen a kezénél fogva visszahúzni,hogy "Nem apuka nem szabad, ülj vissza a kocsiba"

Sajnálom, hogy így alakult, bennem is traumaként maradt meg az eset, ömlött a vér a fickó szájából, alig volt magánál egy jó pár percig nem tudott értelmesen beszélni.

Egy ipari kamera felvette az egészet,de így is biztos hogy sok pénzünkbe fog kerülni ez az egész, de én bízom a legjobbakban.

Kicsit bűntudatom is van, hogy talán alakulhatott volna másképp ha kiszállok az autóból, de közben mégis úgy gondolom,hogy felnőtt emberek vagyunk.

Így viszont nehéz,hogy anyukám kvázi engem (is) hibáztat.

2020. ápr. 30. 18:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne hibaztasd magad, szerintem egyaltalan semmiben nem hibaztal ebben a szituacioban.
2020. ápr. 30. 18:26
 2/16 anonim ***** válasza:
13%

Odaszolhattal volna a faternak, hogy ne menjen utána.

Ha N megy utána akkor az öreg ember nem kopi le.

Igazatok volt,mert minek áll mogetek, de sajnos sok ilyen ember van.

Börtönbe N fog menni ennyiért.

2020. ápr. 30. 18:26
 3/16 A kérdező kommentje:

Igen, azt így utólag főleg sajnálom, hogy nem szóltam neki, hogy hagyja, csak tudjátok ott abban a szituációban nagyon bicskanyitogató volt, hogy "akkor most vársz".

A másik fél viszont nem öreg volt, 35 év körüli, apukám pedig 47 éves.Kifelé jövet pedig nem úgy ment utána, hogy provokálja, hanem a fickó ment a saját autójához, apukám meg a mi kocsinkhoz jött vissza, és úgy magyaráztak egymásnak gyaloglás közben, míg nem megtörtént a köpés.

2020. ápr. 30. 18:29
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Mar hogy,ne ment volna utanna? Most komolyan, ha az az alak 2 orat marad odabent,akkor ok ott kellet volna varniuk kinnt 2 orat?? Es ha szembe kopte, akkor nem lepodok meg az apa reagalasan sem! Akkor is ha nem volt egy bolcs valasztas.
2020. ápr. 30. 18:29
 5/16 A kérdező kommentje:
...és apukám sem azzal a szándékkal szállt ki,hogy megverje, ő sem gondolta,hogy ez lesz a vége.
2020. ápr. 30. 18:32
 6/16 anonim ***** válasza:
71%
Te semmiben nem hibáztál, apukádnak kellene megtanulni kontrollálni az indulatait. A fickó viszont jó nagy tahó volt.
2020. ápr. 30. 18:33
 7/16 anonim ***** válasza:
96%

1. Semmit nem tudtál volna tenni, főleg azért nem, mert nem tudhattad, hogy ez lesz a vége.

2. 40 éves nőként, írtózom a verekedéstől, de ha engem leköpnek, én is tuti minimum 2 akkora pofont adok, hogy a fal adta volna neki a másikat. Szóval apukád reakciója normális.

3. A pasas most megtanulta, hogy nem minden lesz úgy ahogy ő akarja.

4. Ha apád nem bűnöző ( és szerintem nem az), akkor nincs priusza. BÍrósági ügy lesz belőle, de csak egy ejnye-bejnye büntetést kapsz + pénzbírság.

2020. ápr. 30. 18:33
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

"arcon köpte" ti meg jelentsétek fel emiatt a fickót. Korona vírus idején nagyon csúnyán megszexuálják most érte.

Szóljatok a fickónak, hogy ha nem áll el a pertől, akkor ő meg ezért lesz jelentve és nem kevés év vár rá, mert az ilyenekkel példát is statuálnak.

Viszont ez ilyen időben ha úgy van apudnak enyhítő körülmény ha nem áll el a pertől. Szóval apud jobban megussza a dolgot, de a csávó mindenképpen szív, főleg hogy van tanú is az egész dologra.

Egy jó ügyvéd kell nektek, apud minden gond nélkül megussza a dolgot, de a csávó minimum 500ezres bünti meg lehet le is ültetik.

2020. ápr. 30. 18:41
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek igazat adok abban amit írt.

Csak amikor a rendőrök is kijöttek úgy kezelték apukámat mintha valami köztörvénye bűnöző lenne, meg mondták, hogy ez súlyos testi sértés, letöltendővel szokták jutalmazni, sőt annak ellenére,hogy apukám együttműködő volt az egyik rendőr megakarta bilincselni, hogy úgy vigyék be. (csak a másik mondta hogy szerinte nem szükséges)

Meg azt is mondták neki, hogy nem biztos,hogy ki fog jönni ma, úgy készüljön. (mondjuk ezzel inkább csak engem ijesztettek meg)

A kapitányságon viszont már rendesek voltak vele.

2020. ápr. 30. 18:44
 10/16 A kérdező kommentje:
Természetesen a köpés sem maradt figyelmen kívül, és az ellátás után a másik félt is kihallgatták tudomásunk szerint.
2020. ápr. 30. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!