Ideje a költözésnek?

Figyelt kérdés

A szüleimmel élek, 20 éves vagyok, a párom is itt él.

2éve dolgozom, a szüleim eddig csak a rezsit kérték tőlem , de szó nélkül mindig hoztam haza ennivalót. Gondoltam mindig a testvéreimre is. Ez volt mindaddig míg párom hozzánk nem költözött. Együtt keresünk 400 ezer forintot. Édesapám volt eddig a családfenttartó, édesanyám nem dolgozik( eddig sem dolgozott). Van két húgom. Az egyik 19 a másik 15 éves. Összbevételük 300-500 ezer között attól függően milyen munkája van apumnak.

Mióta itt van a párom 80 ezer rezsit kér tőlünk apám. Plusz a saját étkezésünket, edényeket, wc papírt, tisztálkodási szereket mindent mi állunk, de nekik is szoktunk venni mert apukám nem győzi egyedül. Anyám kitalálta, hogy fizessünk 120at mert nem elég. 100 lenne a rezsi+ 20 a lakbér

Összevesztem vele, hogy egy szobában élek a párommal, az autónkat fenttartjuk, mindent magunknak veszünk,nekik is "segítünk" ,házkörüli munkát elvégezzük, sokszor a házimunkát is én végzem anyám helyett. Miért akarnak rajtunk pénzt keresni? - feltettem nekik ezt a kérdést. Egy 50 nm²es házban élünk. Nagyobbik húgom már elköltözött( pont anyám miatt) Anyám válasza az volt, hogy nem jönnek ki úgy mint régen. Valójában utálják a páromat, és elakarják üldözni. ( Egyszer kicsúszott anyum száján)

Mit tegyek? Fizessünk ki 120 ezret? Vagy keressek egy albérletet?

Nehéz nekem ez, mert szeretem a családomat, de ezt anyagilag nem bírnánk.

2020. ápr. 29. 08:09
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egyébként, köszi mindenkinek aki válaszolt.:)
2020. ápr. 29. 09:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is alberlet. Nem tudom merre eltek, de nyilvan Bp a legdragabb, viszont a virus miatt most ott is jelentosen lementek az alberletarak. 100+rezsiert mar 2 szobas lakast is ki lehet fogni konyhaval, furdovel. Nyilvan sokkal jobban megerne, mint egy darab szobaert fizetni ennyit, folyamatos vitak mellett a szulokkel. Ott magatok urai vagytok, azt vesztek es arra koltotok, amire csak akartok. Amugy sem egeszseges ennyi ember egy ilyen kis lakasban Ha elmegy 120e a lakasra, akkor is marad meg 280e a honapra, azert abbol ket ember szerintem meg tud elni relativ kenyelmesen kocsi mellett is.
2020. ápr. 29. 09:26
 13/17 anonim ***** válasza:
72%
Így, hogy kiegészítetted az infokat, sokkal jobban megértelek. Ebben az esetben sok és indokolatlan a 120 ezer Ft. Mindenképp a költözést pártolom. Anyukádnak kedvesen meg kell mondani, hogy köszönd nekik, amiért eddig neveltek, de felnőttetek, és úgy érzitek a pároddal, hogy ideje elkezdeni a saját életeteket.
2020. ápr. 29. 09:49
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát ha le kell adjatok 120ezret és ti vesztek mellette magatoknak mindent akkor ennyi erővel tényleg elmehettek albérletbe és ott legalább ketten vagytok.

Nem tudom hogy merre laktok, de sok helyen van szép frissen vagy pár éve újított albérlet kb 80ezerért is (pl mi felénk kb ennyi) de ha nagyobb városban vagytok és 120-ért van még abból is kijöttök.

Az érzelmi zsarolásnak meg nem szabad engedni semmiképp, ki kell tartani a döntés mellett. Mi is hallottuk már a párommal hogy jaaajj maradjunk még pár évet meg jaajj de elég nagy a ház, kapunk ott egy részt stb. de megmondtuk hogy nem kell érvelni semmivel, mi már eldöntöttük és kész (persze elmondtuk hogy nem miattuk, látogatjuk majd őket stb. de ketten szeretnénk élni) és utána már nem érzelmizsarolóskodtak.

Főleg hogy amikor még nem dolgoztál akkor is megéltek ebből a fizetésből és most ráadásul eggyel kevesebb emberre kéne költeni szóval ne mondják hogy nem lehet.

2020. ápr. 29. 10:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Én Budapest egyik népszerű kerületében adok ki teljesen felújított és gépesített garzon lakást egy százasért, a rezsi meg egy vicc, mert a felújításkor úgy oldottuk meg, hogy a szigetelés annyira jó legyen, hogy szinte semennyire ne kelljen fűteni, ha már kicsi. Oké, csak egy garzon, de nálam is egy pár lakik és azon kívül, hogy odaadják a bérleti díjat, nem nagyon beszélek velük. Arányaiban nagyobb helyen élnek ők, mint ti az 50 nmen nyomorogva 5en. Szerintem menjetek, semmi érv nem szól a szüleitek mellett, főleg ha vidéken éltek, ahol még ennél is olcsóbb az albérlet.
2020. ápr. 29. 11:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Albérlet mindenképp.

Eddig is jól le lettetek húzva. 50nm-re 80 ezer rezsi 2 főnek? Ugyan már, ez is pofátlanság. A 120ról inkább nem mondok semmit.

5en éltek egy ilyen kis házban, semmi magánéletetek nincs.

2020. ápr. 29. 12:18
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves kettes, hidd el nem olyan nagy pénz az a 400ezer még két főre is! Főleg úgy, h a kaja nagyon drága. A kocsi bármikor elromolhat, amire komoly összegeket kell költeni+tankolni. Lehet egy család él 400ezerből, de általában azokat támogatja vki. Aki meg letagadja, az hazudik. Tapasztalatból mondom.

A kérdezőnek: szerintem is költözzetek el. És ki lehet fogni olyanokat - még pesten is - amik 100alatt vannak. De sokkal egészségesebb a külön élet. Ahogy a mondás tartja: ennyi dudás nem fér meg egy csárdában.

2020. ápr. 29. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!