Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Férjem nem engedi, hogy a...

Férjem nem engedi, hogy a gyereknek okostelefont vegyünk, igaza van?

Figyelt kérdés

7 éves a gyerek, idén megy iskolába. Rágja a fülünket, hogy okostelefont akar, mióta két óvodástársának is volt, és biztos az iskolában még többnek lenne. Az apja nem engedni, mert szerinte még felesleges, kicsi hozzá, és ha játszani akar, akkor menjen ki az udvarra, tanuláshoz meg ott vannak a tankönyvek, neki az még elég. Mondtam neki, hogy most már nem az van, mint az ő idejében, hogy suli után a grundon lógnak, meg maguknak faragják majd a sítalpakat... Teljesen le lesz maradva a gyerek, nem akarom, hogy belőle legyen az osztály lúzere, akinek egyedül nincs okostelefonja. Férjemet ez nem érdekli, szerinte pont hogy ettől lesz okos a gyerek, mert ezek a modern kütyük elbutítják. Pénzből telne rá, de ebben neki van döntő szava, és azt mondta erről nem nyit vitát, még kicsi hozzá a gyerek, majd ha idősebb lesz, kap okostelefont. Annyira fölidegesít ezzel, mert ő ezt nem érti, 42 éves és az ő idejében még más volt minden. Ti mit tennétek? Hogy győzzem meg, hogy kapjon a gyerek telefont, hisz ebbe ma már semmi ördögtől való nincs?

N/28

2019. aug. 22. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
53%

Nekem haramdikoson volt először telefonom, akkor még a nokiák voltak a divat. Még 2 másik osztálytársamnak is volt akkor, a többieknek nem, senkinek. Nem játszottam vele órák közben, se órák között, inkább csak nálam volt a biztonság kedvéért, hogy ha bármi van, tudjam kívni anyáékat.

Attól függ amúgy, hogy a többi gyereknek lesz-e. Igazatok van abban, hogy kicsit még korai az okostelefon, de ha mindenkinek van és csak neki nincs, akkor az ciki. Meg kell majd érdeklődni a többiektől.

2019. aug. 22. 16:20
 2/72 anonim ***** válasza:
86%
23 éves fiatal no vagyok. Ha holnap valamilyen uton mellettem teremne a rögtön 7 eves gyerekem, semmi penzert nem vennek neki okostelefont, csak azert mert nehany agyhalott mar az ovodaba is okostelefonnal kuldi a gyereket. Raer majd akkor, ha mar egyedül jar haza az iskolabol, es tolt idot egyedül is (es akkor se feltetlen okostelefont adnek a kezebe).
2019. aug. 22. 16:22
 3/72 anonim ***** válasza:
88%
A férjednek van igaza. Sőt! Sok iskolában nem is engedik használni a telefont. Nem kell mindenkit utánozni.
2019. aug. 22. 16:22
 4/72 anonim ***** válasza:
79%

Mindkettőtöknek igaza van.

Én is korainak gondolom, de ha a többinek lesz akkor neki tényleg ciki lesz. Szerintem várjatok egy kicsit meglátjátok milyen lesz az osztály.

2019. aug. 22. 16:23
 5/72 anonim ***** válasza:
82%
Én egyetértek a férjeddel, egy 7 éves gyereknek tényleg nagyon korai. Majd kiskamasz korában 12-13 évesen ráértek visszatérni a témára. Attól még, hogy más szülők szarnak a gyerekükre és megveszik nekik az összes haszontalan, elbutító szart (mert azt senki ne mondja, hogy egy gyerek majd magától felelősségteljesen fogja használni), nektek még nem kell. Arról nem is beszélve, mennyire káros azt tanítani neki, hogy muszáj olyannak lennie, mint mindenki más és véletlenül sem lóghat ki a sorból.
2019. aug. 22. 16:25
 6/72 anonim ***** válasza:
33%

Az iskolában amúgy sem fogják engedni használni, a táskájában lenémítva lesz a legtöbb esetben. De elér téged ha baj van. Nekem ez lenne a legfontosabb.

Én inkább adnék neki egy 30 ezres, alsókategóriás xiaomit, ami amúgy sem bír el sok játékot meg baromságot, mint egy ultragáz, 3 000 Ft-os sharpot.

2019. aug. 22. 16:26
 7/72 anonim ***** válasza:
84%
7 évesnek okostelefon, jesszus. Viccnek is rossz.
2019. aug. 22. 16:28
 8/72 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem sincs még okostelefonra szüksége. Vennék neki egy hagyományosat, hogy el tudjon érni, ha nagyon szükséges. Nem fogom a gyerekemet arra tanítani, hogy ha nincs okostelefonja 7 évesen akkor lúzer lesz. Nem kell már most a telefont nyomkodni. Játszon olyan játékokat amitől fejlődik a kreativitása, ügyessége. Legyen más gyerekekkel tanulás után, ne a szobájában gubbasszon a telefon, laptop mellett. Megértem a férjed és remélem, hogy tévedsz, hogy ez a világ már olyan, hogy minden 7 évesnek okostelefonja van. De van számodra egy jó hírem, mert ha a férjed nem akar venni neki, akkor sem lesz a fiad egyedül ezzel a problémával, mert az én lányomnak sem lesz 7 évesen okostelefonja.
2019. aug. 22. 16:28
 9/72 anonim ***** válasza:
81%

Veled egyidős vagyok, és nem, nem a férjed idejében volt más minden... tök igaza van.

A gyereknek leghamarabb akkor vennék telefont, ha már egyedül jár suliba/edzésre/akárhova, ami miatt szüksége van rá, hogy elérjen telefonon alkalomadtán. Akkor is valami alapmodellt, nem fullextrás okostelefont, mer'azmenő.

2019. aug. 22. 16:32
 10/72 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező.

A férjedet tartsd meg, mert ritka értelmes, okos ember. Annyira igaza van, 100%-ban mellette állok. Most komolyan. Mi a fenének kell egy 7 évesnek okos telefon aki még olvasni, írni sem tud? Hogy megverjék a suhancok, ellopják tőle? Hogy elhagyja? Minek? Igenis 7 évesen ha játszani akar, akkor menjen ki az udvarra labdázni. Mit akarsz a gyerekedből már most élőagyhalottat kreálni?

2019. aug. 22. 16:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!