Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12 éves fiam. Ma elküldtem,...

12 éves fiam. Ma elküldtem, az apjához. Nekem jött! Jól tettem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 11 éve nevelem fiam, 12 éves, és lányom 15 lesz most. Lányommal soha nem volt semmi gond. Fiam más. Ma ug, összevesztünk, majdnem nekem jött. Birkózó. 7 éve. Nem jó neki semmi, nem akar tanulni, stb, csúnya beszéd csak úgy fröcssöga szájából. Ezt nem otthon látta. Ma betelt a pohár.. 1,5 órán át csináltam a Toldi lecoját, a mama meg a törit, addig ő, leszarta mindent kint a kertbe focizott. Bejött. Mondtam, írja le, amit lell. Leszarta. Elkezdte, de csunyán stb, leszarja. Majdnem nekem jött, mert nem tetszett leckét kell írni. Elvitte az apja, aki havonta viszi 2 napra, mondtam 1 hónap ott is tud írni leckét. Nálam nem tud, nem becsül,, "Nem vagyok az anyja".,, Leszar, nem érdemlem... Stb. Mit tegyek????? Szeretem. 😊
2020. ápr. 16. 01:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%
Nekem az lehet a tippem, hogy mégis van bánásmód különbség a lányod és a fiad között. Nagyon gyakori dolog, legalább is én úgy látom, hogy a fiú gyerekeknek több minden el van nézve és a legnagyobb hisztinél sincsenek helyretéve. Gondolom a te fiadnál is ez volt. Minden el volt nézve, megkapott mindent amit akart, ő volt a főnök. Most meg hogy már nem csicskáztathat mást hanem elvárnak tőle dolgokat, nem tetszik neki... Mindkét szülőnek meg kell nevelni. Most hogy igazából otthon kell tanulnia és nem kell elhagynia a házat, csak képes egy kis időt a sulira fordítani (és ezt én mondom, aki ritka lusta ember ;) ). Meg lehet neki mondani, hogy csinálja meg a leckét, aztán sokkal jobb érzés lesz kimenni focizni, ami afféle önjutalmazás is lehetne. Ha te meg a nagymama csináljátok meg helyette a leckét akkor hogy végzi el a sulit? Üljetek le vele és az apjával, és mondjátok el neki, hogy nem hagyhat mindent rátok, ti már elvégeztétek a sulit, játsszátok ki a "már nem vagy gyerek" kártyát ha kell. Az meg hogy kezet emel a szülőjére... Verés ellenes vagyok, de ha ilyen pofátlan kölyköm lenne ÉS még lenne bátorsága nekem jönni, biztos adnék egy pofont izomból. Többet nem, csak egyet. Alapos fejmosást érdemel, és még most kapja meg mielőtt belép a kamaszkorba, mert nélküle csak rosszabb vár rátok.
2020. ápr. 16. 03:36
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
"1,5 órán át csináltam a Toldi lecoját, a mama meg a törit" kit akarsz te átverni te debil? Ha nem te csinálod a leckéit akkor ezt minek írtad? Freudi elszólás?
2020. ápr. 16. 03:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Unatkozó hülyegyerek. Ha meg igaz akkor "anyu" beteg.
2020. ápr. 16. 05:26
 14/22 anonim ***** válasza:
84%
Ne haragudj, de úgy fogalmazol, mint egy tanulatlan cigó...nem a gyerekkel van itt a baj.
2020. ápr. 16. 05:38
 15/22 anonymousreview60 ***** válasza:
85%
Lehet, hogy a korai pubertás nyomja el az agyát, amire rátesz egy lapáttal a bezártság. De ez mindegy. Helyre kell tenni, meg kell nevelni.
2020. ápr. 16. 05:58
 16/22 anonim ***** válasza:
47%

"11 éve nevelem fiam, 12 éves, és lányom 15 lesz most"

Hol volt az első 1 évében?? Jó lenne tudni, mert lehet ott történt vele valami, amit azóta se tud feldolgozni.

2020. ápr. 16. 06:54
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Jeepó
2020. ápr. 16. 10:22
 18/22 anonim ***** válasza:
Majdnem neked jött. Tehát benne volt a pakliban és kvázi féltél is tőle. Nálunk akármennyire idegesek voltunk a másikra (olaszos vérmérsékletű család vagyunk, néha azt is ordítva kérdezzük hogy mizu) soha nem merült fel senkiben opcióként hogy nekünk jönne a másik. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy ha bárki kezet emelne rám én se sajnálnék visszaütni. Te nem kevernél le neki egy isteneset ha neked menne? Azt tudod ugye hogy 3-4 év múlva a csicskája leszel és csak azt nem visz majd haza akit nem akar (értsd akár drogos cimbik is). Jó lenne még most valami értelmet adni a létezésének (bocsi de nincs neki. Tanulni nem kell, hisztizni verekedni lehet), mielőtt nagyobb baj lesz. Különben akármilyen agresszív állat lesz 18 évesen se fogod kirakni, előbb töri el az orrodat. Gondolom hogy nincs neked sem ez így rendben különben nem írtál volna
2020. ápr. 16. 10:55
 19/22 anonim ***** válasza:
8%
valami normális közegbe kellett volna beadni, ahol jó viselkedést, a helyzet kívánta fegyelmezettséget és bajtársiasságot tanul, nem elküldeni verekedni szabadidős tevékenységként... mit vársz attól a kölyöktől, akit szabadidőben bunkónak nevelteted?
2020. ápr. 16. 12:27
 20/22 anonim ***** válasza:

"Nem én csinálom, a leckéjét."

Akkor most döntsd el, hogy mit akarsz hazudni, és tedd azt következetesen!

A kérdésben azt állítottad, hogy te, meg a "mama" csináltátok a leckét. Másfél órán át a Toldit. Most meg azt állítod, hogy nem te csináltad. Miért várjunk a gyermektől következetességet, amikor az anya sem következetes?

Ráadásul a reakcióidból ítélve láthatóan semmit nem fogtál fel abból, amit mondtunk. Sikeresen belekötöttél a leglényegtelenebb dolgokba.

A gyerkőc meg van egy tippem, hogy honnan tanulta el a trágár stílust.

Előbb nézz magadba! Nem ártana az önismeretedet is fejleszteni. A gyerekkel kapcsolatban meg kérj tanácsot egy pszichológustól. Gyanítom, nagyon komoly nevelési problémák vannak, kezdve a következetlenségtől a "mostohagyerekkel" történő gyökeresen más bánásmódig. Kérj tanácsot egy szakemnbertől, hogy hogyan hozhatnád helyre!

2020. ápr. 17. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!