Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Éreztél hátrányt abból, hogy...

Éreztél hátrányt abból, hogy idősebb szüleid vannak?

Figyelt kérdés
Férjem 11 évvel idősebb, mint én. 44 lesz, mikor megszületik a gyerekünk. Kiváncsi vagyok, hogy mi a tapasztalat, ha valakinek 40 vagy 40+ évvel idősebbek a szülei?
2020. ápr. 17. 21:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
63%

#1: "Egyaltalan nincs ennek hatranya"

Még nem látod, de van egy nagy hátulütője. A te gyerekednek nem igazán lesz nagyapja. Legalább is a te részedről. Nekem a nagyszüleim még mindig élnek, pedig elmúltam 20, és rengeteg közös gyerekkori emlékem van velük.

2020. ápr. 17. 21:36
 2/25 anonim ***** válasza:
93%

Az én szüleim is több mint 40 évvel idősebbek nálam. Most már hetven felettiek. Nálunk rengeteg baj van és volt velük mindig is sajnos, teljesen idióta elvek szerint neveltek fel minket, kicsi korom óta szorongok és depressziós vagyok.

De amit mindenképp kihangsúlyoznék, hogy ennek szerintem nem sok köze volt a késői gyerekvállaláshoz, sokkal inkább az ő természetükhöz: ők ilyenek, toxikus emberek, és ha harminc évesen vállaltak volna minket, kb. ugyanitt kötünk ki.

Úgyhogy akárki akármit mond, a kor csak egy szám. Nem az számít, hanem hogy hogyan álltok hozzá az egészhez, mit adtok tovább a gyerekeknek stb. Szóval ne törődj ezzel szerintem.

2020. ápr. 17. 21:50
 3/25 anonim ***** válasza:
22%

Igen.

Becsökönyösödött gondolkodásmódjuk, és "majomszeretetük" miatt búra alatt neveltek, ami végett kb 10 évet csúszott az öntudatra ébredésem.

Ennek köszönhetően elvégeztem egy nevenincs kőbányai középiskolában egy semmitérő szakmát, amivel életembe egy normális fizetéshez nem jutottam.

Azóta is vagyonőrködök parkolópályán...

A megtakarításaikat de még azok töredékét sem (8 millió ft készpénzben) nem fordították a taníttatásomra.

Ingatlanvagyonaikat (Egy nyaraló egy 150 nm es családiház, kb 10 hektár föld) hagyták tönkremenni, elértéktelenedni, mert nem értettek a vállalkozás alapításhoz, pedig a 90-es években szintet léphetett volna az egész (4fős) család. Aztán a nagymama majd a családfő halálesete miatt 2000 után széthullott minden.

2020. ápr. 17. 22:02
 4/25 anonim ***** válasza:
84%
Apukám 41 évvel idősebb nálam, teljesen jól megértjük egymást, nem volt probléma azzal, ahogyan ő nevelt engem. És szerintem azért még bőven unokázhat ő is majd:)
2020. ápr. 17. 22:13
 5/25 anonim ***** válasza:
91%
Ja még annyit, hogy Apám 1938-ban született Anyám 1954-ben én meg 1982-ben. Előző voltam.
2020. ápr. 17. 22:14
 6/25 anonim ***** válasza:
74%
Én is csak azt tudom felhozni hátránynak, hogy sokkal kevesebb lesz rá az esély, hogy látni fogod az unokáidat felnőni, vagy egyáltalán megszületni. Nekem is most ez az egyik legnagyobb problémám, 30 éves vagyok, mostanra sikerült anyagilag stabilizálnom magam, és 3-4 éven belül szeretnék gyereket, ha összejön, de apukám már nagyon idős és beteg is, és benne van a pakliban, hogy ő már nem éri meg :(
2020. ápr. 17. 22:24
 7/25 anonim ***** válasza:
64%

Anyu 20 évesen szült engem, apu akkor volt 26.

Az osztálytársaim anyja is ilyen idősök voltak, mikor az elsőt szülték, én is első gyerek vagyok. 90-ben születtem.

Volt egy osztálytársam akinek az apja 40 volt amikor született, az anyja 20.

Tv-t nem nézhetett, 8.os korunkban már volt mobilunk, ennek a srácnak nem lehetett, osztálykirándulásra, suli bulikba nem mehetett, tulajdonképpen sehova. Nem lehetett videó játéka... Persze ember függő is nagyban. Én örülök hogy az én szüleim fiatalok.

2020. ápr. 17. 22:24
 8/25 anonim ***** válasza:
86%
Engem a nagyszüleim neveltek, kb. 16 éves koromig ennek semmi hátrányát nem éreztem, legalábbis addig ezt hittem... Nem írnám le, milyen elcseszett életem lett.
2020. ápr. 17. 22:34
 9/25 anonim ***** válasza:
90%
22 év van a szüleim között, semmi hátrányát nem érzem, nem is éreztem 30 év alatt soha. Apu 46 volt, amikor születtem. Most 76 lesz, a mai napig aktívan dolgozik.
2020. ápr. 17. 22:43
 10/25 anonim ***** válasza:
87%

38 évesek voltak a szüleim, amikor születtem. Én 21 éves vagyok, ők 59 évesek.

Azt a hátrányt érzem, hogy sok mindenben nem értünk valahogy egyet, nekik teljesen más a világnézetük. A technikai dolgok nem nagyon mennek nekik, még mindig egyszerű dolgokat el kell magyarázni, ami nekem alap. Nem tudom ez mennyire számít ide, de sokszor naponta felmerül egy ilyen dolog.

A másik, ami talán a legeslegnagyobb hátrány, hogy minden családi barát, 10 évvel fiatalabb rokonok gyerekei is jóval nagyobbak nálam. Az egész gyerekkoromat úgy töltöttem, hogy én ültem csendben a felnőttek mellett, miközben a nagyobbak elvoltak a tesómmal. Tényleg soha sehol nem volt korombeli gyerek.

Ciki volt, hogy sokszor a nagyszüleimnek nézték őket, bár nem tudom miért. Főleg kicsi koromban anyumat, közbe nem volt ősz haja, nem volt öreges.

Én is gondolkoztam azon, hogy mi lesz az unokákkal, mert jelenleg nincs senkim, 24 évesen fejezem be az egyetemet. Szerintem 30 éves korom előtt nem lesz gyerekem.

Mit mondhatnék, ha nem vállaltok gyereket, akkor örökre bánni fogjátok. A férjed pedig lehet jól fogja tartani magát 80 éves korában is, erre manapság sok az esély :)

2020. ápr. 17. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!