Idős, önkéntes karanténban lévő, bőven 70 feletti anyum úgy használja az okostelefont, hogy mindig leül egy székre, csak onnan hív?
Idősebbek kevésbé hallanak. Ez különösen igaz, ha csak az egyik fülükön kapják az hangokat, mint a telefonban.
Mindenkire igaz, ha a másikat nem hallja rendesen azt gondolja, hogy a másik sem hallja rendesen. Ezért ő kezd hangosabban beszélni, hogy a másik jobban hallja.
Ez azért érdekes, mert ha én hangosan hallom a másikat akkor a saját hangomat is ugyan olyan erősen akarom hallani, és én is hangosabban kezdek el beszélni.
Tehát 3 indoka is van annak, hogy miért beszél valaki hangosan a telefonban idős korában.
Empátia - jobban érted tőle a másikat.
Nem. Az én nagyszüleim nem így használják, fényképeznek, játszanak, mindent csinálnak rajta. 74 körül vannak.
Egyébként azért furcsa anyukád, mert a vonalas telefonok is ezer éve vezeték nélküliek.
49 vagyok. És pasi. És aktív.
És igen, ha telefonálni kell (akár hang, vagy videohívás) bizony van egyetlen pontja a lakásnak, ahol a legerősebb a wifi jel. Nos, az egyik fotel pont ott van.
És amikor ilyen hívást eszközlök, hát pont abba a fotelba ülök...
...a rendes hanghívás persze megy lakáson belül bárhol, úgy, hogy a telefon kinn van az étkezőben, a BT füles meg a fülemben, és a kisszobából csevegek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!