Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy kaphassak egy új telefont?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet, hogy a kérdést látva sokan elkényeztetettnek, mindent akarónak fogtok hinni, de higyjétek el, hogy nem ez a helyzet.

Egy jó tanuló lány vagyok, erre nem lehet panaszuk. Korombiekkel ellentétben én nem járok el soha sehova, nem vagyok ,,cicababa" szóval erre sem kell költeniük. Pénzt sem kérek soha, havonta 4500 Ft-ot kell rám szánniuk a sportom miatt, de ebbe az ő anyagiaik közt nem kell megszakadni.

A telefonom egy már 3 éves, olcsó darab. 5.0-ás android van rajta, borzalmasan műkszik, hamar le merül, 8 GB a tárhelye, aminek már több mint a fele tele van alap alkalmazásokkal.

Emiatt szeretnék egy új, 35.000 Ft-os telefont, ami valljuk be nem sok ahhoz képest, hogy az alig idősebn bátyámnak Iphone-ja van. (Ő bukott, rossz tanuló, mindenhova eljár) Viszont amikor ezt szóba hoztam egyből korholtak rám, hogy mit képzelek magamról, hogy telefont akarok, hiszen kaptam egy (használt) laptopot hat éve, azon tudok tanulni.

Tanácstalan vagyok, hogy hogy győzzem meg őket.

(Szeretnélek megkérni titeket, hogy ne szóljátok le a szüleim, mivel nagyon segítőkészek, támogatnak csak ez a telefon téma a kényes)

2020. ápr. 30. 15:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem derül ki, hogy hány éves vagy. De ha 16 elmúltál, akkor jön a nyár, lehet menni diákmunkázni. 10-12 nap munkával összejön az a 80 ezer, és nem kell kéregetned senkit.

Vagyis ha még nem vagy 18, akkor a szüleidet kell megkérned, hogy csináljatok diákbankszámlát (ahova tudják utalni a pénzt. Minden diákszövetkezet így utal, kötelezően.), illetve irassanak be diákszövetkezetekhez, akiknél tudsz dolgozni majd.

Redmi 8A a legolcsóbb valamirevaló telefon. De az sem az igazi, azt nagyon elkeseredetteknek lehet ajánlani. Redmi 8 értelmezhetőbb. Redmi note 8T fölé pedig nem kell menned. Az ő... 50 valahányezer. Tehát még 10 napot sem kell dolgoznod, ha így vesszük.

Tok és üvegfólia KÖTELEZŐ tartozék. Ezeket csak így pluszinfóként írom, hogy segítsek a választásban 😃 aztán ha tetszik a dolog, akkor dolgozhatsz többet is.

2020. ápr. 30. 18:16
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk a meggyőzéshez is tudok tippeket adni, szóval miért ne?

Alapvetően értékesítésről van szó. Arról kell meggyőzni őket, és ez a legfontosabb, hogy nekik is fog előnyűk származni abból, ha új telefonod lesz.

Na hogy ezt hogyan hozod össze... ismered őket, tehát valamennyire láthatod, hogy hol foghatóak.

Nyilván a kommunikáció minősége javulni fog egy új telefonon. Hamarabb eléred őket, ha baj van, mert nem egy tetülassú telón pötyörögsz.

Ezt nehéz lesz eladni, az biztos.

Egy új telónak (főleg a 4-5 ezer mAh akksikkal) sokáig bírja az akksija, ez megint jó pont.

Tanulást nehezen lehet beilleszteni... megoszthatod a társakkal a házidat (mert jó képet készít, míg a mostani olyan gyatra, hogy olvashatatlan), vagy nem tudom... 😃 nem baj, ha hazugság, ilyen az értékesítői szakma. Egészen addig igaz, amíg az értékesítőhisz benne.

Fotózhatod a családot, megörökítheted az emlékeket.

Második része az, hogy szépen összehasonlítod a tesód eredményeit a tiéiddel, és hogy mivel honorálták az ő teljesítményét a tiéddel. Ez már az elkeseredettebb része a dolognak. Minél alaposabb vagy, annál jobb. Itt már nem tudod meggyőzni őket arról, hogy előnyük van belőle, de az igazságérzetükre hathat, illetve arra is, hogy jutalmazzanak valamivel a teljesítményed miatg. Mert ez kell, hogy legyen motiváció. Ezt a jutalom-motiváció dolgot még be lehet csempészni ez „előnyös” részbe. Jobb teljesítményre sarkall.

2020. ápr. 30. 18:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én felnőttként pont ilyen indokok miatt cseréltem le a telefonom,4 éves .

Ha újra tudunk menni dolgozni ,akkor a fiam 3 éves telefonját fogom le cserélni .

Ha szüleid nem veszik meg nyáron részt ön ha tudsz menj el dolgozni és vedd meg magad.

2020. ápr. 30. 18:34
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és azt is, hogy ilyen rendesen válaszoltok! 😊 Megpróbálok mindenféleképpen beszélni a szüleimmel, amúgy meg mindenféleképpen elakarok menni diákmunkára. Ha mást nem azt ajánlom: ha most megeszik szívesen vissza adom a pénzt. (De ha meg fogják venni biztos nem fogják vissza kérni a pénzt)
2020. ápr. 30. 18:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Spórolt pénzed van valamennyi?
2020. ápr. 30. 22:51
 16/20 A kérdező kommentje:
Mint ahogy fent is írtam, nem szoktam kapni pénzt, mivel ha szeretnék valami olyat (ruha, könyv) megkapom azt mondják. Csak most a telefon helyzet valamiért nem megy könnyen 😅
2020. máj. 1. 07:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Aha...

Hát 35 ezer alapesetben nem egy nagy pénz, csak nem tudhatod, hogy mennyire viselte meg a családi kasszát a járvány, mennyire biztos a munkahelye a szüleidnek.

2020. máj. 1. 10:25
 18/20 anonim ***** válasza:
75%
Kérd el tesódtól az övét, ő meg kérjen anyádéktól újat, neki vesznek egyet, és mindenki jól jár. Vagy kérjen ő egy újat, és az újat majd lepasszolja neked. Anyádék úgyse látják a különbséget, ha veszel rá egy ugyanolyan tokot, mint a mostanin van.
2020. máj. 1. 10:46
 19/20 A kérdező kommentje:
#18 bátyám már saját pénzből vette a legújabb telefonját (Ip 11) elötte 7-ese volt, ami csúnyán összetört. Azt még a szüleim vették...
2020. máj. 1. 11:25
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? 16 éves kortól lehet járni diák munkára. Menj el dolgozni és vedd meg magadnak egy hónap alatt megtudod keresni a 35.000 ft-ot.
2020. máj. 1. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!