Anyukák! Szerintetek miért zavarja anyát hogy bulizni járok, úgy hogy nincs munkahelyem?
Nemrég hagytam ott a munkám, de ezerrel keresek munkát, mindennap megnezem kb az összes allas kereső portált a neten, küldök önéletrajzot rengeteget, eddig (kb másfél hónap) 2 sikertelen interjúm volt.
Nem csak fekszem otthon, minden házimunkát elvegzek, délelőttönként foylton takaritgatom, csinositgatom a házat, mosok, mosogatok, kiviszem a szemetet, teregetek, hajtogatok ruhát, pókhálót szedek, torolgetek stb stb..
Kajámat is nagyrészt a sajat penzembol veszem. Főzni szívesen főznék, de azt nem engedi anya. Cserébe sütök neki rendszeresen sütit. Minden hétvégén eljarok bulizni a barátaimmal, de nem kérek tőle sose 1 forintot se, nem allitok haza hajnalban részegen őrjöngve meg ilyenek, tehat sose zavarom őt. Öt valamiért mégis zavarja hogy elmegyek, olyan megjegyzéseket tesz hogy "munkába kéne ilyen szaporán készülni nem buliba" meg stb. De napi szinten nézek munkát a neten, olyat is szoktam, hogy 3-4 önéletrajzot teszek a taskamba es járom a környéket.. Hátha..
22/L
Szerintem sem kell otthon a szobában besavanyodnia - ha nem megy sehova a lakásból, akkor hamarabb lesz állása? Nem.
Hirdetéseket naponta átnézi, pályázatot elküldi. Ennél többet nem tud tenni, aztán vár. Abba meg beleférnek a barátok. Pláne 22 évesen.
Milyen melót keresel?
Egyébként hála Istennek most bejött a korrep, nyelvsuliban is tanítok egyetem mellett, de amíg nem kaptam a mostani csoportomon felül több diákot, addig mindenre adtam be önéletrajzot, konyhai kisegítéstől kezdve takarításig és javarészt be is hívtak, volt, ahol próba napon is voltam. Mindez alig 1 hónap leforgása alatt történt, megjegyzem...
Bolti eladót, pincért, takarítót és turzimusból élő városokban szobafiút vagy szobalányt kb. állandó jelleggel keresnek, úgyhogy aki nem csak irodai melóra hajt, az max 1 hónapon belül talál is melót.
Azért gond, hogy havi egy helyre hívják be, mert ez azt jelzi, nem a képesítésének/gyakorlatának megfelelő állásokra adja be a jelentkezését. Mintha pénztáros képesítéssel boltvezetői munkát keresnél és időnként széttárnád a kezed, hogy hááát, be sem hívnak.
Az természetese, hogy keresi az álom munkát, csak közben kiürül a pénztárca.
El kellene kezdeni dolgozni azon a területen, ahol szeretne később is melózni, megszerezni azokat a képességeket/nyelvtudást/gyakorlatot, amik most hiányoznak, és a munka mellett beadni az önéletrajzot ide-oda.
Én is iskoláimnak és tapasztalataimnak megfelelő helyre jelentkeztem és nem hívnák be
Lehet fizikai munkáknál gyorsabban megy
#15 olyan helyekre jelentkezem ahol megfelelek az elvarasoknak! Nincs 3 nyelvizsgam, se 10 ev tapasztalatom, se orvosi diplomám, es nem is várom hogy oda felvegyenek ahova ez kell!! Olyanra jelentkezem higy bolti eladó, raktáros, konyhai kisegítő pl. De miért erről beszélünk amikor a kerdes nem erre irányul??? Ha nem a kérdésre válaszolsz, minek húzod az időt itt??
Az előző munkahelyem azért hagytam ott, mert néhány roma fiatalember szexuális zaklatott es fenyegetett.
(igen, megtortent a feljelentés mielőtt valaki ezen is fennakad. Nem, a fonokseg semmit sem tett, mielőtt valaki ezzel a kerdessel jönne. )
Sokáig dolgoztam HR osztályon, több cégnél is. Bejönnek az önéletrajzok, a főnökök kiválogatták a "jó nőket", akiket be kellett hívni. Az, hogy másnak több tapasztalata van vagy értelmesebb már maga az önéletrajza is, sok esetben nem számított. :D aztán felvették Gizikét és miután mindkét főnöknek megvolt, rájöttek, hogy semmihez sem ért, ezért keresni kellett új embert.
Nem azt mondom, hogy mindenhol így megy ez, de eddig 10 helyből 7 ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!