Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hány évesen KELL...

Szerintetek hány évesen KELL elköltözni otthonról a gyereknek és miért?

Figyelt kérdés

Úgy értem kell-e erőltetni, akkor is, ha nem tud összerakni egy házra? De van munka, nem zavaró a jelenléte, de csak azért, hogy pl. 26 évesen ne lakjon már otthon?

Manapság egyre elterjedtebb a generációk együttélése, a gyerekek is későn repülnek ki. Egyedül nem lehet boldogulni sokszor és így adva van, hogy hazaköltözik. De mi az a kor, amikor már erőltetni kell, hogy inkább nézzél ki egy kecót, vegyél fel hitelt és kezdd el a saját életedet végre?

2020. ápr. 25. 20:34
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
68%
Az a baj hogy 15 év hitel nem is elég. 30-40 év hitel kell egy garzonra. Úgy felmentek az árak sajnos.
2020. ápr. 25. 21:18
 12/27 anonim ***** válasza:
30%

Miert ne tudna osszevakarni egy lakasra? Pontosan addig elnek otthon amig minimum fel evi alberlet arat elore plusz a kauciot ossze nem gyujtenem.

Hitelt semmikepp nem vennek fel. Foleg ha ilyenek a korulmenyek hogy meg egy alberletbe se tudnek elmenni.

En szerintem 22evesen mar illene elkezdeni ezen gondolkozni.

En 17evesen koltoztem el , igaz nem volt mas lehetoseg akkoriban de nem bantam meg cseppet se.

2020. ápr. 25. 21:23
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

"Manapság egyre elterjedtebb a generációk együttélése"

Ez inkább régen volt elterjedt.

Sok mindentől függ. Nyilván más egy két szobás panellakás, és más egy kétszintes családi ház.

2020. ápr. 25. 21:34
 14/27 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem 30 eves korodig illik elkoltozni.

En 26 voltam mikor elkoltoztem.

Meghazasodtam es osszekoltoztunk eloszor anyosomeknal voltunk kevesebb mint 1 evig, utana alberlet es most sajat haz.

Felejts el ezt a kuporgatast sajat hazra. Mire osszejon 10 milliod egy falusi hazra addigra felmegy az aruk 15 milliora es 10 evvel idosebb leszel. Nem szegyen hitelt felvenni. Mi is vettunk fel hitelt es most kevesebbet fizetunk havonta mint az alberletre.

2020. ápr. 25. 21:40
 15/27 anonim ***** válasza:
65%

Olyan, hohy kell nincs DE szerintem igenis amikor dolgozik mar valaki es megteheti legalabb egy evre az alberletet kiprobalni, az onallo eletvitelt azt hogy atyaeg a fizetesem be kell osszam es elso az alberleti dijkifizetese aztan a rezsi aztan minden mas es milyen bevasarolnimaginknak fozni mosni egy lakast rendben tartani. Utana ha lehet es nincs parja az embernek akivel kozosen tudnanak elore lepni, akkor ok, koltozzon haza, de egy evnyi ilyen tapasztlat utan mar maskepp fog hozzaallni a szuleivel valo egyutteleshez is es ahhoz is, hogy hogyan tkarekoskdojon vagy adott esetben ha kesobb megis hiteles lakast vesz hogyan tudja a hitel torlesztoreszletet fizetni.

Nalunk a tapasztalat az, hogy altalaban a csaladban egyetemmel/foiskolaval vagy annak befejezese utan az elso par honap munka utan repulnek ki a "gyerekek", ez alol csak az kivetel, aki nem akar tanulni, raszokik a videojatekokra, raadasul el is kenyeztettek es alapbol egy rohadvanyos szemelyiseg, aki kifejezetten elvarja tartsk el a szulei es ugyan mikor halnak meg es oroklikmeg tole a lakst.

2020. ápr. 25. 21:43
 16/27 anonim ***** válasza:
72%

Annak ellenére, hogy túl korán önállóvá kellett válnom. Azt mondom, hogy helyzetfüggő.

