Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért tulajdonítja...

Anyám miért tulajdonítja magának a sikereimet?

Figyelt kérdés

Sajnos ez bonyolultabb annál, minthogy azért, mert ő nevelt fel, ő görnyedt a tankönyveim felett velem vagy ő hordott különórákra, MERT ez nincs így.

Engem apám nevelt fel egy várossal odébb, ő és a nagymamám tanultak velem stb stb, anyukámnak csak hétvégi gyerek voltam a hétköznapi terhek nélkül.

És itt jön a csavar... anyám foglalkozása jósnő/boszorkány vagy ilyesmi. Sokan járnak hozzá, sokan hisznek benne és az aláírom hogy sok minden félelmetesen bejön neki, DE egyenesen taszítónak találom, hogy mindent amit elértem valaha az életbe azt magának tudja be. Pusztán azért, mert ő kérte. (az égieket vagy akármit, amiben hisz én ezzel nem tudok olyan szinten azonosulni mint szeretné).

Ha megnyertem egy versenyt, akkor az miatta volt, ha jól sikerültek a vizsgák az miatta volt, ha megkaptam a jobb jegyet az miatta volt, az ösztöndíj miatta volt és gyakorlatilag mindig minden amiért ÉN dolgoztam meg, amibe én fektettem energiát (esetleg apu vagy a mamám) az mindig csak és kizárólag miatta volt mert ő így kérte. Ebből adódóan le is aratja az elismeréseket hogy milyen jól dolgozott én meg csak ülök és nem is tudom mit gondoljak. Ne érezzem magam elég jónak magamtól? Most ismét egy kisebb siker előtt állok, ami nekem ugyan nagynak számít de világi tekintetben azért nem az, ugyanis bekérte egy könyvkiadó a kéziratomat olvasásra. Majd lesz ahogy lesz, egyelőre nem kiabáltam szét sem a családban sem a barátoknak. Viszont már el sem akarom neki mondani, mert persze az is az ő érdeme lenne ha kiadnák. Mert ő kérte az égieket, hogy találjak kiadót stb. Nem, nem az enyém aki évekig dolgoztam a könyvön, aki lépten-nyomon hangoztattam fűnek fának hogy írok, hátha valaki azt válaszolja, hogy Ó én meg kiadok...

Más esetleg hasonló helyzetben? Nem várom hogy piedesztálra emeljen, csak úgy mégis egy kis elismerést... vagy ha nem is, de legalább ne lopja el tőlem a sikerélményt.

2020. febr. 13. 10:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Remélem a kudarcaidat is magára vállalja, ennyi erővel azt is kellene.. A helyedben képtelen lennék foglalkozni egy ilyen önző, nárcisztikus, mérgező nőszeméllyel, akkor se ha az anyám, nem mesélnék neki semmit és a kapcsolatot se feltétlenül tartanám.
2020. febr. 13. 12:11
 12/19 anonim ***** válasza:
11%

Van ilyen módszer amivel tudjuk a másikat segíteni. Nekem is sikerült olyan dologban segítséget nyújtani, ami előtte évek alatt nem oldódott meg. Kértek, segítettem, két hét alatt megvolt.

Nem vagyok jós ,meg boszorkány meg ilyesmi.

De soha nem mondanám senkinek sem.

Anyukádnak meg nyugodtan mind meg, hogy azzal lehet hogy többet segített volna ha ő magyarázza el a szotzotablát.

De minden rosszindulat nélkül mondom, szakítás meg vele a kapcsolatot.

Legyen más referenciája. Ne te.

