Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan várja ez az anyám,...

Jogosan várja ez az anyám, hogy eltartsam?

Figyelt kérdés

Már másik otthonom van, a férjemmel lakok. Igazából örülök is, hogy leléptem onnan. Nagy szegénységben éltünk, anyám sosem dolgozott, csak segélyből nevelt fel engem és a nővéremet. A nővérem is lelépett ,ha teheti, nem is jár haza,es nem is támogassa anyut pénzzel.

Nekem jól fizető munkám van, anyu ezzel tisztában van,és elvárja, hogy minden hónapban valami neki is úgymond "cseppenjen"

Ő nem dolgozik, csak várja, hogy meglátogassuk. 41 éves,magára igénytelen, koszos a háza is, hideg van, de ez őt nem zavarja, inkább ebben él, mintsem elmenjen dolgozni. Így nőttem fel én is,annyi különbséggel, hogy már 16 évesen iskola mellett is dolgoztam.

Szoktam neki minden hónapban pénzt adni,mert sajnálom, de jobban kikészít ezzel a felfogásával. 100 km a távolság, de elvárná,hogy sokkal többször látogassuk meg. De amikor ott vagyunk, csak ülünk csendben. Őszintén szólva egyáltalán nem vagyok kíváncsi rá, megkesetitette az egész gyerekkorom, állandó veszekedéssel, megaláztatással, de a verést sem vetette meg.

Mindig panaszkodik, hogy nincs pénze, a válaszom, hogy menjen dolgozni, ilyenkor meg elkezd sírni. Néha azt érzem, ha az lenne nekem a legjobb, ha többet nen találkoznánk..

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

2020. jan. 13. 14:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
7%

Én rendbe tenném a házat, ahol él.

Kérnék segítséget, ahova eljárhatna. Pl pszichológus.. hátha segítene rajta, ha tudna szakemberrel beszélni. Biztos történt valami az életében, amiért ilyenné vált.

Az édesanyád! Azért segítesz rajta, mert szereted, és igazából szerintem a kérdést is azért írtad ki, hogy ebben megerősítsünk.

A férjed mit szól ehhez?

2020. jan. 13. 14:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Ő nem ismeri el, hogy bármi baja lenne, szerinte ez a normális. A férjem azt mondja, tegyek úgy, ahogy érzem, ő ebbe nem szól bele,de azt tudja, hogy mindig Idegbeteg leszek, ha anyámhoz megyünk. A gondolattol is gyomor idegem lesz. Kifejezetten rossz hatással van rám a látogatása.
2020. jan. 13. 14:22
 3/13 A kérdező kommentje:
A ház rendbe tételéről meg annyit,hogy amikor még ott laktam, és vettem a spórolt pénzemből a szobámba egy butrot, akkor is majdnem eltörte a karom. Egy vasruddal ráütött, hogy hogy mertem. Mert az az ő háza, és a régi butoraihoz ne merjek nyulni
2020. jan. 13. 14:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyád menjen csak dolgozni, ne várja el, h a gyerekei, akik végre megszabadultak tőle, eltartsák, csak mert az könnyebb. Zárd a pénzcsapot, mert addig minek mozdulna meg, ha van olyan hülye, aki fizet helyette? Szimplán kihasználja, h az anyja vagy, elég undorító szerintem.

Persze, az anyja, de ez sokaknál kimerül abban, h megszülte meg nem hagyta éhenhalni osztcsá.

Tesód ad neki valamit? Vagy ő szépen lecsatlakozott és ennyi?

2020. jan. 13. 14:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell neki segíteni. Oldjam meg. Bakker, 41 éves, nem 81
2020. jan. 13. 14:58
 6/13 kovpet ***** válasza:
92%

"Mit lehet tenni ilyen helyzetben?"

Ez teljesen egyértelmű: megszakítani a kapcsolatot. Nem vesztesz ezzel semmit, csak nyersz. A nyugalmad (és a pénzed is, nem mellesleg).

2020. jan. 13. 15:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy semmi kerdezo! En ugyan egy petakot sem adnek neki, de nem vagyunk egyformak. Mivel nem egy idos asszonyrol van szo, keszulj fel, hogy meg 30-40 evig pesztralnod kell ot. Te vagy a fejostehen - mat bocs. 20 ev mulva majd azzal jon, hogy hat idos, nem tud dolgozni..

Siman kozolnem vele, hogy segitek neki munkat talalni (akar egy gyari betanitott munka) aztan tessek boldogulni! Ez is egy nagyon udvarias gesztus lenne, az a majdnem keztores utan stb.

2020. jan. 13. 15:03
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Jogosan várja ez az anyám, hogy eltartsam?

Ő nem dolgozik, csak várja, hogy meglátogassuk. 41 éves,magára igénytelen, koszos a háza is, hideg van, de ez őt nem zavarja, inkább ebben él, mintsem elmenjen dolgozni." - Kérdező, joga van eltakarodni dolgozni... eltartásra azoknak van joga, akik önhibájukon kívül rászorulnak, nem a lusta disznó ingyenélőknek.

Én a helyedben egy büdös vasat nem adnék neki, mert minél tovább pénzeled, annál nehezebb lesz rávenni, hogy emelje fel a valagát, és gondoskodjon magáról.

2020. jan. 13. 15:05
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Beteg az anyukád? Mert ha nem, akkor 41 évesen menjen csak el szépen dolgozni. Én sem adnék neki egy fillért sem. Ereje teljében lévő nőről beszélünk!
2020. jan. 13. 18:56
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
,,Jogosan várja ez az anyám, hogy eltartsam?" - Nem. 41 éves és semmi baja sincs. (Az én anyám 54 éves, s mégis dolgozik.)
2020. jan. 13. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!