Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kérjek bocsánatot?

Hogyan kérjek bocsánatot?

Figyelt kérdés
Ma buktam meg sokadjára a forgalmi vizsgán. Alapjáraton nagyon rossz életem van (ebbe most nem mennék bele) és ez volt az utolsó csepp a pohárban. Évek óta gyötör az öngyilkosság gondolata, ma ki is írtam magamból, írtam egy "halál előtti utolsó szavakat". Megírtam melyik 10 emeletesről fogom levetni majd magam vagy hol keressenek felakasztva. De nem ma akartam öngyilkos lenni, hanem pár nap múlva kb. Mivel délutáni suliba járok, suli előtt írtam viszont véletlen otthagytam a konyhaasztalon ahol írtam és már órán jutott eszembe. Reménykedni mertwm csak hogy nem látja meg anyám. Meglátta. Most végeztem suliban és egy órája folyamatosan hív, de nemmerem felvenni a telefont. Sms-t írtam, hogy majd visszahívom, élek még. Hazafele tartok jelenleg a buszon és szégyenlem magam, hogy idő előtt meglátta anya. Hogyan kérjek tőle bocsánatot, ha hazaértem? Szerintem teljesen kivan az idegtől.. Ha ez számít, 20 éves vagyok. Nem kérek tanácsolat az öngyilkosság ellen, köszönöm.

2020. márc. 10. 19:08
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Maga a vezetés jó volt, de így az összes motivációm is elcsúszott. De tényleg nem kéne szerintem itt tovább erről beszélni, mert trollnak néznek már (sajnos nem az, tényleg így látom a világot, de azért köszi, hogy még egyet belémrúgsz, a te lelkeden is szárad majd ha felkötöm magam vagy levetem magam, erre emlékezz). Mindegy, sikerült bocsánatot kérnem, ennyi volt a kérdés lényege. Köszönöm a válaszokat!
2020. márc. 10. 21:18
 22/34 anonim ***** válasza:
65%
Ez az önbecsmérlés kifejezetten a depresszió maga. Ehhez kell pszichológusi segítség! Szép lassan rávilágít, hogy vannak értékeid. Az anyukád valamiért szeret. Lehetnél öngyilkos, ha egyedül lennél, de nem vagy, van, akinek szüksége van rád, tehát keresd meg az életben azt, ami mégis élhetővé teszi. Ezen a hülye jogsin ne kattogj, én meg se próbálom, mert tudom, hogy képtelen lennék megcsinálni, te legalább elkezdted, vezetsz, az oktatód vizsgára alkalmasnak lát, csak figyelmetlenségből elszúrod. Majd meglesz, nem kerget a tatár, teljesen mindegy, hogy hanyadszorra. Milyen iskolába jársz?
2020. márc. 10. 21:53
 23/34 anonim ***** válasza:
25%

Sehogy. Neki kéne bocsánatot kérnie tőled, hogy egy rohadt vizsga miatt ilyen állapotba kerültél - neki, és apádnak. és ne legyél öngyilkos - től fiatal vagy, neked még van lehetőséged.

Üdvözlettel: egy másik öngyilkosjelölt, aki komolyan is gondolja és sajnos már nem 20 éves.

2020. márc. 11. 00:04
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Szóval egy lusta, dagadt majom vagy, aki nem akar semmit csinálni, de pénzt azt szeretne és várja, hogy majd bekopogtat az ajtaján egy 10/10-es nő. Képzeld, senki nem jókedvéből dolgozik. Szedd össze magad, első körben állj neki sportolni, egészségesen étkezni és keress fel egy pszichológust.
2020. márc. 11. 08:08
 25/34 anonim ***** válasza:
73%
Bármi szárad a lelkemen, az biztosan nem a te öngyilkosságod lesz. Aki leírja a terveit, és alig várja, hogy "megtalálják", az nem akar véget vetni az életének, nem mondja azt, hogy később akarom, nem most, hanem megteszi. Ugyanez vonatkozik az érzelmi zsarolásra is, bűntudatot akarnál bennem kelteni, mert nem hittem el a mesédet. Sokkal inkább Andersen vagy a Grimm testvérek, ha már mesére vágyom!
2020. márc. 11. 10:28
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Aki öngyilkos akar lenni az meg is teszi és nem gyakorira írja ki meg a konyhaasztalra. A te esetedben ez segítségkérés és anyukád valóban segíteni akar, menjetek el családterápiára vagy pszichológushoz. Így nem lehet élni.

