Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként mit tennél, ha arra...

Szülőként mit tennél, ha arra gyanakodnál, hogy a húszéves egyetemista lányodnak viszonya van egy - őt nem oktató - negyvenes-ötvenes, feltehetőleg házas professzorral?

Figyelt kérdés

2020. jan. 31. 13:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
34%
Semmit. Közöm nincs a husz eves, vagyis nagykorú gyerekem magánéletéhez.
2020. jan. 31. 13:26
 2/15 anonim ***** válasza:
55%

20 éves, innentől nem lenne kérdésem. Tapasztaljon csak.

Magamban azt gondolnám, hogy aggasztó, hogy nem fogadta meg azt a tanácsomat, hogy házas emberrel nem kezdünk, mert úgysem hagyja ott a családját.

2020. jan. 31. 13:30
 3/15 A kérdező kommentje:

Nyilván beleavatkozni nem lehet... Csak nem értem.

Féltem őt, mert kedves, konfliktuskerülő és empatikus, feltehetőleg könnyen befolyásolhatja egy idősebb férfi.

Meg ha a szexualitásra gondolok... A lányomnak egy, több éven át tartó kapcsolata volt (egy vele egykorú osztálytársával), aminek fél éve lett vége. Nincs tapasztalata. Mi garantálja, hogy nem valami beteges helyzetbe kényszerül? Lehet egyáltalán egy ilyen korkülönbség nem beteges?

Aggódom, szeretném megérteni. Nem feltétlenül ítélem el, csak nehezen tudom elképzelni, hogy ez biztonságos (akár csak lelkileg).

2020. jan. 31. 13:41
 4/15 anonim ***** válasza:
98%

Ha vagyunk olyan kapcsolatban, akkor rákérdeznék.

Ha azt mondja, hogy igen, akkor elmondanám az aggodalmaimat, de nyilván terrorizálni, vagy lekötözni nem fogom.

Az életben a megtapasztalásokból tanulunk.

Természetesen nem lennék boldog, hogy nős a pasas.

2020. jan. 31. 13:41
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Egyáltalán miből gyanakszol erre?

Igaz, én kollégiumban laktam, de az én szüleim egyetlen tanáromat se ismerték. Szerintem ez akkor is így lett volna, ha otthonról járok az egyetemre.

Akik meg nem is tanítanak, azokról meg pláne mit tudtak volna?

2020. jan. 31. 13:55
 6/15 A kérdező kommentje:

Jó a viszonyunk, szokott mesélni arról, amik történnek vele. Nem kolis. Mostanában kevesebbet beszélünk, ezzel nem is lenne gond, ha nem lenne valami furcsa.

Mesélte, amikor megismerkedtek: együtt dolgoztak tavaly vmi rendezvény kapcsán. Utána nagyon sokat találkoztak. Nagyon sokat is beszélt róla, majd hirtelen semmit (néha egy keveset). Azt tudom, hogy még kapcsolatban állnak.

Az indokoltnál többet van bent a suliban, és gyakran (hét közben is) elutazik 2-3 napokra "barátokkal vagy munkatársakkal". Nem is tudom, hogy ezeket (ilyen gyakorisággal, havi 3x pl.) miből fizeti ki, mert magának fizeti a dolgait mindig. Nálunk lakik, étel is van itthoni, de egész nap bent van suliban / munkában, tehát az evéseit is saját pénzből oldja meg. Nem tudom, miből marad az utazásokra.

2020. jan. 31. 14:13
 7/15 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem túlkombinálod.

Végül is rákérdezhetsz. Aztán a szemén látni fogod, ha netán nem őszintén válaszol.

Namost a nyitókérdésre visszatérve.

Ha egyértelműen tudnám, hogy viszonyuk van, akkor a korkülönbséget bár nem örömmel, de tudomásul venném. De ha házas férfi szeretője lenne, azon nagyon kiakadnék. Egyrészt persze felnőtt, másrészt viszont csöppet se rejteném véka alá, hogy mit gondolok az ilyen nőkről. És megmondanám neki, hogy az én házam nem otthona egy ilyen nőnek.

Utána pedig valószínűleg magamban őrlődnék, hogy hogy sikerült ilyenné nevelnem.

2020. jan. 31. 14:23
 8/15 anonim ***** válasza:
11%
Mosolyognék rajta. Amikor meg pórul jár szemtől szembe kiröhögném.
2020. jan. 31. 14:25
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi a segítőkész válaszokat.

Épp a szemén látom egyébként, hogy valamit titkol... De ezt elég nehéz itt írásban átadni, ezért jöttem a konkrétumokkal.

2020. jan. 31. 14:30
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

"A lányomnak egy, több éven át tartó kapcsolata volt (egy vele egykorú osztálytársával), aminek fél éve lett vége. Nincs tapasztalata."

Nyilván a srácnak sem volt.

Most keresett egy olyant akinek már van.

2020. jan. 31. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!