Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy kaphassak egy új telefont?
Sziasztok!
Lehet, hogy a kérdést látva sokan elkényeztetettnek, mindent akarónak fogtok hinni, de higyjétek el, hogy nem ez a helyzet.
Egy jó tanuló lány vagyok, erre nem lehet panaszuk. Korombiekkel ellentétben én nem járok el soha sehova, nem vagyok ,,cicababa" szóval erre sem kell költeniük. Pénzt sem kérek soha, havonta 4500 Ft-ot kell rám szánniuk a sportom miatt, de ebbe az ő anyagiaik közt nem kell megszakadni.
A telefonom egy már 3 éves, olcsó darab. 5.0-ás android van rajta, borzalmasan műkszik, hamar le merül, 8 GB a tárhelye, aminek már több mint a fele tele van alap alkalmazásokkal.
Emiatt szeretnék egy új, 35.000 Ft-os telefont, ami valljuk be nem sok ahhoz képest, hogy az alig idősebn bátyámnak Iphone-ja van. (Ő bukott, rossz tanuló, mindenhova eljár) Viszont amikor ezt szóba hoztam egyből korholtak rám, hogy mit képzelek magamról, hogy telefont akarok, hiszen kaptam egy (használt) laptopot hat éve, azon tudok tanulni.
Tanácstalan vagyok, hogy hogy győzzem meg őket.
(Szeretnélek megkérni titeket, hogy ne szóljátok le a szüleim, mivel nagyon segítőkészek, támogatnak csak ez a telefon téma a kényes)
Hát, ne haragudj, de ezen mi nem tudunk segíteni. Érvelj, és majd kiderül.
De lehet, hogy nem a legjobb az időzítés; ebben a bizonytalan helyzetben pont nem akarja magát senki nagyobb kiadásokba verni.
Vegre egy ilyen tèmàban èrtelmesen megfogalmazott kèrdès.
Azt hiszem tenyleg nem lenne elkènyeztetès ha kaphatnal 35.000 ft ert egy uj telefont.
De akarmit is mondanak a szuleid, fogadd el mèltosaggal. Persze probaljatsz ervelni
Ezeket az érveket mondd, amelyeket ide leírtál és lehet, hogy pár hónapot érdemes lenne várnod, mondjuk augusztusban vesd fel, hogy nagyon szeretnél egy ilyen telefont kapni.
Nagyon értelmesen fogalmaztad meg a kérdést és remélem, hogy majd megkapod a telefont.
#7 Köszönöm, a szüleim tanították, hogy bármilyen helyzetbe is kerülök maradjak normális és tisztelettudó. Nagyon szeretem őket, nyilván nem fogom egy ilyen dolog miatt őket utálni, hiszen nekik hála, hogy élek.
Próbálok majd beszélni velük egy nyugodt helyzetben, többet segíteni, és hasonlók.
Próbálj meg nyáron dolgozni, és vedd rá őket, hogy csak pótolják ki a pénzt, amit összegyűjtesz. (Tudom, a vírus miatt a meló sem egyszerű, de próbálkozni lehet.)
Én amúgy magamnak akkor veszek csak, ha teljesen megadja magát. A mostani is lassan 3 éves, jól megvagyunk, akkor volt 35. De a gyerekemnek ebben a helyzetben következő szülinapra vagy ilyesmire megvenném, mertnem nagy tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!