18-25 év közötti fiatalok, ti, hogy küzdtök meg azzal, ha anyagilag még a szüleitektől függtök?
A szüleim mindig mondják, hogy számukra az a legalapabb dolog, hogy az alapképzés elvégzéséig mindent ők finanszíroznak nekem, hogy ne menjek diákmelózni hanem csak tanuljak stb... De mindig bűntudatom van miatta. Jelentkeztem több helyre is, de a vírushelyzet miatt nem hívnak be sehova, utána remélhetőleg lesz már munkám.
Édesanyám úgy próbálta ezt megmagyarázni nekem, hogy ők arra költik a saját pénzüket amire akarják, és ha történetesen rám akarják költeni, akkor az az ő döntésük, és abban biztos lehetek, hogy szólnának, ha ez kicsit is probléma jelentene. Te is próbálj így hozzáállni. Könnyű mondani mondjuk, én is elég gyakran érzem rosszul magam miatta
Én másfél évig dolgoztam egy raktárban. Nem dolgoztam magam halálra, átlag heti kétszer jártam be. Ebből összesen kb. 800 ezer jött össze... Persze más forrásból is szereztem pénzt, de ez az, amiért igazán megdolgoztam. Az utóbbi három félévben tanulmányi ösztöndíjat is kaptam.
Több, mint egy éve nem dolgoztam, részben az egyetem, részben magánéleti problémák miatt hagytam abba a diákmunkázást...
Jelenleg a (két éve) keresett pénzem nagyon jól jön, a hobbimra tudok valamennyit költeni, a számítógépemet kell majd kicsit toldozni-foldozni, és ha a #maraggyotthon miatt kirúgják édesanyámat, akkor kb. fél milliót tudok felajánlani, ami egy alacsonyabb életszínvonalon, de három-négy havi megélhetést is jelenthet.
19F
11/15 Amit irtál az a legkényelmesebb kifogás, de nem muszály a felajánlott segitséget MÉG MINDÉG elfogadni.
Számtalan fiatal KŰZD azért hogy megálljon a saját lábán.
Amikor már teljessen megszoktad azt hogy MÁS gondoskodik rólad.. mikor éred majd el azt hogy csak azt a pénzt tudod ELKŐLTENI AMIT TE SAJÁT MAGAD KERESEL?
10/16
Hény éves is vagy? Hogyan lehet azt "ltitkolni" hogy mindég és mindenért a szűleid fizetnek és soha sem merűl(t) fel az hogy mi lasz ha MINDEZT NEKED KELL ÁLLNI?
Előfordulhat egy komoly betegség vagy egy munkavesztés amikor az egész segitőkészség nem lessz lehtsges..akkor mit csinálsz? Én sem jártam számtalan esetben az élet napos oldalán, és kötve hiszem hogy te is mindég azon az oldalon fogsz járni..
Aki azt írja, hogy 14-15-16 éves kora óta független a szülőtől, az írjon már le milyen körülmények között él(t)!
Mert nem hiszem, hogy jobb a szülőktől függetlennek lenni, úgy, hogy más családtagon / barát nyakán , házában, ellátásában élni, közben meg diák munkázni.
Nem hiszem hogy nincs alkalom arra hogy dolgozni mehess és akkor nem kell ellene "kűzdened"..
Ha máskor nem..NYÁRON.
Volt egy kirívó példa erre....egy srác az USAba ment a havarjaihoz nyaranta ahol (feketén) gipszkarton lapokt "rakott fel" ami em eg könnyű munka.
Amit keresett az nagyban kisegitette anyagilag hogy befejezze ORVOSI TANULMÁNYAIT BÉCSBEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!