Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ilyen egy normális...

Szerintetek ilyen egy normális család?

Figyelt kérdés

Például:

- nem beszélgetnek egymással a családtagok (max. néha veszekednek, illetve alap dolgokat közölnek egymással pl. kinél van az autó, ki fizette be a csekkeket stb.)

- nem csinálnak együtt semmit, nincsen semmilyen közös tevékenység vagy program

- senkit nem érdekel semmi és senki, senki nem csinál semmit és nem is hajlandó kipróbálni bármit is a másik kedvéért

- sajnálják a pénzt mindenre, ami nem a szükséges,alapvető hétköznapi életfenntartó dolog mint pl. ház, autó stb.

- mindent pénzben, teljesítményben, számokban mérnek

- nem igényesek a saját környezetükre (pl. rendetlenség, kosz) és saját magukra sem (pl. életmód, öltözködés)

2020. jan. 19. 21:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én nem tudok tenni semmit sem, hogy ez ne így legyen. Így nőttem fel, nem két hete ilyen a családom, hanem 21 éve...ezen már nem lehet javítani sehogyan sem. Én is olyan családokat látok magam körül, mint amit pl. a 9-es hozzászóló is felvázolt, szerintem is az lenne a normális. Viszont az én családom annak a közelében sincsen. Sz&@#nak a fejemre, ezt nem tudom szebben megfogalmazni. Eleve keveset találkozunk, alig vannak itthon a szüleim, de itthon is max. mindegyikük bezárkózik a saját szobájába vagy főz, kertészkedik, valamivel elfoglalja magát. Hozzájuk sem lehet szólni, semmiről nem lehet velük beszélgetni, mintha meg sem hallanának. Ha odamegyek beszélgetni hozzájuk, akkor felállnak és otthagynak a francba. Soha nem mentünk sehová, soha nem csináltunk semmit és bármikor is bedobtam egy ötletet, akkor azt rögtön élből elutasították. Tulajdonképpen bármi mondok, mindig én vagyok a hülye, az idióta, az elégedetlen, más dimenzióban élek, nem ismerem a világot stb., stb.... Reménytelenek.
2020. jan. 19. 22:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.ez.nem normalis. De en is egy ilyenbe csoppentem.bele. ugyhogy resztvetem
2020. jan. 19. 23:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Kb. egy az egyben leírtad a családomat.

Szerencsére nem hinném, hogy ez az általános/normális.

2020. jan. 21. 00:24
 14/14 anonim ***** válasza:

11

És mi volt, amikor valaki főzött vagy a kertben dolgozott és odamentél te is vele főzni vagy dolgozni. Nem "beszélgetni", hanem vele együtt csinálni, amit csinál?

2020. jan. 28. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!