Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítenél az apádnak, ha...

Segítenél az apádnak, ha szinte csak akkor keresne ha anyagi segítség kell neki?

Figyelt kérdés
18 éves koromban elhagyott minket, és utána szinte semmit nem foglalkozott velem és a húgommal, néha egy telefon,ritkán egy kb.15 perces találkozó és le voltunk rendezve, ez így ment évekig. Én gyakorlatilag anyagi támogatást nem kaptam tőle(az ünnepi ajándékozást leszámítva), a húgom a csak kötelező gyerektartást,aztán semmit. Miután minket elhagyott elvett egy nagyon szegény nőt, aki amúgy a lánya lehetett volna korban(vagyon közösséggel házasodtak). Hatalmas házat,autót mindent megadott a nőnek és az anyjának is. De egy alig 1 év után a nő elvált tőle és vitte mindennek a felét. Apámnak meg azóta egyre jobban szorul a hurok anyagilag, nem tudja fizetni a hiteleket, lassan már a számlákat sem, és folyton tőlünk kéreget. A húgom nem ad neki egy kanyit sem, úgyhogy csak engem keres. De ahányszor csak beszélünk vagy panaszkodik, hogy milyen rossz neki vagy kéreget. Mit csináljak vele?
2020. jan. 11. 14:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%

Ha bőven lenne pénzem adnék, ha nem lenne, nem adnék.

Nagykorúságomig mellettem volt, utána sem szakadt meg a kapcsolat, nincs okom haragudni rá.

De jobban járna apád, ha jó tanácsokkal látnád el, miszerint adja el a nagy házat, rendezze az adósságait, vegyen egy kisebb házat vagy lakást, tegye magát tisztába anyagilag.

2020. jan. 11. 14:44
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Ne adj neki pénzt. Nem vagy te szeretetszolgálat. :)
2020. jan. 11. 14:46
 3/12 A kérdező kommentje:
A nagy házat már rég eladták, a fele pénz a nőnél landolt.
2020. jan. 11. 14:46
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Semmiképp sem.
2020. jan. 11. 14:59
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
Te se adj, csak elkölti másik nőre majd.
2020. jan. 11. 15:13
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Nem adnek.
2020. jan. 11. 15:27
 7/12 grafno ***** válasza:
90%
Az nem a te hiteled. Ha melletted lett volna és támogatott volna mindig, akkor érdemelne valamit. Nálam nem igen kapna semmit a leirtak alapján. Gyűjts sajat házra vagy autóra
2020. jan. 11. 15:49
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Én se adnék. Kövezzetek meg, de aki csak a kötelezőt teszi meg értem, aztán felém se szagol, akkor ne jöjjön pénzt kérni. Ő se tartotta el a gyereket, de a gyerek most tartsa el őt, mert rossz döntéseket hozott? Felnőtt ember oldja meg a saját problémáját, és egye meg a levest amit kifőzött. Olyan meg nincs, hogy "ha lenne pénzem adnék". A pénznek mindig van helye. Ha épp nem kell semmire, akkor gyűjteni kell mert sose lehet tudni mit hoz a jövő.
2020. jan. 11. 16:15
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Nem azt írtam, hogy "ha lenne pénzem adnék", hanem azt, hogy "ha BŐVEN lenne pénzem adnék, ha nem, akkor nem adnék"

Soha egyik szülőmet sem hagynám, hogy nyomorogjon, ha MEGENGEDHETEM magamnak a segítséget.

Különösen nem azért, mert FELNŐTTKOROMBAN elváltak és csak telefonon, vagy rövid időkre találkoztunk, miközben az ünnepeimet számontartotta és megajándékozott.

Tisztességgel felnevelt, felnőttek vagyunk mindketten, ilyenkor már nem szokás egymáson lógni, attól még szerethetjük egymást.

Egyébként ki a fenétől kérjen egy szülő, ha nem a gyerekétől és a gyerek meg a szülőjétől?

De énfelőlem mindenki azt csinál amit akar!

2020. jan. 11. 16:29
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
Ha meg folyton kereste volna a kapcsolatot a Kérdezővel, akkor meg az lenne a baja, hogy az apja nem tud leválni.
2020. jan. 11. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!