Hogyan vegyem rá a szüleimet arra, hogy eljöjjenek velem kutyát sétáltatni?
Miért kell bárkinek is elmenni veled kutyát sétáltatni?
Ha meg a szüleidnek nincs rá kedve, akkor végképp nem értem, miért akarok öket rávenni?
Miért nincsenek barátaid először is? Nem lenne egyszerűbb máshonnan barátokat szerezni, mint szüleidet "rávenni" hogy hármam sétáltassatok egy törpe uszkárt? (Csak egy példa, nem tudom, milyen fajtájú a kutyus)
Pedig kutya sétálltatás közben, egy kutya futtatón mondjuk tök jól lehet barátkozni, haverkodni. Főleg, ha vannak olyan arcok, akikkel rendszeresen összefutsz naponta (már ha a másik gazdi is normális, szimpatikus, kutyik is bírják egymást, te korosztályod, szóba tudtok egymással elegyedni etc.). De ha a beton dzsungel körül mentek, ahova nem jár a lélekse, úgy nyílván nehezebb.
Gondolom, szüleid sokat dolgoznak? És a kutyust is naponta többször le kell vinni sétálni, pisilni, ami fárasztó? Feltételezem, felosztjátok egymás között a napi kutyával kapcsolatos rutint és max kirándulások alkalmával megy a család kutyástúl közösen sétálni. Gondolj bele, biztosan hulla fáradtak a szüleid és örülnek, hogy nem kell még le is ugrani fél vagy egy órára a kutyus kedvéért, hanem Te intézed ezt a részét. Én a helyedben más megoldásokon gondolkodnék, mint ahogy az elején írtam.
" Ha a gyerekem könyörögne a figyelmemért, a társaságomért, hulla fáradtan is mennék vele, sétálnék, nagyokat beszélgetnénk."
És gondolom, vagy vagy 15 éves!
Egy felnött, ha fáradt, akkor nem a "nincs kedvem" szintet jelenti általában.
Másrészt ha a gyerek beszélgetni akar, akkor odajön hozzám és nem azt várja el, hogy vele meg egy kutyával mászkáljak vele valamerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!