Mennyire vagyunk felelosek felnott rokonert, szuloert, ti maradnatok vagy koltoznetek?
Sziasztok!
Anyam halala utan visszakoltoztem apamhoz, mert rosszul viselte.
A cigin es sportcsatornan kivul semmit nem csinal, az utcankbol kb 2 eve ki sem ment.
En fizetem a kiadasaink nagy reszet, mert elmegy a sok cigire, neha italra a penze (mozgo boltnal veszi, igy mas emberekkel pl boltban sem talalkozik).
En fozok,mosok,takaritok stb.
O soha eleteben el nem inditott egy mosast, sohael nem mosogatott, de meg arra sem kepes, hogy a wc kefet hasznalja, ha osszekoszolja a wct.
A munka mellett viszem az egesz haztartast (+3000 nm es kertet), de ohatatlanul van neha elmaradas (pl. ablakmosas vagy epp aznap nimcs idom,kedvem,erom mosogatni) ezek miatt folyamatosan szapul. Idiota, lusta, tehetetlen, szerencsetlen stb vagyok. Ha elkezdi mondani, fel-egyoras minosithetetlen fejmosasokat kapok a letezo leg lekezelobb stilusban.
Ugye jol erzem, hogy ez nem normalis dolog?
Elszeretnek koltozni.
Sajnos az itthoni dolgok elviszik kb az egesz fizetesemet, de, talan kapnek lakashitelt.
Viszont, buntudatom van. Gyerekkoromban, egyetem alatt csak azert dolgozott, h eloteremtse a penzt szamunkra.
Raadasul, ha en is elmegyek, teljesen egyedul marad.
Mi lehet a jo megoldas?
Amilyen sürgősen lehet, költözz!
Mondom ezt neked úgy, hogy én nem költöztem - igaz, nem is szapult - de a legszebb éveim tönkrementek.
Ha valamit akarsz tenni érte, akkor fizess neki elő heti menüre iskolában/óvodában/étteremben olyan helyen, ahol ki is szállítják és kéthetente egy takarítónőre.
Lehetőleg úgy, hogy ezeknek a költsége a nyugdíjából lenne fedezve, mert gondolom ezzel a tespedő életmóddal csak nyugdíjas lehet.
A maradékot meg költse arra, amire akarja, nem áll gondnokság alatt, pedig lehet, hogy nem ártana.
30 eves no vagyok
Apam 72 eves
Ülj le vele beszélni, és tisztázzátok a dolgokat! Értem én, hogy özvegy, meg minden, de akkor is meg kell tanulnia magáról gondoskodni. Felnőtt, nem gyerek. Fokozatosan le kell tenned a munka nagyját.
Neked segítened illik, de amit csinálasz, az a helyette való munka, ez nonszensz. Neked most élned kell az életedet, karriert építeni, párt találni és gyereket vállalni (ha akarsz). Én egy ilyen nővel (aki szénné dolgozza magát a nem magatehetetlen apja helyett) nem tudnék, nem akarnék mit kezdeni.
"Ha elkezdi mondani, fel-egyoras minosithetetlen fejmosasokat kapok a letezo leg lekezelobb stilusban." Mond meg neki, hogy a gyász miatti feszültséget ne rajtad vezesse le, hanem járjon terápiára, dolgozzon (pl. a kertben).
"Viszont, buntudatom van. Gyerekkoromban, egyetem alatt csak azert dolgozott, h eloteremtse a penzt szamunkra." Ez a szülők dolga.
"Raadasul, ha en is elmegyek, teljesen egyedul marad." Keressen barátokat. Élessze fel a régi kapcsolatokat. A meghaltak helyett keressen újakat.
39F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!