Nektek erről mi a véleményetek? Tényleg én lennék ennyire gonosz?
Tudni kell hogy van egy 24 éves húgom akinek nem lehet gyereke, de ez nem mostani téma, már 20 éves kora óta tudja.
A pàrom és én szilveszterre meg lettünk hívva anyukámékhoz, apukám és a párom beszélgettek mikor szó került valahogy a gyerek témára. Mi mondtuk hogy valamikor a közeljövőben szeretnénk már családot alapítani, erre anyám kijött a konyhából ordibálva hogy én mit képzelek magamról, hogy lehet ennyire önző mikor tudom hogy a húgomnak nem lehet gyereke, és még egy csomó ilyen dolgot vágott a fejemhez. Azt mondta még a családból is képes lesz kitagadni ha gyereket merek szülni.
Tényleg én lennék ennyire szívtelen? Vagy anyám reagálja túl? A húgommal beszélgettem, ő azt mondta jelenleg a karrierjére koncentrál és már beletörődött hogy nem lehet gyereke, így anyám viselkedését sem értem.
#10-es
Mikor a húgom megtudta hogy nem képes gyereket szülni, mi már akkor a családalapításon gondolkoztunk a párommal. Akkor nagyon kibukott a húgom, így megbeszéltem a szüleimmel hogy tekintettel leszünk rá és pár évet várunk vele. Azóta a húgom rendben van, elfogadta hogy így alakult és elkezdett egyetemre járni. Most mikor újra felkerült ez a családalapításos téma, anyám azonnal elkezdte a fent leírtakat a fejemhez vágni, majd megszólalt hogy azt hitte ezt már egyszer megbeszéltük. Mondtam neki hogy igen, azt beszéltük meg hogy várunk vele pár évet, mi már nagyon szeretnénk, a húgom is boldog szóval úgy érezzük most semmi nem gátol ebben. Elég nagy vita tört ki köztünk és akkor mondta ezt a “ kitagadlak a családból “ dolgot is. Annyira rosszul esett hogy elsírtam magam és inkább hazajöttünk.
Egyszer már hoztál áldozatot, már lehetne gyermeketek. Erre most megint húzni az időt? Most már igazán gondolhatnátok magatokra. Ezentúl anyád előtt ne beszéljetek gyerektémáról. Ennyirő bunkó nem lehet vki, ha az egyik lánya meddő, akkor a másik is tegyen úgy? Ilyet egy szülő sem várhat el a gyerekétöl.
Ha teerbe esel, semmit ne ossz meg anyáddal, még rosszabb lesz.
A velemenyem: anyad reszrehajlo es hugodat valoszinu jobban szereti/sajnalja es emiatt ugy erzi te kozonyos.vagy, ha a jelenleteben beszelsz a ti csladalapitasotokrol. Szoval ne hugod, hanem.anyad miatt legkozelebb ne egy ilyen kozos programon beszelj errol.
Ha jon a baba akkor is elobb hugoddal kozold aztan anyddal kulon. Nem hiszem gond lenne az ido mindent megold.
Viszont nem akarok belekotyogni, de hugodnak biztosan nem.lehet gyereke? Hany orvosnal jart? Elment meddosegi.kozpontba? Ne valaszolj ra, nem azert kerdezem csak a kovetkezo miatt: ma nagyjabol csak annak nem.lehet gyereke, akinek nincs mehe vagy a mehurege olyannyira osszenott vagy a mehe (petefeszke) nem fejlodott ki... Minden mas esetben megoldhato. Ha nincs sajat petesejt eres akkor lehet hormonokkal.stimulalni, legrosszabb esetben donor.petesejttel lombikozni.
Persze en nem akarok orvosokat felulirni, de sajat baratnommel tortent meg, hogy 20 evesen azt mondtak neki nem lehet soha sajat gyereke. Ezutan 30x evesen spontan teherbe esett es egeszseges babat szult, egy konnyu varandosagbol idore. Elotte minden orvos azt hajtogatta sajnaljuk maganak nem.lehet gyereke.
A problemaja olyan volt, amivel ma is a noknek nehez, de nem.lehetetlen teherbe esnie, sokak gyogyszert kapnak ra es mar rendben lesznek tole, sokan a mai napig lombikra kell menjenek ezzel. DE ertsd, ha nem egyertelmuen anatomiai hiany a problema, akkor a tudomany nehany ev alatt is oriasi lepesekkel halad es talan a hugodnak is lehet kesobb gyermeke. Ezert erdemes x evente beszelgetned vele es biztatni majd ujabb vizsgalatokra...orokbefogadas eseten meg arra, hogy nagyjabol most keruljon be a rendszerbe, mert evek mire valaki sorra kerul es ne halogassa majd ha egyszer olyan part talal, aki ezt vele bevallalja.
Olvastam valami sztorit, hogy amerikában volt két tesó, az egyik mindig akart gyereket, a másik is, de ő kevésbé. Felnőttkorukban kiderült, hogy aki nagyon szeretett volna gyereket, annak nincs méhe. Akkor másik testvérnek már 5 gyereke volt, vagy az özödiket várta asszem. Aztán meg azt mondta a húgának, hogy neki már van 5 gyereke, neki nem kell több, nem szeretne többet. És odaajándékozta a méhét a húgának, akinek nem volt. És azóta a kisebbik testvérnek is vannak gyerekei, és mindketten boldog, teljes életet élnek.
Ilyen lehetőség itthon nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!