Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell világjárvány...

Miért kell világjárvány esetén elcipelni a gyerekeket akár csak a külön élő szülőhöz is?

Figyelt kérdés
Nem is értem mi van az emberekkel, tele van a gyakori ilyen témákkal ahol vagy éppen az anyuka erőlteti hogy az apa vigye el a gyereket vagy az apuka nem fogja fel hogy most nem lenne célszerű! Komolyan ha már a saját egészségeteket nem féltitek szülő létetekre a gyerekét se? Mért kell veszélynek kitenni a saját önzőségetek miatt?
2020. ápr. 10. 12:04
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
25%
Hasonló a szitu tesóméknál. Tesóm a kislányával a szüleinknél él. Apuka eddig a járványra hivatkozva nem vitte a gyereket, most hirtelen vinni akarja. (Apuka a nővérénél lakik, ahol ott él a nagyi, plusz 3 gyerek,). Szerintem teljesen érthető lenne, ha apuka nem most akarná gyakorolni a jogait. Nem egyedül él ő sem, sok a veszélyeztetett ebben a helyzetben. A kislány nem hiányolta az apját eddig sem. Nem tudom mi lesz. :(
2020. ápr. 10. 13:04
 12/38 A kérdező kommentje:
Ha Anyuka nem akarja elengedni most nem kötelező neki
2020. ápr. 10. 13:17
 13/38 anonim ***** válasza:
83%

Mert a láthatás például nemcsak jog, hanem az együtt élő szülő részéről kötelezettség is annak biztosítása.

Ez a kötelezettség most is ugyanúgy áll.

2020. ápr. 10. 13:25
 14/38 A kérdező kommentje:
Múltkor volt róla szó a tv-ben, hogy most egyénileg dönthetnek a szülők akivel él a gyerek
2020. ápr. 10. 13:29
 15/38 anonim ***** válasza:
65%

"1. Ezen a xaron mi már hetekkel ezelőtt átestünk, a tünetek alapján. Még mielőtt hivatalosan bejelentették volna az első beteget."

Mi is, még januárban. Az orvosomhoz négyszer(!) kellett visszamennem, mert semmi nem használt, amit adott, pedig vagy húszféle gyógyszer próbáltam. Úgy nézett ki a konyhánk, mintha egy gyógyszertár raktára lenne. A doki a fejét fogta, és őszintén megmondta, hogy nem tudja, mi ez, de biztos nem influenza, mert ahhoz nem stimmel. A nehézlégzés miatt asztmavizsgálatra küldtek, Ventolinnal jártam kb. WC-re is, mert azt mondták, biztos asztmás vagyok, ha nehezen lélegzem, bár a vizsgálat furcsa(!) eredményt hozott. Ismételjük majd meg idővel... Tüdőröntgen, gégész... Küldtek jobbra-balra.

A végén körülbelül két hét kemény szenvedés (magas láz, hidegrázás, iszonyatos gyengeség, izomfájdalom, nehézlégzés, hasmenés, fejfájás, kifulladás attól is, hogy feljöttem az emeletre a házban...) és újabb egy hónap erős köhögés után meggyógyultam. Pont mint a családom többi tagja is, bár egyébként nekem volt egyedül komolyabb nehézlégzésem.

Szóval, mi 99,9%, hogy túl vagyunk rajta, a gyereknek egy éjszaka volt láza, és ennyi, mi felnőttek megszenvedtük, de túléltük, és mindezt akkor, amikor még karantén és teszt se volt, mert nem is tudtunk erről az egészről nagyon. Ez egy távoli, kínai dolog volt, és senkinek nem jutott eszünkbe, hogy nekünk lehetne.

Azóta hivatalosan is kiderült, hogy legkésőbb januárban már sokan átestek rajta, tehát nem vagyunk csodabogarak, de az sem kizárt, hogy már decemberben is itt volt a vírus.

2020. ápr. 10. 13:31
 16/38 anonim ***** válasza:
76%

Ez az a nő akinek az a mániája, hogy megpróbálja meggyűlöltetni az apjával a saját lányát, és erről tesz ki egyfolytában idióta kérdéseket.

