Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem aggódja túl...

Csak szerintem aggódja túl anyám a dolgokat? 17l

Figyelt kérdés
Szóval jövő hét után szerdán lenne a sulinkban egy farsangi buli. (Utána csütörtök, péntek ki van adva szünetnek) Ez az egész ötkor kezdődik és este tízig tart. Anyám először azt mondta, hogy menjek nyugodtan, de a hetes vonattal jöjjek haza.(Így nagyon nagyon max másfél órát lennék ott mert amíg eljutok onnan a vasútra helyi járattal+jegyet veszek az idő és azt is beleszámoltam, hogy nem tudom mikor jön busz olyankor. Egyébként nem fővárosról van szó) És ugye olyankor a következő vonat tizenegy előtt tíz perccel jön, szóval azt tuti elérnem ha végig maradok. Nyilván vannak barátaim, szóval még csak nem is egyedül mennék el odáig, plusz basszus, kollégista vagyok, szóval nem vagyok életképtelen, mint ahogy ő gondolja.(Most nem erre az esetre értem konkrétan, hanem unblock) Haza felé kb ötven perc az út vonattal, egyébként. Erre anyám jött azzal, hogy ha én a tizenegyes vonattal megyek, akkor neki be kell jönnie a nyolcas vonattal értem (ami kilenckor van bent) mert, hogy jajj istenem mi van ha bajom esik a vonaton. Én viszont azt mondtam, hogy inkább nem is megyek a farsangi izére, ha ő be akar jönni elém. Most őszintén, milyen gáz lenne, nem egyedül vonatozok kb az út felén, mert más osztálytársam, akikkel jóban vagyok is azzal a vonattal jár, mint én, egyáltalán nem lennék egyedül az idő nagy részében. Plusz senki elé nem jön be az anyja, másokat még normális bulikra is elengednek tovább is (esetleg alkohol fogyasztással is), elém meg be akar jönni egy iskolai program miatt. Mert, ha még csak otthon akarna kijönni elém az állomásra. Jó, tíz percre lakom, de felénk vannak fura alakok, szóval az érthető lenne. Szerintem túl aggódja. Szerintetek?
2020. febr. 15. 16:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nem aggódja túl. De érthető, hogy 17 évesen már nagyobb szabadságot akarsz.

Lányom lehetnél, és bár én sokkal lazább vagyok ( én engedtem a 16 éves lányomnak ugyanezt a lehetőséget) de a gyomorgörcs éjfélig velem volt.

A gond az, hogy ti fiatalok azt hiszitek, hogy semmi baj nem érhet titeket, hogy bárhol, bármikor megtudjátok magatokat védeni, de ez nem igaz. Sajnos személyesen ismertem a lányom osztálytársnőjét akit a barátja halálra késelt, mert egy buli után nem ment vele el egy randira, mert nem összevesztek. Annyi ilyet olvasni mostanában. Annyi olyat látni, hogy ma a fiatalok nem képesek felfogni a tettüknek súlyát. Anyud okkal aggódik. Talán köss vele kompromisszumot. PL. óránként felhívod, hogy minden rendben van. Csak a lakóhelyed állomására jöjjön ki stb..

Írtam, hogy a lányom lehetnél.

Lányom 19 éves már. A fiam 26 éves. Már felnőttek, de még ma is gyomorgörcs van ha nem jönnek haza éjszakára. Persze már nem nyagattom őket, de amíg nem telefonálnak, vagy nincsennek otthon tiszta ideg vagyok.

Majd ha egyszer valamikor neked is lesz gyeremeked akkor fogod megérteni anyud viselkedését. Addig nem.

2020. febr. 15. 16:18
 2/13 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem beszeljetek meg, hogy ott megy ki eled, ahol laktok, az allomasra. A vonaton nem hiszem, hogy bajod esne, uljetek a vezeto moge elore, ha netan balhe lenne akkor lassa rogton.

Az igaz, hogy barmikor baja eshet barkinek es en sem hiszem, hogy egy 17 eves konnyen megvedene magat, de igazabol mindegy... ha rosszkor van rossz helyen, akkor nem szamit, hogy fenyes nappal van valahol a varosban, vagy este. A tipikus balhes emberek se olyanok, hogy barmikor amikor adando alkalom van, leszurnak, kirabolnak barkit.

