A 12 eves lanyom nem akar tanulni, ha parancsolok neki, ha szepen kerem, semmi de semmi nem hatasos. Mit csinaljak?
Kotelezo szakkorre o ugy gondolja, hogy nem akar menni, akkor o nem is megy!Hiaba parancsolom, szepen kerem, letojja.Ugyanez a tanulas!Ha igy folytatja megbukik!Neki most szerelmi banata van, holott 1x ha beszelgetett azzal a kisfiuval, es bekavartak neki, azota megjobban behulyult, mint elotte!Semmivel se tudok ra hatni.Mikor szepen elbeszelgettem vele, 2 napos csoda volt, nem flegmazott, persze tanulni tovabbra se.Ma angolozni akartam vele, hozzam vagta a fuzetet, es mondta "na haladjunk"!
Sajnos vagy nem sajnos, ahhoz nincs szivem, hogy lekeverjek neki egy oriasi taslit, de sztem. nem ernek el vele semmit..Segitseg
mar bocsanat utolso, de semmilyen fszt nem fogott meg!Gyerekrol beszelunk, nem nagy kamaszrol!
A telefon elvetel nem zavarja, mert nem szokott telefonozni 😏 tvzni se, a laptopot elvettem, mert az elott neha ul, de az se izgatta fel!Most ugyfest hogy nem jatszhat a baratnojevel, ezzel megfogtam!Le is ult tanulni, bar nem vitte tulzasba..De vmit legalabb tett
12 évesen azért én nem engedném, hohy a fejemre nőjjön. A szülőnek most kell megfognia, és igenis fel kell fognia, hogy az van amit a szülő mond. De nálatok a 12 éves lányod írányit ami régen rossz. Ha most nem állítod le, később sokkal rosszabb lesz.
Én kezdeném azzal (és nálunk ez vált be az akkor 13 éves lányomnál) , hogy szépen leültem vele, és kedvesen elmondtam, hogy a viselkedése nem helyénvaló, nem lehet így viselkedni. Beszélgessünk a bántaáról, gondjairól, ha tudok segítek, de a vállrángatás, meg a lesza*m stlíus nem válaszlehetőség. Ha nincs lépés, akkor közlöm, hogy én is tudok undokul viselkedni, jobb ha nem várja be. Ha még mindig nincs változás, akkor jön a szigor. Mobiltelefon, internet elvonás. Iskolába mehet, majd hazajön, és tanul. Szobafogság. Nincs barátnőzés, mozi. Ha ez sem segít akkor jön az, hogy elviszem egy körre az autóval. Megmutatom neki azokat a lecsúszott embereket akik az utcán végezték. ( nálunk ez vált be)
De én bevallom ha nem vált volna be az autókázás jött volna a pofon.
Nekem egyszer dacoskodott a fiam, 13 évesen, hogy ő márpedig nem tanul és nem érdekelte az se, hogy elvettem tőle minden kütyüt, zsebpénzt, stbt.
Mondtam neki, hogy ennek rövid úton az lesz a vége, hogy engem valaki felnyom a gyámügynél, hogy veszélyeztetem őt, ő 13 évesen nevelő szülőkhöz kerül majd, ahol sok másik züllött cigány gyerekkel fog együtt nyomorogni, nem fog többet találkozni a barátaival, a családjával, nem fog vele senki foglalkozni, akkor se ha megverik, és 18 évesen kilökik az utcára egy száll magában, hogy boldogulj, és mivel addig nem tudott tanulni, felsőoktatásra nem fog bejutni, tehát maximum utcaseprő lesz belőle, és az egész élete egy nyomorult zavaros káosz lesz, ahol garantált, hogy alkoholistaként maximum 30 évesen meghal.
Nyilván ez nagyon túlzás, de azt akartam, hogy ijedjen meg. Pár napig még duzzogott, de aztán folytatta a tanulást.
"Ne haragudj a nyers megfogalmazásért, de azt hiszem nagyon nem vagy vele tisztában mikor kezdik a szexuális életet a gyerekek."
Nem mindenki az ózdi Hétesen nőtt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!