Mit tegyek, ha a szüleim soha nem főznek normális kaját?
Nem engedik nekem,hogy azt főzzek amit szeretnék.De nem tudom megenni azt amit ők,általában csak disznóhúst,szalonnát,krumplilevest,sültkrumplit meg zsíros,cukros dolgokat esznek.Chipszet,csokis kiflit,meg ilyen szarságokat adnak enni.
De nem engedik,hogy én magamnak elkészítsem,hamár nam készítik el nekem.A hozzávalók nem drágábbak mint a napi egészségtelen chipszek,édességek.Mit kezjek ezzel?
Hány éves ez a kismajom?
Dobok neki egy banánt! Az nem zsíros... :-DDD
Fogod és megerőlteted magad!
Kisütöd a disznóhúsból a zsír nagyrészét, krumplilevesből a répát/petrezselyemgyökeret kieszed, párolsz minden zöldséget, vagy nyersen elropogtatod!
Az egészéges táplálkozás mindenből tartalmaz valamennyit, az a normális, egyik étel sem egészségtelen, csak kis mértékben kell fogyasztani azt, ami nagy mértèkben rosszat tesz. Normális ételeket eszik a családod, biztos nem csak egy bödön zsír van otthon, legyél kreatív, ne a csirkemellfilés bulgurt akard kókuszolajjal elkészíteni, hanem párolt zöldséget(répát, gyökeret, krumplit, zellert, káposztát!!) sovány karajjal.
Csak kreatívan!
Akkor te most valami kis tini vagy, aki pár no name youtuber vagy instagram celeb hatására eldöntötted, hogy mától vega, vegán leszel?
Várjál még egy picit, ameddig beindul a gazdasági lepusztulás itt a kis országunkban, meg a tömeges munkanélküliség a járvány miatt és vissza fogod te még sírni ezeket a mocsok kajákat, mint krumpli leves, meg kifli...
Kérdező!
Nekem is hasonló a problémám, csak én nagyon főzni/sütni sem nagyon tudok,(ezért most biztosan le fognak engem hurrogni, nyilván a gyakorisok ötfogásos kaját csináltak minden hiba nélkül húszévesen) a sütőnk meg rossz, anyám is alig bírja begyújtani.
A mérték a lényeg. Egyél az ételből, de nem kell sokat. Csak amennyi neked elég, amennyivel jóllaksz.
Ez a korszak mindenkinek nehéz. Bírd ki.
19F
A disznóhússal, a szalonnával, a krumplilevessel, a sültkrumplival, meg a csokis kiflivel mégis mi a bajod?
Van hús, zöldség, csoki, minden...
Nehez erdemben valaszolni a kerdesedre, mert nem tudunk rolad semmit. Hany eves vagy, dolgozol-e, el tudsz-e koltozni a szuloktol stb.
Ha meg kiskoru vagy megprobalkozhatnal diakmunkaval es akkor azt a penzt amit megkeresel egeszsegesebb etelekre kolthetned. Ha felnott vagy es mar nem jarsz suliba/egyetemre, probalj dobbantani amint vege a jarvanynak. Tudom, hogy draga az alberlet, de ha csak szobat berelsz, ki lehet jonni, meg ha szukosen is.
Teljesen aterzem a helyzetedet, mert otthon nalunk is nagyon hasonlo a helyzet, es a mai napig gorcsbe randul a gyomrom minden egyes alkalommal, amikor a szuleimhez megyek es apam foztjet kell ennem. Minden tocsog az olajban, rosszminosegu alapanyagokat hasznal es alig kerul az asztalra zoldseg. Hal istennek erre mar nagyon ritkan kerul sor, igy kibirom. Neked kerdezo viszont semmikepp se legyen buntudatod azert, mert a szervezeted vagyik a tapanyagokban, rostokban es vitaminokban gazdag etrendre. Ez lenne a normalis minden ember szamara. Drukkolok, hogy minel hamarabb megoldodjon a problemad, igy vagy ugy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!