Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyánk a bátyám gyerekét...

Anyánk a bátyám gyerekét jobban szereti?

Figyelt kérdés

1 év van a két kicsi között. A bátyám volt mindig is kedvenc de ezt próbálták titkolni. Az ő gyerekéhez naponta jár, pedig ugyanannyira laknak mint mi. Állandóan náluk van, vigyáz a gyerekre. A vicces benne, hogy a feleségének nagy és normális családja van, nem győzik a sok segítséget. A csaj 1 év után vissza is ment dolgozni mert az anyja-nagyanyja simán vigyáznak a gyerekre, de Anyánk is rohan mindig oda. Ehhez képest a feleségemnek nincs családja, így nekünk semmi segítség nem jut. Anyám egyszer egy hónapban jön el, de legutóbb is elment 2 óra múlva, pedig azt hittük estig marad. Mindenki szereti, senki nincs vele rosszban.

Ha meg is kérjük hogy jöjjön el segíteni, akkor azonnal hívja a bátyámat, hogy nekik nem kell-e aznap segítség? Ha nemet mondanak akkor vagy eljön vagy nem. Ha eljön azon izgul végig, hogy bármikor hívhatja a bátyám. A gyerekük nem beteg, semmi bajuk nincs, jobban is keresnek mint mi.

Ezért esik ennyire rosszul, mert mi szorulnánk segítségre, de így is a bátyám van a középpontban mint egész életében. Most borítsam ki a bilit? A feleségem szerint ne, mert úgyis őt választja és annyit érek el hogy család nélkül maradok.

2020. jan. 13. 14:13
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Feleslegednek van igaza.
2020. jan. 13. 14:19
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Család nélkül maradsz, wow... nekem édesanyám kiskoromban elhunyt, a f4$zfej alkoholista apám pedig 14 éves koromig végig vert. Elegem lett, nevelőszülőkhöz kerültem 15 éves koromra. Engem valahogy nem motivált, hogy család nélkül maradok, ha elmenekülök attól a féregtől. Értem, hogy nálatok nyilván nem ez a szitu, de arra akarok kilyukadni, hogy jogos a felháborodásod, és inkább "ne" legyen családod, minthogy szar családod legyen.
2020. jan. 13. 14:22
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Ha választani kell egy mérgező szar család és a család teljes hiánya között, akkor nem értem miért választaná bárki a szar családot. Nyilván ha a bátyád volt a kedvenc gyerek, akkor az ő gyerekét jobban fogják szeretni, ebben nincs semmi furcsa. Nem fair, de nem furcsa. Egy dolgot jegyezz meg, soha nem fogsz tudni egy másik embert megváltoztatni, de a hozzáállásodat meg tudod változtatni velük szemben, így ezt kell tenned. Én a helyedben nem borítanám a bilit, mert semmit nem érsz el vele, egyszerűen csak én is úgy állnék hozzájuk, mint ahogy ők hozzád, érzelmi függetlenséggel. Nem keresném őket, nem kellene se a segítségük, se a támogatásuk, se a látogatásaik, de nem zárnám be teljesen az ajtót előlük.
2020. jan. 13. 14:30
 4/10 kovpet ***** válasza:
92%
Nem maradsz család nélkül, mert a te családod a feleséged és a gyereked és nem azok, akik nem becsülnek semmire.
2020. jan. 13. 15:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben inkább maradnék család nélkül....
2020. jan. 13. 15:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád gondolom, nem értelmi fogyatékos. Mi lenne, ha leülnél vele, és higgadtan ezt így, ahogy leírtad, elmondanád neki. Megkérdeznéd, hogy nem látja-e, hogy a bátyádéknak amúgy is ott van a sok segítség a feleség családja részéről, a te feleségednek nincs családja, nincs segítsége, és annyira jólesne Nektek is. (Ott meg anyud lényegében "felesleges" is sokszor, ha a nő szüleivel megoldják. Persze biztosan becsülik anyukádat, szóval ne úgy értsd..) Szóval ezeket meg kellene mondani, hogy látja-e, hogy ez van. És ha igen, akkor miért csinálja mégis így.

Szerintem amúgy durva, amit csinál. Úgy értem, nem köteles segíteni, egyik unokája körül sem, de ha már teszi, akkor vigyen bele valami ésszerűséget is.

2020. jan. 13. 16:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem érnél el azzal, ha panaszkodni kezdesz. A kedvenc ezután is kedvenc marad, a ti kapcsolatototok ugyanolyan laza, és a nagymamai ragaszkodása sem lesz olyan varázsütésre, mint szeretnéd.

A feleségednek igaza van, így még felületesen van kötelék, bár nem építenék erre semmit.

2020. jan. 13. 18:02
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Remélhetőleg amikor anyukád bajban lesz (öreg lesz, beteg lesz), akkor majd a bátyádéktól fog segítséget kérni.
2020. jan. 13. 19:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is először higgadt, nyugodt hangnemben beszélj vele erről. Ha nem megy, jobban jársz a család nélkül! De sosem értettem ezt a megkülönböztetést.
2020. jan. 14. 05:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A feleséged fél, hogy még ennyi segítsége se lesz, mint most. Ez egyértelmű.

Ha csak ennyi a probléma, de nem veszekszik a feleségeddel, nem mérgezi a gyereket, akkor én hagynám így a dolgokat, ahogy van.

A kevés segítség is több, mint a semmi.

Persze, ha majd idős lesz, és segítségre szorul, akkor elő lehet hozni a bátyjádnak a régi sérelmeket, és közölni vele, hogy az ő feladata segíteni az idős szülőt, mert mikor neked lett volna szükséged segítségre, ő 5x annyit kapott.

Esetleg a bátyjáddal elbeszélgethetsz, ha olyan a kapcsolatotok, hogy ha nekik éppen nincs segítségre szükségük, miért nem küldi át hozzátok, azzal, hogy "Figyelj anya, én örülök, ha ittvagy, de az öcséméknek rajtad kívül nincs senkijük, inkább menj át hozzájuk és kérdezd meg, hogy kell-e valamiben segíteni"

Nem is értem a bátyjádnak az miért nem jutott eszébe, én inkább őt venném elő, mert egy önző dög.

2020. jan. 14. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!