Ideje a költözésnek?

Figyelt kérdés

A szüleimmel élek, 20 éves vagyok, a párom is itt él.

2éve dolgozom, a szüleim eddig csak a rezsit kérték tőlem , de szó nélkül mindig hoztam haza ennivalót. Gondoltam mindig a testvéreimre is. Ez volt mindaddig míg párom hozzánk nem költözött. Együtt keresünk 400 ezer forintot. Édesapám volt eddig a családfenttartó, édesanyám nem dolgozik( eddig sem dolgozott). Van két húgom. Az egyik 19 a másik 15 éves. Összbevételük 300-500 ezer között attól függően milyen munkája van apumnak.

Mióta itt van a párom 80 ezer rezsit kér tőlünk apám. Plusz a saját étkezésünket, edényeket, wc papírt, tisztálkodási szereket mindent mi állunk, de nekik is szoktunk venni mert apukám nem győzi egyedül. Anyám kitalálta, hogy fizessünk 120at mert nem elég. 100 lenne a rezsi+ 20 a lakbér

Összevesztem vele, hogy egy szobában élek a párommal, az autónkat fenttartjuk, mindent magunknak veszünk,nekik is "segítünk" ,házkörüli munkát elvégezzük, sokszor a házimunkát is én végzem anyám helyett. Miért akarnak rajtunk pénzt keresni? - feltettem nekik ezt a kérdést. Egy 50 nm²es házban élünk. Nagyobbik húgom már elköltözött( pont anyám miatt) Anyám válasza az volt, hogy nem jönnek ki úgy mint régen. Valójában utálják a páromat, és elakarják üldözni. ( Egyszer kicsúszott anyum száján)

Mit tegyek? Fizessünk ki 120 ezret? Vagy keressek egy albérletet?

Nehéz nekem ez, mert szeretem a családomat, de ezt anyagilag nem bírnánk.

2020. ápr. 29. 08:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenféleképp jobb ha elköltöztök! Élhetitek a saját életeteket,senki nem szól bele semmibe! Ezen gondolkodni sem kell!
2020. ápr. 29. 08:14
 2/17 anonim ***** válasza:
67%

Bocs, de tényleg 20 éves vagy iylen gondolkodással?

A másik, amit nem értek, ha ilyen jól kerestek, ilyen sok a jövedelmetek, akkor minek költöztetek anyádék nyakára?

Már régen ideje lett volna külön menni, föleg, hogy anyagi akadálya sincs részetekröl!

2020. ápr. 29. 08:38
 3/17 A kérdező kommentje:
Másodiknak! 1. Ne sértegess hanem válaszolj! 2. Hozzám költözött mert, az anyukájánál nem fértünk volna el. 3. Nem értem amúgy milyen jó fizetésről beszélsz. Havi 400 ezer kocsi mellett, 120 ezer rezsi+ lakbérrel, bérletemmel, kajával,mindennel. Örülünk ha 10 ezret tudunk megspórolni.
2020. ápr. 29. 08:44
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
50 négyzetméterre eleve sokan vagytok. Közöld velük simán, hogy költöztök albérletbe, még ha amúgy nem is. Ennyi pénzbõl simán kijön egy normális fajta. Csak majd amikor ezt bejelented, ne dõlj be anyád érzelmi zsarolásának, hogy jaaj ne menjetek, mert mi lesz így velük, nem tudják majd fizetni a házat, meg még egy gyereket is fel kell nevelni. Ott bsztátok el, hogy minden szart szó nélkül automatikusan megcsináltok, meg rájuk költitek a pénzeteket. Megszokták a luxust, és most bepróbálkozott, hogy lehet-e még jobban kifacsarni titeket. Ki ne fizessétek a 120-at. Ha annyira maradni akartok, fogjátok a havi rezsiszámlákat, adjátok össze és osszátok szét annyi részre ahányan ott éltek. Amikor anyósom tõlünk is 100ezren felül kért fejenként!!! én ezt csináltam, kb. 50ezerre jött ki amúgy. õ kikért magának persze. Szóval mi költöztünk.
2020. ápr. 29. 08:49
 5/17 anonim ***** válasza:
42%

"Másodiknak! 1. Ne sértegess hanem válaszolj! 2. Hozzám költözött mert, az anyukájánál nem fértünk volna el. 3. Nem értem amúgy milyen jó fizetésről beszélsz. Havi 400 ezer kocsi mellett, 120 ezer rezsi+ lakbérrel, bérletemmel, kajával,mindennel. Örülünk ha 10 ezret tudunk megspórolni."

