Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tovább, mit kezdjünk...

Hogyan tovább, mit kezdjünk apámmal?

Figyelt kérdés

Jelenleg nálunk lakik, mert nagyon rossz helyzetbe került anyagilag, bár az igazsághoz tartozik, hogy nagyrészt magának köszönheti. Anya elhagyta, de eladták a közös családi házat és apa megkapta a felét, ami több milliós összes volt. Albérletbe ment, ott hagyta a munkáját és alig több mint 1 év alatt felélte a pénzt, mondván, hogy minek dolgozni, minek gyűjtögetni ha úgysem boldogít, megvettük annak idején a nagy házat is, és más lakja. Szóval az lett az új élet-filozófiája, hogy a mának kell élni. Aztán mikor elfogyott a pénze, nem ment dolgozni, így kitették az albérletből. Egy darabig a nővéreméknél lakott, de eljött onnan, mert a sógorom parancsolgatni akart neki. Úgyhogy nálunk lakik már másfél éve, ebből legalább 6 hónapig mi tartottuk el, néha vállalt 1-2 alkalmi munkát. Októberben a férjem szerzett neki egy rendes munkát a saját a munkahelyén. Itt viszonylag jól keres, a munka sem nehéz, de sokat cirkuszolt a feletteseivel, és vannak akik nem felettesei közvetlenül,de együtt kéne velük működnie, őket meg egyenesen elküldte a pokolba.

Most pedig előállt azzal, hogy januárban nem megy vissza dolgozni,mert neki nem fognak fiatal suttyó , se hisztériás nők parancsolgatni. Ezt már eldöntötte,de nincsenek tervei, hogy akkor mit fog dolgozni, majd lesz valamivel lerendezi. Nyílván megint nekünk kellene eltartani. Mit kellene tennünk?

2019. dec. 30. 09:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Én még nem jöttem.rá, hogy mi a jó az ilyenben. Én faterom ugyanez. Neki van pénze, háza, ő az alkoholba menekült. De ugyanazért, mint a te apud. Nincs semmi életcélja. Semmi sem motiválja. Nem érdekli a családja sem, hogy unokái lesznek. Semmi... Nem tudtunk hatni még rá semmivel, semmilyen ösztönzővel, sem a szükségleteire-ösztöneire.

Apud szerintem totál telibefossa, ha hajléktalannak kell lennie. Az ultimátum talán titeket megment, és nem kell látnotok a vergődését, mert nem lesz ott... de hogy vele mi lesz..?

Szóval ez valami negatív depresszív spirál, amiből neki kellene akarnia kikerülni. Csak mivel..? Hogyan?

2019. dec. 30. 11:49
 12/18 anonim ***** válasza:
33%
Össze kell csomagolni a cuccát, és visszaküldeni a sógoráékhoz.
2019. dec. 30. 11:54
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
Hány éves apád? Ha 70 felé közelít, egy öregotthon lenne jó neki.
2019. dec. 30. 12:16
 14/18 A kérdező kommentje:
56 éves. Még a nyugdíj is messze van.
2019. dec. 30. 12:23
 15/18 anonim ***** válasza:
85%
Tehát cirka harminc évig még eltarthatjátok.
2019. dec. 30. 12:50
 16/18 anonim ***** válasza:
90%

Rakd ki, miután közölted vele, hogy ha nem keres munkát, és nem kezd bele a talpraállásba, önállóságba ismét, akokr mehet, amerre akar. Szabad lehet, erre vágyik.

Nem lehet könnyű ezt megtenni,de a megoldás sokszor nem az,ami mindenkinek jó. De a helyzetet megoldja, és egy fordulóponthoz viheti apádat. Addig csinálja ezt,amíg hagyjátok.

2019. dec. 30. 14:08
 17/18 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem apád menthetetlen. A párod helyében ezt (ingyen eltartani egy léhűtőt) nem viselném el. Akármilyen szemétség, de én kitenném a szűrét. A házasságod rámehet erre az ügyre.
2019. dec. 30. 14:08
 18/18 anonim ***** válasza:
94%
Ha így nem tudja megszervezni az életét, meg mindenkivel összebalhézik, az kezdődő elmebetegségre is utalhat. Apám skizofréniája így kezdődött, bár az sokkal korábban.
2019. dec. 30. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!