Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érjem el, hogy az...

Hogyan érjem el, hogy az egyetemista gyerekem ne járjon haza minden hétvégén?

Figyelt kérdés
Minden hétvégén hazajár főzni és mosni, mert öt emberrel lakik együtt a kollégiumban, akik mocskos konyhát hagynak maguk után, mosni meg nem tud, mert állítása szerint nehezen tud normális időpontban mosógépet foglalni, amikor jut neki idő, az csak este 9-10 körül, akkor meg már nincs kedve. Tanulni sincs lehetősége, mert a szobatársai rendszeresen hívnak át embereket iszogatni, és olyankor nem tud tanulni. A vásárlástól is elment a kedve, mert ha egy hétig nem vásárol, mert hazament vagy beteg volt, a többiek elfoglalták a helyét, és már nem tudja hovatenni.
2020. jan. 29. 11:34
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Mondom neki, hogy háztartást vezetni és igényesnek lenni ráér teljes állásban dolgozó felnőttként. Nem azt mondom, hogy teljes káoszban kell élni, de nem kell ügyet csinálni abból, ha kávéfoltos a konyhapult.

És sajnos nem másfél órákat utazik, hanem 3-4 órákat, amitől teljesen fáradt és nyűgös.

Én szívesen látom otthon, de így sosem fogja megtanulni az érdekérvényesítést és a rugalmasságot.

2020. jan. 29. 11:50
 12/43 anonim ***** válasza:
93%

Fogsz te még sírni azért mert nem jár haza a gyereked.

Amúgy gratulálok neked hogy ilyen gondoskodó szülő vagy akinek konkrétan teher a gyereke. Fúj szóra sem érdemes.

2020. jan. 29. 11:54
 13/43 anonim ***** válasza:
94%

# hát, te vagy a szülője.. neked kellett / kellene volna megtanítani neki.

Már csak abban reménykedem, hogy nem érezteted vele azt az egészet...

2020. jan. 29. 11:55
 14/43 anonim ***** válasza:
97%

Mekkor egy gyökér vagy! Tudod, nem vagyunk egyformák, és a gyereked egész héten sz...ul érzi magát a koliban, és inkább utazik fél napokat, csak meneküljön belőle, erre te még ezt is elvennéd tőle, nevelési célzattal. Hadd tanulja csak meg a büdös kölke, hogy hogyan kell alkalmazkodni, meg érdeket érvényesíteni! Te nem vagy normális!

Nyilván neked is olyan nagyon jól ment ez az egész, azért senyved a gyereked egy retkes koleszban, ahelyett, hogy vastagon tudnád anyagilag támogatni abban, hogy azt csinálhassa, amit szeretne (mondjuk éjjel aludni, nappal meg nyigiban tanulni) és bérőtársakkal, pl. 3-4-en lehetnének egy lakásban.

2020. jan. 29. 12:00
 15/43 anonim ***** válasza:
98%
Miért lenne jó neki, ha mosatalan ruhakban járna, és készételeken élne?
2020. jan. 29. 12:04
 16/43 anonim ***** válasza:
19%

Vállalnia kellene diákmunkát, amiből albérletbe mehetne.

Esetleg támogathatnád is, ha kevés a rávaló.

Vagy csinálja meg a különbözeti vizsgát és jelentkezzen át közelebb levő egyetemre.

2020. jan. 29. 12:13
 17/43 anonim ***** válasza:
94%
Én ugyanezen okoknál fogva járok haza hétvégente. Nem szeretem, mert bár jó otthon lenni, a családom is örül neki stb., csomó idő elmegy az utazással, elfáradok és otthon nem tudok normálisan tanulni (rajtam kívül ugye másnak semmi dolga és akkor ez jön át hozzánk, mi megyünk hozzá, ezt nézzem, ide menjek, oda menjek). Én szívesen maradnék a koliban, legalább két hetente vagy ritkábban járnék haza, viszont engem is zavar, hogy a koli azért nem olyan mint egy saját otthon. A mosás katasztrófa, nagyon kevés mosógép van a kollégisták számához képest (hát még ami működik is...valamikor mind tönkremegy) és azok is elég gusztustalanul néznek ki. Az, hogy sokan nem képesek rendet és tisztaságot hagyni maguk után, az mindenhol probléma. Én sokszor úgy mosogatok, hogy bevizezem, mosószerezem a szivacsot és a konyhában állva a csempe felett mosom el a tányért, mert konkrétan tele a mosogató és áll benne a retek is. Ha főznek valami, az is kint áll a pulton egy napot, de a koszos edény még 2-3 napig tuti ott lesz a főzőlapon és még lehetne sorolni... Ez olyan dolog, hogy szólhatsz párszor, de ha valakinek erre nincsen igénye, akkor teljesen mindegy. Ugyanúgy, egyszer-kétszer belefér, hogy én rendet rakok, takarítok, elmosogatok helyettük is, de nem fogom mindig megcsinálni az is fix. Nálunk mondjuk legalább nyugi van, ha át is jönnek sem zajosak, szóval ez mondjuk egy előnye.
2020. jan. 29. 12:13
 18/43 anonim ***** válasza:
71%
Kamu...provokáló kamu.
2020. jan. 29. 12:15
 19/43 anonim ***** válasza:
81%
Telespékelte a kérdést olyan dolgokkal ami a diák iránt kelt rokonszenvet. Ezt vagy a diák tette fel vagy kamu...
2020. jan. 29. 12:17
 20/43 anonim ***** válasza:
95%

Örülj neki, hogy hétvégente hazajár. Amúgy hét közben is vannak ám bulik, nem csak hétvégén.

Ha nem csak egy troll vagy, örülj, hogy még a gyereked szóba áll veled ilyen mentalitással, mert ha így folytatod, lehet, diploma osztó után már nem lesz gyereked.

2020. jan. 29. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!