1. NEM sértegetlek, csak csodálkozom. (A válaszod után még inkább!)

2. EZ nem mentség, NEM a szülökhöz kell beköltözni (és utána picsogni, hogy be kellene szállni a költségekbe), hanem elköltözni!

3. A havi 400ezer miért ne lenne jó fizetés (föleg összehasonlítva a szüleid bevételével, ami 300ezer körül van, és ök erre négyen vannak).

Ennyiböl, ami nektek kettötöknek van, családok élnek meg átlagos szinten, nem rosszul, ha nektek nem elég, akkor nem tudtok a pénzzel bánni.

AZ, hogy ti mire költitek el - részben fölöslegesen - az magánügyetek, de azt nem várhatjátok el, hogy a szüleid a fejenként 75ezerböl kijöjjenek, plusz nektek is juttassanak belöle, ti meg a fejenként 200ezerböl nem jöttök ki és nem adtok be a közösbe.

Ha ott éltek, akkor az lenne a jogos, legalább a rezsi rátok esö részét fizetnétek, és a havi 100ezer nem sok!

2020. ápr. 29. 08:52
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 4-es jól látja. Anyum nem szeretné, hogy elmenjünk. Mindig mondja, hogy nem szeretem ha "elhagyom". Próbál érzelmileg manipulálni. De már megszoktam. Részben ezért is döntöttünk úgy, hogy a családomnál lakunk, amíg összespórolunk egy kis megtakarítást.
2020. ápr. 29. 08:56
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne viccelj már, havi 400ból pesten megélünk 110+rezsis lakásban.

Ennyi pénzből simán mehettek albiba, még olcsóbban fogtok kijönni, mert a plusz bevásárlások ára a családnak megmaradnak.

Egyrészről igazad van, nem jó, hogy anyud le akar húzni, másrészről nagyon sokan éltek egy nem túl nagy lakásban, és ha utánaszámolsz, ti jobban szórjátok a pénzt, ezt előttem már kifejtették.

Ha ráadásuk még konfliktus is van a pároddal, akkor egyértelműen albérlet.

2020. ápr. 29. 08:58
 8/17 A kérdező kommentje:
5-ös! 300-500 körül keres apám. Egymaga. Mert anyám nem megy el dolgozni 22 éve. Elvátja ha apám már nem tudja finanszírozni a kis életét akkor majd a lánya meg a pasija majd fogja. Ezért is zsarol érzelmileg, hogy ne menjek el. Két húgom van, az egyik elköltözött rokonokhoz. Tehát vagyunk 5-en. 50nm²en lakunk. Apám eltartja anyámat, tesómat meg magát. Nincs autójuk. Nekünk van. De azt is szokták használni(mindegy). Mi keresünk 400at ketten. Apum 300-500at EGYEDÜL. Ahelyett, hogy anyámat elküldené dolgozni, minket akar kizsákmányolni.
2020. ápr. 29. 09:01
 9/17 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó mondatodban írtad, hogy a havi 120 ezret anyagilag nem bírnátok. Ha ez is sok nektek, akkor albérletben pláne nem fogtok tudni kijönni (feltételezem Budapestről van szó).

50nm elég pici 5 személyre, egyáltalán nem egészséges.

Egy valamit nem értek. Ha kettőtök simán feléltek havi 400-at, akkor miért érzed úgy, hogy szüleid a havi 300-500e forintos bevétellel csak hasznot akarnak húzni rajtatok? Gondolom nekik sokkal több kiadásuk van a lakással kapcsolatban (amortizációs költségek, ha elromlik valami, újat venni stb.)

A helyetekben mindenképp külön költöznék, de csak társalbérletbe. Nektek szimpatikus, korotok beliekkel. Bár így is többedmagatokkal élnétek együtt, de nem lenne meg az a pszichés függési kényszer, mint most. A legjobb diákokkal együtt lakni, akik általában hétvégékre, szünetekre haza mennek. (Tudom, ez most annyira nem opció egy ideig, de hosszútávon kell gondolkodni.)

2020. ápr. 29. 09:16
 10/17 A kérdező kommentje:
Igazából vidékről van szó. Itt a faluban 45ezer rezsivel egy albérlet. Feljebb egy utcával van is egy. Lehet el is megyünk megnézzük. Nem egy villa , de elmegy. Apukám építette ezt a házat. Könnyűszerkezetes, jól szigetelt, csak télen megy a hősugárzó. Vizet ténylegesen fogyasztunk. Gáz nincs. Legalább 10 éve nem költött semmire. Én vettem a kávéfőzőtől, a mosógépig mindent haza. Nekik az ital+ cigi ami sokat elvisz.
2020. ápr. 29. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!