2020. febr. 15. 16:26
 3/13 A kérdező kommentje:
A buli iskolai része miatt nem aggódik. Megyeszékhelyi elit gimi, szóval normális emberek járnak ide, na megy sulis rendezvény, a suli épületében, tehát lesznek tanárok, tilos az alkohol. Az oké lenne, ha a lakhelyemen kijön elém. Csak szerintem felesleges neki egyedül órákat ülnie, amikor úgysem egyedül megyek...
2020. febr. 15. 16:26
 4/13 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem túlaggódja. 17 éves a kérdező, ilyen korban bőven belefér, hogy elmenjen egy ilyen rendezvényre, ami eddig tart, egyedül. Manapság sokkal fiatalabb lányokat is elengednek ennél sokkal "komolyabb" (szórakozóhely, piálás...) bulikra. Ezzel már nem értek, egyet, de ők is túlélik. Egy 17 évesnél egy olyan szintű buli, amit a kérdező ír, már bőven belefér.
2020. febr. 15. 16:41
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

17 évesen ha ilyen esemény volt, a 22:30-as busszal jártam haza, fel se merült, hogy baj lehetne. Sokan utaznak olyankor, akik délutános műszakból mennek haza.

Egyébként ha kollégista vagy, az nem opció, hogy a buli után a kollégiumban alszol és csak másnap mész haza?

2020. febr. 15. 16:48
 6/13 anonim ***** válasza:
29%

Nem is a gimis diákok miatt aggódik.

Hanem azok miatt akik a vonaton/ vonat állomason vannak. Nem szombat este hanem szerda úgy gondolom mivel kolis vagy ilyen későn nem is szoktál utazni. Valamiért a fél utat csak veled akarja utazni arra nem gondoltál h miért? Lehet onnantól problémás.

Én is utáltam vonatozni sokkal több ott a köteledő, ittas kemény arc. Nők azért kötnek beléd, mert " jájjj nézzed mán de cshúnya". " Az osztán chipő he" a férfiaknál meg " hello, hol a barátod? Hmm és nem hiányzik egy férfi? Nagyon szépek a szemeid drágaság"

Ilyeneket untam meg hallgatni...

De szerintem is próbáldj vele komprumisszomot kötni. Nem jár veled arra egy sulis társad se h legyen kivel haza menned legalább félig?

2020. febr. 15. 17:55
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Érthető, ha az anyukád aggódik, de kellene, hogy bízzon is benned. Ezzel mire is gondolok? Arra, hogy az út egy részét nem egyedül teszed meg. A további részen pedig bizonyára lesz alkalmad idősebbekkel (nőkkel, de akár férfiakkal is!) ülni egy kupéban, ahol biztonságban tudhatod magad. Ha ezt megmondod anyukádnak, bizonyára megnyugszik és éppen elég lesz, ha az otthoni állomásra megy ki érted. Az is jó ötlet, ha időnként fel-felhívod őt, vagy smsezel neki.

Ffi.

2020. febr. 15. 18:06
 8/13 anonim ***** válasza:
58%

Túlaggódja.

Teljesen jó lenne a késői vonattal hazamenned.

De én is azt mondanám, mint amit egyik előttem szóló: aludj a koleszban és másnap reggel menj haza. Szinte biztos, hogy anyukád ezt támogatná. Neked is ez lenne a legkényelmesebb.

2020. febr. 15. 23:51
 9/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a koli vezető kijelentette múlt héten, hogy bár van suli a nem hozzánk járóknak, de négy után senki ne menjen vissza tőlünk oda. Illetve, hogy buli miatt főleg ne, inkább ne menjen a farsangi dologra, ha a koli nélkül nem megoldható.(eléggé nem túl kedves a koli vezető) De egyébként nem lenne biztonságosabb a koliba mennem. Az is messze van a sulitól, távolabbi megállóba kéne mennem a helyi járat miatt, lehet hogy nem lenne buszom és fél órát kéne várni, vagy épp visszasétálni, ami kb háromnegyed óra. Ráadásul akkor egyedül...
2020. febr. 16. 00:00
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
Nincs olyan barátnőd, akinél ott alhatnál?
2020. febr. 16. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!