Egyébként nekem orvos, bolti eladó, és patikus ismerősöm is van, megsúgom, az összes koronavírusosan járt dolgozni, mert még akkor elkapták, amikor sehol se volt, a legtöbbüknek semmilyen tünete nem volt, maximum némi köhögés. Mivel nem tesztelnek senkit, mindegy mit állít a magasságos média, (csak próbáljátok ki, ha nem hisztek nekem, hogy kéritek a házi orvost, hogy teszteljen, mert tünetek vannak) sokkal valószínűbb, hogy mire "lecseng" a járvány, az azért lesz, mert már mindenki megfertőzödött és akinek lettek tünetei azok is meggyógyultak. Az idősek meghalhatnak, ez szomorú, és tény, de a gyerekek egyébként a legritkább esetben produkálnak tünetet. Szóval újabb baromságot kell kitalálnod, hogy elmard az apja mellől a gyereket

2020. ápr. 10. 13:57
 17/38 anonim ***** válasza:
23%
#15 igen, biztosan nekem is ilyen nagy szám lenne, ha nem lennének a szüleim a veszélyeztetett korcsoportban. De természetesen ahogy a gyerek apja eddig is, úgy most is szrik bele mindenbe. És nem, nem tudom miért kellett egy ilyennek gyereket szülni. En csak a szüleimet féltem
2020. ápr. 10. 14:22
 18/38 anonim ***** válasza:
92%

Nem mindegy neked? A saját életeddel meg saját gyerekeddel foglalkozz!

Unatkozol? Én az ilyen emberek nem értem meg és utalom, mint Te!

2020. ápr. 10. 14:45
 19/38 anonim ***** válasza:
95%

Én abszolút betartom a kijárási korlátozást, még a gyerek szülinapján is csak virtuálisan voltak jelen a vendégek.

De ha elválnánk, már ne is haragudj, közeli családtagként kezelném a gyerek apját és továbbra is találkozhatnának. Én se szeretném, ha fél évig nem láthatnám.

Egyedül akkor venném fontolóra a tiltást, ha a férjem vagy az új családja nem venné elég komolyan a higiéniát és az óvintézkedéseket.

2020. ápr. 10. 16:04
 20/38 anonim ***** válasza:
19%

Elso resz off: apuka nagyon beteg lett tipikus koronavirusos tunetek...leteszteltek jeee es negativ es ujra negativ. Pedig a kprhazi dolgozok is azt mondtak jez bizony az lesz es nen i fluenza. Szoval ha valakit nem teszteltek le se januarban, se azota ellenanyagra az maraejon csondben...mert lof.sz se tudja tensleg azon es nen a szokasos szezonalis influenzan esett-e at, ami ugyanugy tud kemeny lenni.

Kerdezo. En megertelek. Hasonlo cipoben jarok annyi nehezitessel, hogy felajanlottam apukanak, ha vege ennek a sz.r helyzetnek, akkor ugyanannyi idore vigye a gyereket es en max h3tu egyszer ha raneznek. Feovazoltam az elonyeit: mar lehet kirandulni, strandolni, mozizni, tengerpartra utazni, gyerekzsurt tartani juhuuu. Beleegyezett. (Hiszen sokkak jobban jar mint az eredeti lathatassal).

Elmondtam miert szeretnem ezt: nalunk van sulyosan veszelyeztetett kisgyerek, es epp eleg, hogy az o apukaja jar meg dolgozni, igaz ott nagyon keves emberrel erintkezik, este ugy erkezik, mint a Győrfy Pál, csak pluszban kulon szobaban alszik es maszkban jarkalhat a lakasban.

Viszont apuka elkezdte verni magat, hogy megis el akarja vinni a gyereket. (Talalkozik vele de a szabadban sport cimszo alatt maszkban mèg igy is...remelem nem.pusziszkodnak.)

Hiaba mondom, akkor nem johetne vissza, mert a beteg gyereknek nagy veszelyforras lenne mar a duplazas (ugyanis naluk tobb lakasban kozos lepcsohazban elnek mas gyerekekkel nagyszulokkel unokatesokkal es tobben jarnak ki boltba, itt csak a ferjem) raadasul en mindent b3tartok es betartatok. Ott meg tudom lazasag van a boltba menetelnel is (se maszk, se kesztyu)... Persze most az a naponta 3szor elojovo kerdes de a kertunkbe miertnem johet? Itt a husvet csak elvinnem...DE tudom a kertjukbe az egesz nagy csalad learamlana, hogy hurra itt a gyerek...es persze biztos egy gyereket majd szemmel tartanak es nem fog minimum masik gyerekkel olelkezni stb. Es pont azzal hogy tunetmentesek lehetnek...majd hazahozza a virust en meg egy het mulva nezek miert vagyunk ujra intenziv osztalyon a masik gyerekkel:-(.

Tehat vagy elengedem es nem engedem vissza...vagy nem eng3dem el es en vagyok a szemet anyuka.

2020. ápr. 10. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!