Miért gondolják sokan az ilyet normálisnak?
Sziasztok!
Engem nem érint a kérdés, de sok olyat olvasok, hogy a szülő megverte a gyereket nevelési célzattal, és hogy a gyerek erre hogy reagált.
Két eset kapcsán gondolkoztam el:
1) Nagymamám mesélte, hogy őt a nagyanyja nevelte, és már felnőttként, különélve azt mondta a nagyijának, hogy Jézus fogantatása nem úgy történt, ahogy a Bibliában le van írva. Erre a nagyija pofonvágta, ő meg megcsókolta a nagymamája kezét...
Szerintem az én nagyim viselkedése szimplán balek viselkedés, szerintem a pofonvisszaadás lett volna a jogos. Nő-nő ellen, tehát az nem játszik, hogy pasi nőt ne üssőn meg.
2) Egy ismerősöm most írt könyvet a gyerekkoráról. Van benne egy rész, hogy kislányként hazudott az apjának valami piszlicsáré dologban, erre az apja falba verte a fejét, orrtörés lett a vége, és ezt nevelési célzattal, az ismerősöm pedig dicsőíti az apját emiatt. Az ilyen ember, mármint az apa, szerintem börtönt érdemelne. Egy férfiként eltöri a gyermeke orrát. Kettő, a gyermeke még kiskorú, ekkor volt kilencéves. Három, kislányról van szó, tehát pasiként egy nőt üt meg. Szerintem hányingerkeltő.
10-esnek. A Hitler-hasonlat arra irányult, hogy kihasználja az illető (szülő) ilyenkor azt, hogy a másik (a gyerek) gyengébb, ezért megalázza, stb. A vele egyformán erős gyerekét nem hiszem hogy megütné...
Természetesen nem gondolom, hogy meg akarod hódítani Európát... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!