Van ismerősöm aki 30 éves, de már látszanak rajta a beletörödés jelei az agglegény létbe. Mama teljesen elnyomja.

És van 40+ ismerősöm, aki (egyéb problémák miatt) a szüleivel él. Normális kapcsolattal ez sem gond, nem mamahoteles. Megvan az önállóság és törekszik. Van cél.

Az se jó (jó, nem jó, nem volt más) ahogy én kezdtem az életet. Az, hogy 18 évesen munkásszálló, majd albérlet 36 éves koromig eszméletlen sok energiát, pénzt emésztett fel. Ha lehetett volna 25 éves koromig "otthon" maradni és gyűjteni akkor 28 éves koromra házat tudtam volna venni így kellett még 8 év hozzá. Ez a 18 év kő kemény volt. Munka mellett főiskola, majd egyetem mellette másodállás, maszek-maszek hátán. Persze volt benne nyaralás meg buli is. Ha nem lett volna mellettem 22 éves korom óta kedvesem nem csináltam volna.

2020. ápr. 25. 21:45
 17/27 A kérdező kommentje:

Én úgy vagyok vele, hogy inkább vegyen fel az ember hitelt és fizesse a sajátját, mintsem albérletre fizessen pl 60 plusz rezsit és még nem is a saját lakásába. Persze ehhez tudni kell azt is, hogy mit akar az élettől és hol, mert 20 év elköteleződés az nem kevés idő, onnan már nincs visszaút.

Írták, hogy régen volt divat a generációk együttélése, az is igaz, de mostanában ez kezd visszajönni, ahogy látom.

Nyilván fontos az is, hogy ki miért lakik otthon, nem feltétlen azért, mert egy ingyenélő senkiházi. :)

2020. ápr. 25. 22:09
 18/27 anonim ***** válasza:
81%
Akárki akármit mond, lehet bármennyire jó a szülőkkel a kapcsolat, egy bizonyos kor után (nekem ez 24-25 éves kort jelent) nem egészséges együtt élni a szülőkkel. Ilyenkorra már meg kellene legyen az igény, hogy önálló életet kezdjen az ember. Tudom, nem mindig ilyen egyszerű stb... De ha csak a pszichológiájat nézzük az egésznek, és nem vesszük figyelembe az anyagi helyzetet, én itt huznam meg azt a bizonyos határt.
2020. ápr. 25. 22:30
 19/27 anonim ***** válasza:
88%

Mindig gyomorgörcsöm van ettől a témától és a kommentektől. 25 vagyok. Még itthon lakok a szüleimmel. Sajnos volt egy munkanélküli időszakom, amit nagyon rosszul viseltem. Most sem keresek túl sokat, kb rámenne az albérletre a fizetésem. Szintes családi házban élünk. Szinte csak este vagyok itthon, senkit nem zavarok. Magamnak vásárolok, főzök stb. A párommal fontolgattuk az összeköltözést, viszont elkezdett kamionozni és két hetente van itthon 2 napot. Feleslegesen fizetné az albérletet, ott sem lenne soha. Én is érzem, hogy költözni kéne. Nem a szüleim miatt, mert nem rossz a kapcsolatunk, nem szólnak bele az életembe, hanem már zavar a korom. Mindenhol azt olvasni amit itt is. 22-24 évesen költözzön az ember.

Szóval a szégyenkezés miatt vagy bevállalom az albérletet és hónap végén már nem marad pénzem, vagy maradok még valameddig itthon, de akkor megszólnak mások. Annyira hülye helyzet. Hitelen gondolkodtam én is, de azt sem tudom, hol szeretnék élni a jövőben majd, vagy hogy alakul az életem. De egyre jobban hajlok a hitel felé. Jobbnak tűnik, mint az albérlet.

Tudom le leszek pontozva.

2020. ápr. 25. 23:32
 20/27 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló, minden egyes szavaddal egyetértek. Pontosan átérzem a helyzetedet....

(Ment a zöld kéz)

2020. ápr. 25. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!