Főleg anyukák véleménye érdekelne! Szerintetek beszélhetek anyával erről?
Sziasztok! 16 éves lány vagyok. Kb egy éve van barátom, vele vesztettem el, eddig minden szuper volt a kapcsolatunkban. Anya ezekről tudott is, mármint ismeri a barátom, tudja mióta vagyunk együtt hogy vele vesztettem el, hogy kb mikor, ő vitt el dokihoz. De úgy igazán nem beszélgettem vele ilyesmi témákról. Vagyis felvilágosított, és kb a szexről annyit is beszéltünk. Meg hogy elvesztettem és hogy esetleg az orvos dologban segítsen. Viszont most elég nehéz helyzetben vagyok, problémákba ütköztem, kavarog bennem minden érzés, és nem igazán tudom a megoldást. Arra gondoltam beszénék róla anyával mert nyilván ő is volt fiatal vele is volt ilyen és csak tud tanácsot adni....
Ti hogy fogadnátok ha lyennel jönne a lányotok? Előre is köszönöm
Picit hülyeségnek tartom, hogy egy anonim oldalon nem mered leírni mit akar a barátod. Mert nem mindegy mibe akar rángatni, és mi, válaszolók talán meg tudnánk mondani ez mennyire korrekt dolog.
Én minden esetre nem beszélnék meg anyámmal semmit a szexuális életemről. Mármint tudta, hogy mikor vesztettem el, de nálunk ez a téma viszonylag tabu, és nem is szeretném feszegetni a határokat (nekem se volt épp emiatt felvilágosítás).
Egyébként ha bármit rosszallasz, nem tartod magad rá nyitottnak, ne erőltesd. Trauma lehet belőle, és az mégrosszabb mintha csak a párod kéne egy nem-et feldolgozzon.
18/l
Itt mindenki úgy csorgatja a nyálát, miközben egy tinilány szexuális titkait próbálják kifürkészni, hogy az valami gusztustalan.
Kérdező, szerintem bármi probléma van szex téren, ne anyukáddal beszéld meg, hanem a fiúval, esetleg egy érettebb gondolkodású barátnőddel.
"esetleg egy érettebb gondolkodású barátnőddel."
Lehet nem ide illik, de ez jutott az eszembe: Bagoly mondja verébnek :)
Én anya vagyok és örülnék, ha a lányom annyira közelinek és barátinak tartaná a kapcsolatunkat, hogy kényes dolgokat is meg mer velem beszélni. (Fiam van)
Csakhogy!
Mindenki szexualitása más, lehet, hogy anyukád nem idegenkedne attól, amitől te igen, vagy fordítva.
Sajnos ezt az utat magadnak kell bejárnod és megtapasztalnod, hogy neked mi fér bele a a szexbe. Ami most 16 évesen nem elfogadható számodra, lehet, hogy 20-22 évesen már kívánatos lesz, de az is lehet, hogy soha.
A legjobb tanács, amit bármelyik anyukától kaphatsz az az, hogy SOHA, de SOHA ne csinálj olyasmit, amitől undorodsz, vagy taszít!
...és aki ennek ellenére erőszakoskodik veled, azt el kell hajtani a fenébe. Most is és a jövőben is!
Nekem jó a kapcsolatom anyukámmal és ő is azt mondta bármi kérdésem van, nyugodtan kérdezzem meg, mindent tudni szeretne és abszolút nyitott, de azért én ilyeneket már nem beszélnék meg vele. De te ne ebből indulj ki, te tudod milyen a kapcsolatod anyukáddal, mennyire nyitott, miket szoktatok megbeszélni, ha akarod, mondd el neki, szerintem ő örülne annak, hogy ennyire megbízol benne és hogy hozzáfordulsz.
Viszont megerősíteni tudom a korábbi válaszokat is, hogy soha ne csinálj olyat, amit te nem akarsz. Ne menj bele csak azért valamibe, mert a másik akarja, ha te nem szeretnéd. Beszélgessetek őszintén a barátoddal erről, ha szeret és van elég érett, akkor el fogja fogadni a döntésedet és nem fog ráderőltetni olyat, ami neked nem jó.
"Mert nem mindegy mibe akar rángatni, és mi, válaszolók talán meg tudnánk mondani ez mennyire korrekt dolog."
Ja, tehát ha MI megmondjuk, hogy ez "korrekt", akkor a kérdezőnek le kell győznie az ellenérzéseit, és megtennie, amit nem akar? Ez nagyon nem így megy ám.
Nekem lányom van és azt mondom neked amit neki is fogok.
Ha valamitől idegenkedsz, undorodsz, ne tedd meg. Soha, senkinek. Ha a barátod ezt nem tartja tiszteletben, akkor köszönj el tőle. Majd jön más aki elfogad így.
Ne add meg magad érzelmi zsarolásnak. Ne érdekeljen, ha azt mondja mások csinálják. Ha nem vonz ne tedd.
Tudod tinikoromban én csináltam valamit és nagyon rosszul sült el... 42 éves vagyok, kíváncsi és bevállalós a szexben, de azt az egy dolgot azóta sem csináltam senkivel. Nagyon mély nyomot hagyott bennem.
Szerintem erről nem kell anyukáddal beszélni. Légy határozott, tarts ki amellett amit érzel és gondolsz. Ha a fiú lelép, az ő baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!