Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érjem el, hogy az...

Hogyan érjem el, hogy az egyetemista gyerekem ne járjon haza minden hétvégén?

Figyelt kérdés
Minden hétvégén hazajár főzni és mosni, mert öt emberrel lakik együtt a kollégiumban, akik mocskos konyhát hagynak maguk után, mosni meg nem tud, mert állítása szerint nehezen tud normális időpontban mosógépet foglalni, amikor jut neki idő, az csak este 9-10 körül, akkor meg már nincs kedve. Tanulni sincs lehetősége, mert a szobatársai rendszeresen hívnak át embereket iszogatni, és olyankor nem tud tanulni. A vásárlástól is elment a kedve, mert ha egy hétig nem vásárol, mert hazament vagy beteg volt, a többiek elfoglalták a helyét, és már nem tudja hovatenni.
2020. jan. 29. 11:34
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, képzeld én is hazajártam minden hétvégén 3 évig az egyetemről, sőt, volt, hogy a vizsgaidőszakban is inkább otthon tanultam, csendben, csak a vizsgákra aznap mentem fel 150 km-ről. Utáltam a kollégiumot, ha tehettem már csütörtökön leléptem, ha úgy estek az óráim. Ennyire nem szereted a saját gyerekedet?
2020. jan. 29. 12:22
 22/43 anonim ***** válasza:
75%

Kamu-szagot érzek én is erősen...

Az ismerőseim esetében pont az ellenkező probléma volt: a szülők erősködtek, hogy haza kell jönni minden hétvégére - a gyerek meg már függetlenedett volna, és szeretett volna néha hétvégén lazítani, bulizni, vagy csak egyszerűen mást csinálni, mint otthon enni-mosni-stb.

2020. jan. 29. 12:54
 23/43 anonim ***** válasza:
86%

Ne aggódjatok, a MÁV majd rajta lesz, hogy elmenjen a kedve a rendszeres hazajárkálástól... Egyszer kinn felejtik a mínusz húszas éjszakában Ғaszompuszta alsón, azt megritkulnak azok a látogatások. Ember nem volt még, aki nem rokkant előbb-utóbb bele a sok utazásba, és ne mondta volna azt, hogy ebből elegem volt.

Egyébként sajnálom, mert az uralkodó kollégiumi állapotok tényleg alávalóak! Lenne mit az államnak javítani rajta.

2020. jan. 29. 12:58
 24/43 anonim ***** válasza:
30%
Az írásodból egyértelműen a diák vagy. Zavar a kolesz, de ha magad nevében írod ki, leugatnak. Ezért kiírtad anyád nevében, várva, hogy majd tanácsolják az albérletet, lakásvásárlást. Mi a célod? Nincs pofád ezt kérni a szüleidtől és kell a bátorítás?
2020. jan. 29. 13:32
 25/43 anonim ***** válasza:
86%

Undorító ez a mentalitás. Nem értem, minek kellett gyereket vállalni, ha egyszer utálod.

Normális embereknél (hangsúlyozom: NORMÁLIS!!!) az egyetemisták minden hétvégén hazamennek, viszik a mosatlant (nálunk a SOTE koleszban egyáltalán nem volt mosógép, mit is csináltam volna vele), a szülők pedig örülnek, hogy legalább hétvégén látnak valamit a gyerekből, és egy fél kamionnyi kajával eresztik csak el.

De mondom, ez a normális családoknál van így.

Láthatod, kérdező, hogy senki sem ért egyet veled, csak vannak, akik finoman fogalmazzák meg a mondanivalójukat.

2020. jan. 29. 13:35
 26/43 anonim ***** válasza:
88%

Kolis vagyok, már volt jópár szobatársam, de az összessel meg lehetett beszélni, hogy osszuk fel a hűtőt, fülessel nézzék a filmjeiket és az első pár alkalommal megkérdeztük egymást, hogy zavarja-e, ha vendéget hozunk. Hétvégén alig vannak a koliba, akkor mindig van üres mosógép, nyugodtabban lehet tanulni, mert kb csak te vagy egyedül és vásárolni is akkor lehetne, mert a többiek már elfogyasztották a kajájukat a hűtőből és még nem jött meg az újabb adag otthonról. Ja és van külön tanulószoba is a koleszokban.

Ettől függetlenül én is hazajárok és nem hiszem, hogy emiatt lemaradnék bármiről is.

2020. jan. 29. 15:32
 27/43 anonim ***** válasza:
26%
"Az írásodból egyértelműen a diák vagy. Zavar a kolesz, de ha magad nevében írod ki, leugatnak. Ezért kiírtad anyád nevében, várva, hogy majd tanácsolják az albérletet, lakásvásárlást. Mi a célod? Nincs pofád ezt kérni a szüleidtől és kell a bátorítás?" +1 Ezt miért kellett lepontozni, nekem is feltűnt. Egyértelműen a diák az aki a kérdést feltette. Az 57% logikusan le is vezette.
2020. jan. 29. 15:45
 28/43 anonim ***** válasza:
98%
Ha igaz amit leirtál és az anya vagy, k..rvára szereted a gyerekedet.
2020. jan. 29. 17:55
 29/43 anonim ***** válasza:
94%
Sajnos tényleg van ilyen szülő, aki azt akarja, hogy ne járjon haza minden hétvégén az egyetemista gyereke. Az a szülő is arra hivatkozott, hogy akkor az egyetemi hétvégi életből marad ki a a gyereke. A szülő egész egyszerűen érte ezt el: megmondta, hogy havonta egyszer mehet haza a gyerek és pont. Ez kb 8 éve volt, és hát nem túl jó a kapcsolatuk most se.
2020. jan. 29. 19:27
 30/43 anonim ***** válasza:
99%

Szűzanyám!

Nekem még a menyem is jött kollégista korában hozzám, pedig még nem is volt a menyem.

Igen hozzám!

Mert az anyjánál ugyanúgy kupi volt, a testvéreitől nem tudott tanulni, nem volt nyugalma.

A fiam rendszerint hétvégén dolgozott, én meg jó szívvel gondoskodtam róla, biztosítottam a nyugodt tanulását, kimostam-vasaltam a cuccait és csomagoltam neki kaját több napra. Igyekeztem a kedvenceit főzni és reggel addig aludt, ameddig akart, addig még a legyet sem engedtem zümmögni!

Tényleg én sem hiszem, hogy ezt egy ANYA írta ki, a saját gyerekéről!

2020. jan. 29. 22:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!