Valamilyen szinten egyet értek veled, szerintem sincs sok értelme az életnek karrier/pénz szempontból, de nekem vannak szeretteim. Itt most a lz állatokat

2020. márc. 11. 10:59
 27/34 anonim ***** válasza:
83%

26os vagyok, véletlen elküldtem.

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy én is utálok dolgozni, tanulni, de ez egy szükséges rossz ahhoz, hogy meg tudd venni magadnak azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek. Nekem pl van 2 kutyám, akiket imádok és elhalmozok minden jóval. Mikor elköszönök tőlük, akkor mindig mondom nekik, hogy azért megyek dolgozni, hogy nekik meg tudjam venni a jó minőségű tápokat, a játékokat, szép kutyaágyat. Boldoggá tesznek és én sem az emberek között érzem jól magam, de a kutyáimmal olyan állapotban érzem magam, amit el tudnék képzelni pl nyugdíjas éveimre. Dolgozok, mert muszáj, azért hogy egyszer kiköltözzek egy erdő/hegy széli kis házba, ahol egész nap a kutyáimmal lehetek és mondjuk a 30-40 év munka alatt megkeresett passzív jövedelemből élhetek.

Te is keress magadnak hosszú távú célokat,álmokat amik miatt érdemes dolgozni, minden nap mást 'szolgálni'. Gondolkodj el,hogy mi az, amivel boldog lennél (nyilván reális kereteken belül,ne lottó 5ös és társai) és küzdj azért a célért. Hidd el, hogy ha előtted áll egy cél, pl család, 'kutyafarm' esetemben, akkor sokkal könnyebb a mindennapos szürkeséget elviselni. Mindig lesznek nehéz pillanatok, unalmas munkanapok, de a cél érdekében túl fogsz rajtuk lendülni. Hajrá!

2020. márc. 11. 11:07
 28/34 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos lusta, dagadt majom vagyok, jól látod. És tudom, hogy senki sem jókedvéből dolgozik. Viszont én nem akarok úgy élni, hogy nem jókedvemből is kell valamit csinálni. Inkább szeretnék akkor eltávozni innen, nem illek össze ezzel a világrenddel. És de, belémrúgsz, te is belesegítesz az öngyilkosságomba. Amit holnap meg is teszek. Beszéltem anyámmal róla, nem érdekli őt. Azt mondja 20 éves vagyok, megoldom magam. Hát akkor megoldom, holnap levetem magam egy 10 emeletesről, legalább életem utolsó pillanatait repülve élhetem át. Az igazi szabadság. Ugyanúgy folytatja az idegbeteg viselkedést, húgom is folytatja az idegbeteg viselkedést, nekem ebből elegem van. Költözés nem lehetséges, hiszen ahhoz dolgozni is kéne, azt meg nem fogok, mert nyűg. Látszólafg szeretnek a szeretteim, amúgy magasról nem érdekelné őket, pár nap alatt kisírnák magukat és kész. Nem akarok szükséges rosszat, nem fogok a világnak becsicskulni, köszönöm. Az élet egy mókuskerék, amiből csak az öngyilkosság a kiút. Család nem érdekel, állatok nem érdekelnek. Nincs célom. Semmi.
2020. márc. 14. 21:02
 29/34 anonim ***** válasza:
74%

5 nappal ezelőtt írtad ki a kérdésedet és még mindig csak ott tartasz, hogy majd holnap megteszed.

Aki meg akarja tenni, az meg is teszi, te nem fogod!

Emlékeztetsz azokra az öngyilkos-jelöltekre, akik fényes nappal felmásznak egy híd tetejére, megbénítják a város életét, aztán nagy kegyesen megengedik, hogy megmentsék őket. Az ilyenek nem ugranak, csak részvétet kunyerálnak, nyafognak és hisztiznek azért, hogy felhívják magukra a figyelmet. Szánnivaló pondró mindahány...

2020. márc. 14. 21:48
 30/34 A kérdező kommentje:
Na majd meglátjuk benne leszek-e a hírekben vagy nem :D
2020. márc. 14. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!