Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak hogy büszkék...

Mit csináljak hogy büszkék legyenek rám a szüleim?

Figyelt kérdés
Azt várják el hogy 5-os legyek mindenből de most félévkor ez nem sikerült. 4-es lettem 2 tantárgyból. Apa mindig azt mondja hogy úgyse fog sikerülni a kitűnő pedig én ezt úgy gondolom hogy meglenne, de már nem hiszem ezt el magamról. Általában mindig azt mondják hogy kasszás is kell úgyis, igazságügyi orvosszakértő szeretnék lenni(ebbe anya támogat) de erre is csak annyit kaptam hogy sok mindent lehet célnak kitűzni de úgyse sikerül. Én tanulok mindenből normálisan csak a dolgozatok előtt elkezdek izgulni emiatt. (ma is dolgozat alatt elkezdett olyan szinten remegni a kezem hogy nem tudtam írni kB 5 percig) Én mindent megteszek de ez nem elég valaki segítsen hogy mit tehetnék hogy büszkék legyenek.

2020. febr. 21. 21:09
1 2
 11/15 anonim válasza:
A többiekhez hasonlóan én is azon a véleményen vagyok, hogy próbáld meg magad függetleníteni a véleményüktől. Az már nagyon jó, hogy felismerted azt, hogy a szorongásod a dolgozatok előtt összefüggésben van azzal, ahogy bánnak veled. Most kell ezt kezelni, különben még jobban kihatással lesznek az életedre. Én sajnos ugyanezt éltem át, és 26 évesen tudtam azt mondani, hogy elég. A szüleim, se az öcsém nem magasan kepzettek, anyukámnak konkrétan 8 általánosa van, apukámnak és a tesómnak szakmunkása. Én szereztem két diplomát teljesen önerőből, sikerült nagyon jó állást is találnom. Mikor 4-re diplomáztam, konkrétan szégyelltek, meg éreztették, mennyire gáz ez, mert mindig kitűnő voltam. Teljesen belebetegedtem akkor ebbe. Világéletemben maximálista voltam, talán épp ezért is, mert soha nem kaptam meg azt a figyelmet, amit szerettem volna és ezzel próbáltam elérni. Szóval a 4-es diploma felért számomra egy világ végével. Közben önhibán kívül elvesztettem az állásom,amit ismerősök előtt le kellett tagadnom, mert hú mekkora szégyen az, hogy munkanélküli vagyok, és azt kellett hazudnom, hogy még mindig ott dolgozom. Ezt 26 éves fejjel megtettem. Hazudoztak mindenkinek arról, hogy mekkora összeget keresek, közben nem is volt valós. Aztán történt még egy elég rossz dolog az életemben, ami miatt teljesen elfordultak tőlem (ezt itt nem írnám le) ez tette fel a pontot az i-re. Amikor a legnagyobb támogatásra lett volna szükségem magamra hagytak, már sokadjára, mert gondolom ezt is szégyenként élik meg. Nem nézem le a szakmunkásokat, és nem az iskolai végzettségtől függ, hogy mennyire intelligens az ember, de valahol igazságtalannak érzem, hogy annak ellenére, hogy hozzájuk képest már most elég sok mindent elértem javarészt a segítségük nélkül ők szégyellnek engem. Közben meg segítségre szorulnak abban is, hogy egy hivatalos levelet értelmezzenek, vagy kitöltsenek egy papírt. Aztán igazából elég sokat olvastam erről az egészről, és próbáltam megérteni hiva vezetett ez a személyiségfejlődésemben. Eljutottam odáig, hogy már egyáltalán nem érdekel a véleményük és nem akarok nekik megfelelni. Azt gondolom, hogy a szülőnek kutya kötelessége lenne a gyermekét támogatnia és ha már segíteni nem tud neki, akkor ne hátráltassa. Sajnos az érzelmi intelligenciájuk nem túl magas ha nem tudják azt felfogni ezzel milyen károkat okoznak benned. Tűzd ki magad elé a céljaidat, gondold át azok valóban a te céljaid-e és küzdj érte ahogy eddig. Én drukkolok neked teljes szívemből! Egyébként nagyon ajánlom Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyvét, online is elérhető nagyon sok családi kapcsolatból eredő problémára választ ad.
2020. febr. 22. 11:20
 12/15 anonim ***** válasza:

A felnőtt életedben nem előny, ha kitűnő voltál, olyan áron, hogy rettegtél. Az a fontos, hogy ami Téged érdekel, és amivel a továbbiakban foglalkozni akarsz, a továbbtanuláshoz kell, abból legyél minél jobb. A többiből bőven elég a négyes.

A később életedben sokkal nagyon jelentősége van, hogy megtanultál-e tanulni, érted-e, tudod-e alkalmazni a tanultakat.

Ha mindenkinek meg akarsz felelni, akkor nem fogod az életedet élvezni. Tűzz ki magadnak reális célokat és azokra figyelj!

2020. febr. 22. 15:18
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Felnőtt, kb 35-40 éves fejjel jöttem rá, hogy az "úgysem sikerül" a biztatás egyik fajtája. Nem éppen PC/libsi duma, de apád rájött, hogy hozhatja ki belőled a maximumot. Hidd el, nagyon is büszke rád! Ha nem "hajtanának", akkor még ennyit sem értél volna el. Nézzél csak körül, és lásd meg, hova jutottak/jutnak, az agyondicsért gyerekek. Sehova, és semmire. Inkább örülj, hogy hajtanak téged. Persze ez most biztos nem tetszik, de 20év múlva majd Te is megköszönöd nekik!
2020. febr. 23. 01:31
 14/15 anonim ***** válasza:
59%

#7-es vagyok, mi a fraszert pontoztatok le??

Nem tud veluk semmit se kezdeni es boven lehet meg nagyobb gondja az eletben. Tojja le a szuleit es kesz!

2020. febr. 23. 11:03
 15/15 anonim ***** válasza:
51%

Nem én pontoztalak le, de a válasz egyszerű.

A válaszokat "like"-ként kezelik az emberek. Itt a megkeseredett, fanatikus liberális, idealista, álmodozó, feminácik vannak, döntő többségben. Igazat ne merj szólni, mert véged lesz, azonnal!

Amúgy meg semmi értelme nincs a pontozásnak, csak annyi, hogy ha valakié eléggé alacsony lesz, azt szabadon lehet terrorizálni, bántani. Ugyanis annak az embernek elveszik a jelentési jogát. Csak olvasd el az oldal szabályzatát... Ez nettó rasszizmus az aszimpatikus, esetleg igazmondó, emberekkel szemben. De a szabályzat az szentírás, az ellen sem tehetsz semmit. Ha nem tetszik, akkor leléphetsz. Ugyanúgy, mint az előző rendszerben, csak most más a neve, és rosszabb is...

2020. febr. 23. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!