Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Éreztél hátrányt abból, hogy...

Éreztél hátrányt abból, hogy idősebb szüleid vannak?

Figyelt kérdés
Férjem 11 évvel idősebb, mint én. 44 lesz, mikor megszületik a gyerekünk. Kiváncsi vagyok, hogy mi a tapasztalat, ha valakinek 40 vagy 40+ évvel idősebbek a szülei?
2020. ápr. 17. 21:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

Előző voltam

Jaj már jön a gyerek, nem emlékeztem már, hogy mit írtál. Gratulálok :)

2020. ápr. 17. 23:27
 12/25 anonim ***** válasza:
88%

Anya 33, apa 41 volt, mikor én születtem, mindkettejüknek én voltam az első gyerek. Apuval teljesen kiegyensúlyozott a viszonyunk, gyakran csinálunk apa-lánya programokat. Az egyetlen hátrány, amit kiemelnék a korával kapcsolatban, az a betegségek miatti aggódás: pár éve volt két stroke-ja, amikből minden károsodás nélkül felépült, de az a néhány hét, amíg infúzióra vezetett napi negyven km-t kocsival, azért elég idegesítő, ráadásul szerintem veszélyes is volt.

Suliban egyébként sosem zavart a kora, igazából gimiig nem is nagyon fogtam fel, hogy ő idősnek számít. Bár ez lehet amiatt is, mert sem külsőleg, sem belsőleg nem volt akkor ötvenes. Most 67 éves. Többet lóg facebookon meg instán, mint én, és gyakorlatilag évente cseréli a telefonját frissebb modellre. Simán lesétál napi 10 km-t, minden hónapban összeülnek a gimis haverjaival beszélgetni, és minden évben elmegy két-három rockkoncertre. Egész héten azon siránkozott, hogy nem tud elmenni a haverjaival nyaralni a vírus miatt (persze anyukám ennek a lemondásnak azért örült :))

Minden hasonló kérdésnél felbosszant a nagyszülőségre hivatkozás. Nagyon szerencsés az, akinek még minden nagyszülője él, de nem kisebb az esélye az én leendő gyerekeimnek sem a nagyszülőkkel való közös emlékekre, mint bárki más utódainak. A nyolcéves másodunokaöcsémnek, akit az apukája 62 évesen vállalt, még három nagyszülője él, az egyik 25 éves barátnőmnek viszont a nagypapái mellett már az apukája is rég meghalt, pedig az apuka 22 éves volt, mikor a barátnőm született.

2020. ápr. 18. 00:24
 13/25 anonim ***** válasza:
96%
Lesz hátránya. És akkor? Várandósan nem ezzel kéne magad stresszelned. Olyan nincs, hogy minden tökéletesen, vagy legalábbis nagyon ritka. Ha ő az a férfi, akivel összekötötted az életedet és bátran szülsz neki gyereket, akkor ez a kérdés legyen az utolsó amivel törődsz. Vigyázzatok az egészségetekre, haladjatok a korral, hogy ne tudjon a gyerek átvágni titeket vagy bajba kerülni. Ezzel tehettek a legtöbbet. Fiatalodni sajnos nem tudtok.
2020. ápr. 18. 00:36
 14/25 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező semmi gond nem lesz ezzel,nyugi ha fiatalabb lenne a párod akkor sem biztos hogy unokázhatnátok ha felnőve a gyereket nem akarna gyereket ,vagy csak nagyon későn.

Nem ezen mülik boldogság.

2020. ápr. 18. 06:41
 15/25 anonim ***** válasza:
37%
Apuka mindegy hogy hány éves. Anyuka legyen fiatal az a lényeg. Az egész családot tönkreteszi ha egyszerre történik a klimax és a kamaszkor.
2020. ápr. 18. 09:04
 16/25 anonim ***** válasza:
74%

Ott kezdődik,hogy anyukám még az érettségimig sem élt. 17 voltam amikor meghalt.

Aztán apám pedig egy fafej volt, mert nagyon régen volt egyetemista, nem igazán értettr hogy manapság mi hogyan megy, volt belőle rengeteg konfliktusunk. Végül kirakott otthonról tavaly. Szupi volt. 20L

2020. ápr. 18. 09:10
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Jól érzem magam és nem stresszelek ezen, kíváncsi vagyok inkább, mert nekem 22 évesek voltak a szüleim mikor születtem.
2020. ápr. 18. 10:19
 18/25 anonim ***** válasza:
62%

Anyám 36 évesen szült engem, de néha annak is érződik a hátulütője.

Pl számítógép használatnál teljesen az 5.-es tananyagra voltam utalva. Én tanítottam meg őket, hogy hogyan kell bekapcsolni a gépet, s hasonlók.

Nem ők világosítottak fel engem az online vásárlásról, hanem nekem kellett valami használható információt innen-onnan összeszedjek.

A rokonságban sose volt senki kb velem egykorú. Egyik unokatestvérem akkor ment férjhez, amikor én 2 éves voltam, s többiek is mind jópár évvel nagyobban nálam. Az egyiknek akkor született gyereke, amikor én 7 voltam. Vele vagyok inkább baráti viszonyban, nem a tulajdonképpeni unokatestvéreimmel.

2020. ápr. 18. 10:59
 19/25 anonim ***** válasza:
72%
48 volt Apukám mikor megszülettem. A világ legjobb apukája, nagyon gondoskodó. Hátrány, hogy félek, hogy a gyerekeim már nem fogják ismerni.
2020. ápr. 18. 13:02
 20/25 anonim ***** válasza:
70%

"g bőven unokázhat ő is majd:)"

Csak ha 20 évesen szülni akarsz.

2020. ápr. 18. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!