Ti is kiakadnátok ha a volt férjetek venne a 18 éves lányotoknak egy nagy értékű autót a tudtotok nélkül?
"Nem akarom hogy ezt a nagyzolást vegye át az apjától. Szeretném ha megtanulná hogy meg kell dolgoznia mindenért"
Ha eddig nem tanulta meg, most már elkéstél a nevelésével. De hiszen nálad volt a válás után, tőled tanulta az értékrendet, úgyhogy azért annyira ne féltsd. Persze, most újdonság neki az egész, örül neki, de azért hosszabb távon fel fogja fogni, hogy miről szól a történet.
Nekem is lehetne ilyen apám.
23/F...
Unokatesómnak egyébként pont ilyen van, csak ő még 14. De nála látszik is, hogy az anyja nem bírta a nevelést, nagyon elkényeztett, lövése sincs az érték fogalmáról, ahogy kijön egy új iPhone vagy Daniell Wellington karóra, rajta már rajta van. Félévente utazások Milánóba stb. Mindennek van előnye és hátránya...Majd idővel tanul mindenki ezt azt, az éelt dönti el úgyis, ha már esetleg te is így jártál mint nagynéném és nem tudta jól nevelni a lányt és mindenért nyávog.
Minden autóban meg lehet halni, Diana hercegnő egy luxus, masszív, erős Mercedesben halt meg.
Erre ne alapozt!
Bezzeg ha nem venne vagy adna az apja akkor meg ő lenne a legszemetebb apa mert még a lányától is sajnálja a pénzt.
Ilyenek a nők.
"én sem szeretném, ha a 18 éves lányom egy Ferrarival villogna, pont elég lenne neki egy kis Opel."
Tudod, szerintem meg inkább a Ferrari (habár szerintem kizárt, hogy erröl van szó, sokkal elképzelhetöbb egy jó minöségü középkategóriás), mert sokkal biztonságosabb, mint a "kis Opel".
"Nem tudom, hogy lehet a kérdést megoldani, talán, ha a lányod hajlik rá, adjátok el az autót, vegyetek egy olcsóbbat és a különbözetet kapja meg a lányod az életkezdéshez."
Ehhez meg végképp nincs senkinek joga, az autó a lányé, másrészt ajándék, milyen alapon adná el a kérdezö? Meg mire lenne jó venni egy olcsó (és rosszabb) autót, csak irígységböl?
Es mibol gondolod, hogy nem fogja megtanulni, hogy dolgozni kell? Legalabbis az en apam elmondta mar, hogy nem lesz mindig itt, ha esetleg magamtol nem tudnam, es nem fog tudni mindig mindenben segiteni (a hetkoznapi luxusigenyeimet most is a sajat penzembol fedezem), ezert kell dolgozni, de szerinte termeszetes, hogy ha van mibol, akkor tamogat.
Igazabol amit ebbol tanultam, azon kivul, hogy a penzert meg kell dolgozni, de lehet ezt ugy is tenni, hogy sok legyen belole az az, hogy ha valaha gyerekem lesz, akkor en is olyan szinten legyek majd, ha o felno, hogy tudjam tamogatni dolgokkal, ne kelljen hitelekbe vernie magat autoert vagy lakasert, vagy evtizedeken keresztul nelkuloznie azert, hogy a vegen tudjon venni valamit vegre, kis lakast, autot.
Persze lehet orokiteni azt a mentalitast is, hogy az elet szar es nehez es kuzdeni kell mindenert, csak minek? Ha nem sikhulye valaki, akkor tudja, hogy minden penzbe kerul, amit nem ingyen adnak es ha nem burokban el, akkor azt is tudja, hogy nem mindenkinek jut belole. Mi szoktunk vinni mar nem hasznalt ruhakat, targyakat stb szervezeteknek akik a szegenyeket tamogatjak. Inkabb arra neveld a lanyod, hogy legyenek ambicioi, az apjara peldakent tekintsen ne penztarcakent, az ajandekokat ettol meg el lehet fogadni, es ugy altalaban legyen tajekozott es nem lenezo. Szerintem ennyi eleg. Kivagni az eletbe, hogy nesze, boldogulj, masnak se jobb, szerintem baromsag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!