Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Éreztél hátrányt abból, hogy...

Éreztél hátrányt abból, hogy idősebb szüleid vannak?

Figyelt kérdés
Férjem 11 évvel idősebb, mint én. 44 lesz, mikor megszületik a gyerekünk. Kiváncsi vagyok, hogy mi a tapasztalat, ha valakinek 40 vagy 40+ évvel idősebbek a szülei?
2020. ápr. 17. 21:27
1 2 3
 21/25 Metionin ***** válasza:
100%
Anyám 26 évesen szült, apám 41 volt akkor. A koruk miatt nem ért hátrány, csak a felfogásuk miatt. Mindkettő ugyanannyira maradi és korlátolt mind a mai napig, hogy hihetetlen szar volt mellettük gyerek lenni, pedig látod anyám a maiakhoz képest még fiatalon szült. Igazából nem a kor számít ebben a tekintetben, hanem a felfogás. A sokkal idősebb szülő max abban szívás, hogy sanszosabb hogy hamarabb meghal mint ahogy a gyerek kirepül de ugye ez is függ attól, hogy milyen életmódot élnek, vannak-e betegségre hajlamaik, stb.
2020. ápr. 18. 14:15
 22/25 anonim ***** válasza:
33%

Hat ha te meg ezek szerint csak 33 leszel akkor jok vagytok. Neked kell ugyis tobbet a gyerekbe fektetned. Tesot vallaljatok gyorsan, hogy legyen kis tarsa a gyerekednek. Ha a ferjed olyan mint en es akiket ismerek (ez nagyjabol az en korosztalyom is), akkor semmi gond nem lesz. Talan annyi, hogyha a ti gyereketek/gyerekeitek is ilyen keson pl. 40 evesen vallaljak az elso gyerekuket, akkor hat a ferjed 84 evesen lehet nem eri mar meg.

Szoval en meg azt tudom, hogy 30 evesen meg egesz fiatal anyukanak szamit valaki de 40 evesen mar nem. Ez utobbi fizikailag nehezebb. Meg sokkal atgondoltabb gyereknevelest igenyel. Olyanra gondolok, hogy vegig kell gondolni mi lesz a fontosabb a gyereketek gyerekeit is latni vagy inkabb csak a leheto legtobbet megadni neki. Ha az elobbi, akkor a sajat peldatok ellenebe kell nevelni azaz mihamarabb dolgozni kezdjen alapitson sajat csaladot es legyenek gyerekek. Masik esetben sok diploma utazzon legyen sajat lakas stb. Ez utobbi esetben fektessetek be valamibe gurizzetek sokat vegyetek meg neki mindent es lesz majd szep oroksege is.

Kicsit sarkitva irtam, de igen felfogas es tervezes kerdese.

Sajnos nalunk a gyerekem melle nem jott a tesoka...igy nem eleg hogy kisse idosek vagyunk de o meg unatkozik is. Bar ezt a gyerekbulikkal kis ovistarsak megtartasaval kisgyerekes csaladok fele nyitassla jol kompenzalhato. Azaz megintcsak nyitas kerdrse.

Ferjed ha mar oregecsken viselkedik es pl nem sportol...akkor kb nagypapi lesz inkabb olyan 10 ev mulva a gyermeketeknek. Ezert irtam az elejen ugyis rajtad tobb mulik te meg 33 evesen meg nem szamitasz idos anyukanak a mai vilagunkban.

2020. ápr. 18. 15:17
 23/25 anonim ***** válasza:
80%

Ha az anyuka fiatal, akkor igazából nem baj ha az apuka idősebb.Én ezt vettem észre jobban elfogadják az emberek.

Igazából elég sok hátrányt éreztem, folyamatosan csúfoltak kisebb koromban , "apukád hány éves 70?" "anyukád hogy tudott kinyomni téged?" stbstb mindezt hogy kinevettek csúfolódtak rajtam és hasonlók. (Nekem anya és apa is 40 fölött voltak mikor születtem. Legtöbb általános osztálytársamat 17-18-19 évesen szülte az anyja így számukra fura volt) Sokszor a nagyszüleimnek nézték őket. Valamint attól is függ ki milyen ember mert ugye rigolyásabbak az emberek idősebb korba . Apum nem olyan, de anya teljesen és így elég nehezen jövök ki vele ahogy egyre telnek az évek. Bár ez is attól függ ki milyen ember. Barátom szülei fiatalabbak az én szüleimnél bulizósak fiatalosak stb, az én szüleim meg a tipikus otthon ülősek. Ez számomra kicsit rossz. Valamint igen ha nem 20 évesen vállal majd gyereket a ti gyereketek akkor nemigazán tudtok majd unokázni. Rokonságba én voltam a legkisebb velem egykorú vagy tőlem kisebb unokatesóm nincs. Nagynénik meg ilyenek is öregebbek már. Szóval elég sok hátrányt éreztem belőle. (De attól még szeretem őket nem erről van szó hogy nem)

Egy 18 éves lány

2020. ápr. 18. 18:09
 24/25 anonim ***** válasza:
70%
Hátrányát nem tapasztaltam, előnyét annál inkább. Stabil karrier, egzisztencia stb volt már mire megszülettem így emiatt nem voltak feszültek, de elsősorban sokat tapasztaltak, utaztak jobban ráláttak a témára. Ez csak én vagyok, de azt veszem észre, hogy a fiatalabb szülők nem alakítottak még ki saját nevelési elveket, inkább a szülői mintát követik, míg az én szüleim pl felülbírálták, alaposan körüljárták a gyereknevelés kérdését, látták az ismerősök negatív példáit stb és összességében úgy gondolom, hogy nagyon jó nevelést kaptam és szuper szülők voltak.
2020. ápr. 18. 20:34
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nekem hasznos volt mindenkié.
2020. máj. 3. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!