Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleimet minden zavarja. Mit...

Szüleimet minden zavarja. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

2 hét után hazajöttem, barátnőmnél voltam 2 hetet. Megtanultam főzni rántotta tojást, tükör tojást, bundás kenyeret.

Otthon nem főzhetek, mert hogy “nem takarítok el magam után”, ami nem igaz. Hogy nagy rendetlenséget csinálok magam után. Állandóan azt mondták, hogy te semmire való vagy, nem tudsz magadnak semmit megcsinálni, mindig várok a mama hotelre. Anyám takarító mániás. Ha valahol talál valamit, szóhoz tesz mindent. Barátnőmnél megcsinálom a kaját, és rendet csinálok magam után. Senki se cseszeget, jobban kijövök a barátnőm anyjával, mint a saját anyámmal. Jobban érzem magam ha a barátnőmnél vagyok, mint otthon.

Tegnap este nem vittem ki az alsó neműt, és reggel a szobám elé tették a piszkos alsó neműt. Barátnőmnél reggel mindig kiviszem. Nem tesz semmit szóhoz a barátnőm anyja.

Mindig cseszegetnek engemet, és barátnőm előtt. Aztán szomorú vagyok, ő is, hogy miért csinálnak így velem.

Tegnap este mosakodtam 10 percet, hogy állandóan hallották, hogy a víz megy. Hogy mit csináltam annyit ott. Borotválkoztam. Most mondtam volna, hogy “anya borotválkoztam”.

Barátnőmnél az anyja nem szól semmit ha nála vagyunk, és 10 percet vagyunk a fürdőben, de az anyámat minden zavarja.

Hogy nem lehet sehova menni szerdától. Csak munkába, és üzletbe. Természetbe mehetek sétálni? Vagy oda se?

Hétvégén rendeltem iPhone-ra töltőt, mert nem töltödött a mobilom. Aznap mehettem a töltőért. Anyámnak mikor ezt megmondtam, hogy nem vagyok normális. A barátnőm előtt így beszél velem. De hisz nem töltődött a telefonom.

Mit tegyünk? Nem bírjuk már ezt. Most mivel koronavírus van, nehezen találnénk lakást.

Kikészítenek idegileg. Én most lettem volna ezen a héten is a barátnőmnél, de az anyám mondta, hogy jöjjünk már el, “hiányozunk”.

Kérlek adjatok tanácsokat.

2020. ápr. 6. 12:07
1 2 3 4
 31/32 Platypus ***** válasza:
100%
A kérdező erdélyi, az alapján, hogy szerdától élő kijárási tilalmat emleget. Valószínűleg nem teljesen anyanyelvi magyar és azért mond olyan fura dolgokat, mint a rántottafőzés meg szóhoz tesz. Nem mintha releváns lenne a kérdéshez, de szerintem akkor se kéne a nyelvtudása miatt bántani.
2020. ápr. 6. 20:45
 32/32 anonim ***** válasza:
77%

# 31

Személy szerint nem bántottam, csak szerettem volna érteni.

Mert ha itt él és mégis ilyen idegen módon fogalmaz, az nekem felvet kérdéseket, akár érettség kapcsán is amiről a kérdés szól.

De így már oké nekem.

Sajnálom hogy ennyien bántanak, alapvetően anyukádnak nem egészséges a hozzáállása ez az igazság.

Azért viselkedsz ilyen gyámolttalanul mert eléggé elnyomó a viselkedése, túlzottan kontrollmániás, és ezért nem tudsz kibontakozni.

Persze neked is van még hová érned, de ismerem az ilyen élethelyzetet.

Nálunk pl az volt, hogy nem mehettem a konyhába, ne nyúljak semmihez, nem értek hozzá, bla bla.

De ezt így reflexszerűen, hogy ne főzzek ne süssek, már rég elvégeztem a szakácssulit mikor újjfent nekem állt, akkor így mondtam, hogy hahó, én ezt tanultam ám. És akkor valami kattant benne és kicsit kiengedett, de persze lesett mindent meg morgolódott.

Nincs igazából tanácsom, ezzel az élethelyzettek neked is meg neki is meg kell küzdenie. Nem tudom miért kontrollál, igazából valószínű ő sem, te meg nem tudsz magadért kiállni hiszen valóban nem önállósodtál annyira, fokozatosan haladj azt javaslom.

2020. ápr. 6. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!