Szülők, így hogyan várjátok el az őszinteséget?
Azokhoz a szülőkhöz szólna a kérdésem, akik elvárják a gyermeküktől a 100%-os őszinteséget mindig és mégis, mikor megpróbál nektek elmondani valamit a gyereketek, mert szeretne megbízni bennetek, sokat jelentene neki a véleményetek, tanácsotok, támogatásotok, segítségetek, abszolút semmiféle indok nélkül nekiugrotok, kiabáltok vele, ne adj isten, még tettlegességé is fajul a dolog. Hát kérdem én, ezek után ti hogyan meritek elvárni, vagy inkább hogyan gondolhatjátok, hogy ezután ha bármi történik a gyerekkel, oda fog menni hozzátok és megosztja veletek a gondjait?
Nagyon szép dolog a gyermeknemzés, de attól, hogy biológiailag képes vagy rá, nem jelenti azt, hogy te alkalmas is vagy erre a szerepre. Minden leendő apuka és anyuka, kérlek benneteket, edukáljátok magatokat, mielőtt gyermeket vállaltok. Nem lehet célunk az újabb elbszott generáció nevelése, életképes gyermekeket adjunk a világnak!
Anyám mindig őszinte velem, így én is mindig az vagyok.
Fiúként bármikor odamehettem hozzá, hogy beszélgessünk. Akármit csinált olyankor befejezte, és csak rám figyelt. Sosem szidott le, igyekezett tanácsot adni, volt, hogy fájó tanács, de igazságos volt.
Már felnőtt férfi vagyok, és a menyasszonyom is sokat szokott vele beszélgetni, tanácsot kérni. Egyszer megkérdezte anyámtól, hogy miért van az, hogy ő vele bármikor lehet beszélni, de a saját anyjával nem tud.
Anyám azt mondta, hogy nem vagyunk egyformák, és addig amíg nem vagyunk benne nyakig, ne akarjuk megmondani másoknak mit, hogyan kell csinálni.
Te most azt hiszed, hogy ha egyszer szülő leszel, akkor tökéletes szülő leszel?
Anyám szerint senki sem az, ő sem. Mesélt dolgokról amire ma mint szülő nem büszke. Van amikor elsírja magát, mert sok év után rádöbbent, hogy másképp kellett volna.
Szóval kérdező. Amíg nem vagy benne, ne akarj okoskodni, mert nem jó..
Anyád-apád nem az "őszinteséget" szereti, csak kontrollmániás, irányítani akar mindenben, ezért követeli ki rólad az összes infót.
Te meg nem akarod ezt felfogni.
A kėrdezővel telljesen egyetėrtek.
Az a baj a világgal hogy akik alkalmatlanok a szülősėgre többnyire azoknak van gyereke.
Akik pedig jó szülők lennėnek nem biztosak benne hogy jó szülők lesznek ės inkább nincs gyerekük ,vagy nemlehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!