Mit csináljak, ha édesanyám nem enged ki a vírus miatt?
Sziasztok! Egy kisvárosban lakom, hivatalos adatok szerint nincs koronavírus-fertőzött itt, de soha sem lehet tudni. Közel 40 napja nem hagyhattam el a házat, mert édesanyám nem engedi meg, mondván, hogy elkapom és kórházba kerülök. Hatan vagyunk összezárva egy meglehetősen kicsi házba, és kezdek becsavarodni. Rengeteget sportoltam a lezárások előtt, és nagyon megérzem a hiányát, ezért már napok óta kérlelem őt, hogy hadd mehessek el futni a kora reggeli vagy késő esti órákban egy 20 percre, de hajthatatlan, az egyetlen amit elértem, hogy elmérgesedett a viszonyunk. Próbáltam neki racionális érveket felhozni, hogy miért nem lesz semmi bajom, ha 20 percet futok a kihalt utcákon, de nem tudtam rá sehogyan sem hatni. Esetleg valami ötlet, hogy hogyan győzzem meg?
Van egy talpalatnyi betonozott kertünk/kocsibeállónk 15x5 méteres kb, és azon futottam, viszont a szomszéd kutyája egyfolytába ugatott ahogy futottam, és emiatt a testvéreim nem tudtak tanulni, így ez sem megoldás.
Abba már teljesen beletörődtem, hogy nem láthatom a barátnőmet és a haverokat, nem is ezt kérem, hanem mindössze 20 percet szeretnék futni. Valami ötlet, mivel győzhetem meg?
17F
Anyukád elég buta. Még a hivatalos kánon szerint is LEHET és KELL levegőzni, sportolni.
Mutasd meg neki a Kormányrendeletet, amiben ez így benne van.
És magyarázd el neki, hogy ha már a levegő is toxikus lenne, akkor
- a házba is bemenne a fertőzés, hiszen nem vagy hermetikusan elzárva
- úgyis kihalna az emberiség.
Boltba ki szokott járni? Arra mit mond, az nem veszélyes? Dolgozni sem jár senki tőletek?
A kijárási korlátozás egyébként megengedi a sporttevékenységet, erre hivatkozhatsz. Ha nem használ, akkor valóban menj ki az udvarra, hadd ugasson a szomszéd kutyája, ami zavarja a többieket, az talán hatással lesz rá, ha egész nap ugat az a kutya.
Többi családtag hogyan él? Senki nem jár el dolgozni? Bevásárlás hogyan megy?
Amúgy keress rá interneten a jogszabály szövegére, ami engedi a sétát és a kirándulást. Müller Cecília többször nyilatkozta, hogy vigyék ki sétálni pl. a kisgyerekeket ill. hogy lehet szabad levegőre menni. Ezekre is keress rá, pl. a Blikk meg az Index meg a 24.hu naponta közli az Operatív Törzs tájékoztatóján elhangzottakat.
Ezeket dugd anyukád orra alá.
Meg nincs otthon férfi, akivel értelmesen lehet beszélni és akinek szava van otthon? Anyukád ural mindenkit?
Amúgy 17 évesen engem fizikai erővel se tarthattak volna vissza. Ha elém áll, félretolom. Ha meg akar ütni, lefogom a kezét. Ha belém csimpaszkodik, lefejtem magamról az ujjait. Apámmal is szembeszálltam volna, pedig ő iszonyú erős (volt akkor).
Nem tudom, kikkel tartja anyukád a kapcsolatot, de az emberek járnak dolgozni, járnak boltba, nem állt meg az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!