Akinek már nincsenek vagy meghaltak a szülei, pár kérdés?
Kerdezo
Megkérdezhetem mibe haltak meg a te es a párod szülei?
Gondolom még fiatalok voltak
Szerencsére nem vagyok a ti helyzetetekben.
"de mindenki kivétel nélkül minden hétvégén a szüleiknél vannak,egyik héten egyiknél másik héten másiknál" Ez véletlen egybeesés, nem jellemző a környezetemben.
Esetleg segíthet: Izraelben a második világháború után rengetegen elveszítették az összes felmenőjüket vagy gyereküket. Az ilyen töredékes rokoni kapcsolatú emberek gyakran szoros kapcsolatot építettek ki, pótnagyapával, pótnagybácsival, pótfiúval, pótunokával. Nektek is segíthet, ha szorosabbra fűzitek a kapcsolatot olyanokkal, akiknek unokájuk van, főleg, ha az unoka messze külföldön van, vagy ha gyakran jár a nagyszülőkhöz, akkor játszhatnak együtt.
Tulajdonképpen nemigen lehet kiolvasnia leírtakból, hogy mi is a kérdés. Az ember alkalmazkodik a meglevő családi felálláshoz. Akinek élnek a szülei és nincs is kifejezetten rossz viszonyban velük, az nyilván látogatja őket ill. a hétvégenkénti látogatás, közös ebéd stb. többnyire megszokott. Azt azonban nem kell gondolni, hogy ez általános és a kirobbanó családi szeretet meg összetartás megnyilvánulása. A fiatal családnak természetesen segítség, meg jólesik a más által elkészített hétvégi ebéd, de a dolgok sokszor elég kényszeredettre sikerednek. Az idősebb szülőknek már elég megterhelő a bevásárlás és a főzés, terítés stb. Így aztán az idő múlásával ezek többnyire erősen redukálódnak. Maga a családi beszélgetés se mindig élvezetes, mert nem jelent közös élményt. Sokszor nyűg az idős szülő, mert szellemileg máshol van, mások a problémák, mások a nézetek, sőt az unokák is fárasztók lehetnek. Persze, aki kimarad az ilyenből az idealizálja az elképzelt családi helyzetet és vágyakozhat rá.
75/F
Nekem anyukám pár éve meghalt, apukám nem része az életemnek 25 éve, csak egy húgom van.
De nekem nem hiányzik a család. Remélem, olyan párt találok, akinek vagy nincsenek szülei, vagy elfogadja, hogy nem fogok minden hétvégén ott ülni egy csomó idegennél.
Én több szempontot tudok neked felsorolni.
1, amiért hétvégente valaki a szüleinél van:
- jó a kapcsolat a szülőkkel,
- a gyereket viszik a nagyszülőkhőz.
- segítségre szorul a szűlő.
2. Kifogás és szimplán nem akarnak veletek találkozni.
- a legtöbb ember szereti a hétvégét úgy eltölteni, hogy
- vagy punnyad
- elvégzi az elmaradt teendőit
- a családdal, párjával akar foglalkozni
- nem akarja más bubánatát hallgatni
-más gyerekét hallgatni.
-csak ti képzelitek annyira szorosnak ezeket a barátságokat.
-túl sokak vagytok nekik. Túl tapadósok
Bár bennem felmerült, ha minden hétvégén nem érnek rátok, akkor még is mikor találkoztok? Nincsenek közös programok akkor ez max ismeretség, nem barátság.
Nem érted milyen egy jól működő család mert nem volt részed benne, ezért sem tudod elképzelni, hogy van aki hétvégente a szüleihez jár.
Megértem amúgy a problémád, de el kell tudnod fogadni, hogy nem mindenki szereti a baráti körét családként kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!