Szerintetek hogyan kéne?

Figyelt kérdés
Tehát van egy 6 éves öcsém, aki azt hiszi anyának és nekem is fütyink van. Sosem fürödtünk elötte,a családban sincs lány kisgyermek akit látott volna,hogy épp tisztába teszik és neki nem olyan van. Anya a multkor mutatott neki egy képet egy babáról milyen van a lányoknak. Aztán tegnap véletlen oda ütött nekem ahogy játszott, és azt mondta bocsi,hogy megütöttem a kukidat. Azt hiszi mindenkinek kukija van, fiúknak is lányoknak is.Idén kezdi a sulit nem szeretnénk,ha ez miatt kinevetnék vagy bármi.Ti hogyan magyaráztátok el? Volt ehhez hasonló esetleg valakinél?
2020. ápr. 16. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
27%

Mekkora kamu. Ez most nem jött be angyalom.

Oviban előbb mutogatják egymásnak mint gondolnád. :D

2020. ápr. 16. 15:06
 2/8 A kérdező kommentje:
A kerdés nem kamu. Nem szoktam itt tölteni az időm,hogy kamu kérdést találjak ki.
2020. ápr. 16. 15:13
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
És 6 évesen miért nem tudja kinek mije van? Anyuka miért nem világosította fel?
2020. ápr. 16. 15:18
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Elég gond, hogy 6 évesen nem tudja és felfogni se :D te mit mondtál rá, amikor megütött ott? megkellett volna mutatni neki, hogy nincs ott kuki ami fájjon :D
2020. ápr. 16. 15:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Mutassatok neki kislány babát és magyarázzátok el neki, hogy a kislányoknak ilyen van, a kisfiuknak pedig olyan amilyen neki.
2020. ápr. 16. 15:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy, kérdező? Vagyis hány év a korkülönbség köztetek?

Gyerekeim között 3,5 év, és előfordul, hogy egymás előtt vetkőznek le fürdés előtt. Tehát nekik ez természetes. És bár nem meztelenkedünk egymás előtt, de a feleségemet biztosan látták mindketten meztelenül. És olyan is előfordult, hogy pont én fürödtem, amikor be kellett jönniük pisilni. Természetesen viselkedtem, szóval, ha meg akart nézni meztelenül, megnézhetett mindegyik.

Szerintem ti eléggé prűdek lehettek. Családon belül azért ennyire nem kell tabuként kezelni a meztelenséget ill. a nemi jelleget. Pl. a saját nemi szerveteket sosem említettétek előtte? Mert akkor hallotta volna, hogy nektek nem kukitok, hanem puncitok van.

Anyukádnak rég el kellett volna mondania a gyerek szintjén, hogy a lányoknak más van ott.

Ha anyukád eddig ezt nem tette meg, akkor keress olyan könyvet (vagy képet interneten), ami a gyerek születését mutatja meg. Annak kapcsán magyarázd el neki, hogy a lányoknak milyük van ott, és hogy ott jön ki a kisbaba. Akkor megérti, hogy az nem lehet olyan, mint a fiúknak.

2020. ápr. 16. 16:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem el, hogy ilyen béna az anyukád. :D Biztos, hogy van olyan könyv gyerekeknek, amiben ez is el van magyarázva, vannak róla képek is. Miért nem vesz egy olyat?
2020. ápr. 16. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A sehány éves kislány c. könyv sokat segíthet. Gyermekeknek szól, óvodások számára egyszerűen, érthetően magyarázza el a dolgokat. Fontos, hogy felnőttel együtt nézegessék!

Ilyen idős gyerekek már tudják, hogy vannak fiúk és lányok, legfeljebb a pontos anatómiával és a megnevezésekkel nincsenek tisztában.

Az én fiaim is így voltak, kiskorukban a lányok nemi szervét is fütyinek hívták. Akkor egyszerűen, nem bonyolítva elmondtuk nekik, hogy a lányokét hogy hívjuk. Nekik ez van, mert ők lányok. Neked azért van ez, mert te fiú vagy, neki azért van más, mert lány.

Innét jött a következő kérdés: minden fiúnál/ lánynál így van? -igen.

A következő: játék, birkózás közben mire kell vigyázni, kit hol nem üthetünk meg, mert fájdalmas.

A gyerekek kérdeznek, csak válaszoljatok egyszerű szavakkal, röviden.

2020. ápr. 16. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!