2020. febr. 13. 12:57
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyanyám anno azt mondta nekem, azért mentem át a nyelvizsgán mert ő imádkozott Istenhez. Ellehet képzelni mennyire beszélgetek vele szívesen, de hát muszáj tartani a kapcsolatot, mert egy faluban lakunk, és még így is mndig öngyilkossággal fenyegetőzik. Én egy ilyen helyzetben mint a tiéd, viszont simán nem tartanám a kpcsolatot anyámmal tovább.
2020. febr. 13. 13:48
 14/19 anonim ***** válasza:
17%

Megnéztem és kb semmit sem ért az eddigi életedben, hogy ő kérte az égieket. Ez neki lecke, hogy különslítse el ezt a két dolgot. Ezért kapott olyan gyermeket, aki dolgozik az életében, mint hat másik.

Mástészről ez nem így van. Ha egy pöppet is értene az univerzum működéséhez, tudná, hogy a dolgok nem fognak jönni, mert kérjük, és főleg nem úgy, ahogy kérjük, mert a pöpnyi elménk semmi a fentiek bölcsességéhez képest, ami ugyancsak közel van a semmihez az isteni tervhez képest.

Beszélj vele erről nyíltan. A segítségem nem ajánlom fel, hogy józanabb észt öntsünk a fejébe, hogy pár halvány érzékelés miatt nem lesz ő a csatornázó ég és föld között, s nem az ő bölcstelen kéréseit fogják lesni a fentiek, mert erre kevés esélyt látok, látva az elméjét, viszont a lényeg nem is ez. Arról beszélj vele, hogy te mit teszel s még inkább, hogy ezek neked milyen érzésekkel járnak.

Az is egyértelmű isten kettősségében, hogy az egyhez két fél kell, de ő még is csak a saját felét( ami általábam 0, nem pedig 0,5) tekinti teljesnek.. Neki nem egyértelmű, ezért világíts rá, hogy te mit teszel.

Végső esetben annyira taszító lesz ez a figyelmetlen viselkedési forma tőle, hogy leszűkíted vele a kapcsolatot...

Remélem menni fog. Sok sikert kívánok neked.

2020. febr. 13. 14:23
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert egócentrikus, azt hiszi, minden körülötte forog és mert nem tud téged értékelni, sem a tehetséged, sem a szorgalmad, kitartásod.

Ezenkívül mert így nyugodt lehet a lelkiismerete, már ha van neki.

2020. febr. 13. 14:40
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz a (sajnos) többséghez tartozik anyád, akik

- te harcoltad ki magadnak, ha valami rossz történz/történik veled,

- de az én érdemem, ha valami jó ér téged.

.

Egészséges távoltartásnál mindez minimumra csökken.

Ha nem mondod el, nem dicsekszel, sikereiddel, nem fogja tudni személyének tulajdonítani.

2020. febr. 13. 15:13
 17/19 Metionin ***** válasza:
71%
Mert téged tekint a tulajdonának.
2020. febr. 13. 19:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele. Aki tényleg elhiszi, hogy nem a tanulásod miatt mentél át a vizsgán, hanem azért, mert anyád kecskét áldozott Lucifernek, azzal nincs mit kezdeni.

Viszont könyvkiadó munkatársaként mondom, hogy ez a "lépten-nyomon hangoztattam fűnek fának hogy írok, hátha valaki azt válaszolja, hogy Ó én meg kiadok" nem lesz túl sikeres, egy valamirevaló könyvkiadóhoz mázsaszámra özönlik a kéretlen kézirat, aminek jó, ha 1%-a használható, nem fogják még direkt kiprovokálni az újabbakat. Ha valaki egy ilyen "képzeld, könyvet írok" félmondatra közli, hogy "de jó, ki akarom adni", akkor vagy magánkiadóról van szó, ahol perkálhatsz százezreket, vagy anyád tényleg kecskét áldozott Lucifernek...

2020. febr. 14. 12:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Nincs benne egy kis nárcisztikusság? Veled akar villogni, illetve hogy az ő érdeme! Leszól téged ezzel.

Nekem ez jutott eszembe. Azzal viszont nem tudsz nagyon semmit sem kezdeni.

Kérdezd meg tőle, miért van ez így? Miért veszi el tőled a sikerélményt?

2020. febr. 14. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!