Hisztek a karmában?
Sziasztok!
Én nem hiszek benne, de ez az eset elgondolkoztatott.
A nagynénémről van szó, most 28 éves, én vagyok 25, így inkább különélő testvérként lettünk nevelve. Amióta felfogja az élet nagy kérdéseit, mindig azt mondta, ha lánya születik, kiteszi a küszöbre, vigye aki akarja. Na teherbe esett, lánya lett volna, de elvetélt. Egész nap sír meg minden, és azt mondja, hogy a kitevős dologgal csak viccelt...
Ezt nem fogom vele megosztani, legalábbis most nem, de lehet, hogy ez a sors büntetése volt, amiért minimum viccelt azzal, hogy egy újszülöttet kitesz a küszöb elé, kockáztatva, hogy éhen hal?
Nem mellékes, hogy a párja ezen a véleményen úgy megbotránkozott, hogy még a terhesség kiderülése előtt elhagyta, mondván, ilyen nőtől neki nem kell gyerek. Félreértés ne essék, megszakad a szíven a nénémért, de meg tudom érteni a volt párját.
Én hiszek!
Viszont amúgy vannak olyanok akik ezzel hogy ha nem fiu/lány lesz akkor kirakja stb.. De ez általában 95% csak viccelődés. (mindenki, még ha magában is de titkon reméli hogy vagy fiú vagy lány gyermeke születik)
Ha még sír is mert elment a baba, akkor meg valóban csak viccelhetet. A másik az az hogy én még nem értem meg a volt párját, mert ha csak tényleg ezért hagyta ott (bár én nem hiszem) akkor gratulálni tudok. Bár véleményem szerint csak jött volna a baba és ő meg nem akarta és gyors lelépet.
Én hiszek a karmában. Többször is bebizonyosodott a környezetemben, hogy igenis létezik.
A nagynénédről annyit, hogy lehet túl komolyan mondta, hogy ez lett belőle. Sose mondta hozzá, hogy csak viccelt, csak utólag? Vagy senkiben nem kerdőjeleződött meg, hogy csak poénkodik?
Ha létezne karma, akkor nem az ártatlan, éhező afrikai gyerekek pusztulnának el tömegesen és nem a gátlástalan, szociopata politikusok híznának meg a jóléttől.
Én úgy látom, tapasztalom, hogy a karma fogalmával éppenséggel teljesen ellentétes erő működik a világban. A gonosz győz, a jó minden esetben megszívja. Ez mindig így volt, mindig így lesz.
Annyi hülyeséget mondunk életünkben, hogy ha mindet beváltaná az élet, alig volna valaki életben. Kis gyerekként hányszor hallottuk: "agyonütlek", ha még egyszer ilyet csinálsz... Senki az ismerősi körömből nem lett agyonütve.
Nem hiszek a karmában, nem hiszek abban, hogy a hölgy azért vetélt el, mert ilyet mondott. A volt pár viszont remek apa lett volna, talált egy hülye kifogást, amiért leléphetett.
Hát én úgy vélem, hogy vannak dolgok, amikkel ízléstelen és érzéketlen dolog viccelődni is, és az élet, főleg egy újszülött élete ilyen dolog.
A történtek fényében nfm hiszem, hogy nagynéném komolyan gondolta, de hát ilyennek csak viccelődni is...
Az anyjával imádják egymást, ez mindig is így volt, szóval az első vàlaszoló felvetése nem játszik, de jó ötlet volt egyéb infó hiányában.
A párja meg azelőtt lépett le, hogy kiderült a terhesség, a nagynéném meg nem akarta a lelépés után elmondani neki.
A női olvasókat kérdezem, ti bíznátok egy pasiban, ha azt mondaná akár csak vicc szintjén is, amit a néném mondott?
Világos, hogy valaki jobban szeretne lányt vagy fiút, ez ésszerű. Na de azért ez ég és föld kategória ahhoz képest, hogy akárcsak vicc szintjén olyat mondok, hogy az újszülöttet kiteszem.
Köszi a válaszokat!
A karmában nem tudok hinni, a néném esetében sem karma történt, szerintem.
Utolsó előtti hozzászóló, köszönöm szépen, tökéletesen leírtad, amit én is gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!