Mit csináljak hogy büszkék legyenek rám a szüleim?
sajnos bármit tehetsz, úgy látom soha nem leszel elég jó nekik.
Csak a saját álmaiddal törödj, és te magad büszke lehetsz magadra! és majd ha lesz saját családod, ők is büszkék lesznek rád.
Egy normális szülő, nem lehuzza a saját gyerekét hanem bíztatja, dicséri, stb
Nagyon nehéz figyelmen kívül hagyni a szüleinket még akkor is ha éppen ellenünk dolgoznak és rongálják az önbizalmunkat. Próbáld meg törölni apád negatív kisugárzását és csak a saját céljaidért tanulj, ne érte ...
Aztán amilyen hamar tudsz, költözz el otthonról hogy az egyetemedet már ne mérgezze meg a visszahúzó hozzáállása.
Mekkora g-k a szüleid már bocsánat.
Jó lenne ha kamu lenne.
2 db 4es az kb 4,8 átlag lehet. 4,5 felett szerintem azon kell aggodni van-e eleg szabadideje, egyeb erdeklodesi kore a gyereknek nem azon hogy miert nem 5 egesz
De szerintem ezt te is tudod...
A 4,8 egy gyönyörű eredmény, és semmiben sem fog megakadályozni téged az, hogy nem 5 egész az átlagod.
Az, hogy nem hisznek benned, baromi rossz lehet.
Bennem a pályám elején nem hittek a tesóim. Nagyon rosszul esett! Biztatásért mentem hozzájuk a saját kis szolgáltató vállalkozásom indításakor - hát csak kishitűséggel találkoztam. Soha egy árva szót se szóltam nekik a terveimről többet. Majd csak most 15 év múlva mondok ezt-azt, amikor keresett szakember vagyok most a szakmában, és nem tudnak lehúzni. De nem is akartak akkor sem, csak fel sem fogták, mit tesznek.
Apukád sem hiszem, hogy rosszat akar neked direktbe, csak belátás híján nem fogja fel, mekkorát árt. Ne tedd ki magad a negatív hatásának. Anyukád ha jól értem biztat, és erre minden racionális alapja megvan.
Sok sikert!
Sokgyerekes anyuka 45L
Azt nem írtad, hányadikos vagy. Gimnáziumban jóformán lehetetlen kitűnőnek lenni. A mi családunk hagyományosan nagyon jó tanuló, de én is meg a gyerekeim is “csak” 4.6–4.8 átlagot hoztunk végig, és ez teljesen normális.
Azért sok szélsőséges komment van feljebb. Nem “gесik” a szüleid, csak kicsit túltolják az aggódást. Neked viszont nem kell túltolnod. Mondd meg ezt nekik, így:
“Apa, anya, teljesen normális 2 négyesnek lennie egy középiskolás bizonyítványban. Az aggódásotok idegesítő és csak frusztrációt okoz. Hagyjátok ezt abba, mert jó tanuló vagyok.”
Ennyi. És engedd el a problémát. Nincs veled semmi baj. Kapjanak ők gyomorideget, ha erre vágynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!