Nem túl sok, ha 20. 000 forintot kérek zsebpénznek?
Eddig nem nagyon volt zsebpénz bevezetve, akkor kaptunk pénzt ha kértünk, de a szüleim ma mondták, hogy ezen szeretnének változtatni és minden hónapban utalni x összeget. Ebből kéne fedezni a bérletet, ez 5000 forint, ezen kívül szinte csak ennivalót (gyümölcsöt) veszek és jegyzetet nyomtatok meg megveszek egy-két fontosabb tankönyvet.
Arra gondoltam, hogy 20.000 forintot kérnék, de nem tudom, nem sok-e ez. Szeretnék egy kicsit félre is tenni, meg néha-néha (mondjuk havonta egyszer vagy kétszer) elmenni meginni egy kávét a barátaimmal vagy hasonló.
19/L
Szerintem először kérdezd meg a szüleidet,hogy ők mennyi összegre gondoltak. És ezután kiszámolhatod,hogy abból mit tudsz fedezni.
Ami viszont nekem feltűnt,az az,hogy napi három órát utazol? Ezt jól értettem? Mert ha igen,akkor lehet kényelmesebb lenne egy koli,és akkor több pénzed is maradna. Persze úgy,ha az utazás helyett,pár órát tudnàl dolgozni.
Én addig kaptam zsebpénzt, amíg el nem kezdtem diákmunkákon dolgozni, kB. 16 éves koromíg, utána nem is igazán volt már rá szükségem, mert megkerestem magamnak.
28/F
Egyáltalán nem sok, pedig én nem vagyok nagy költekező.
Én amikor egyetemista voltam, kb. heti 1-2-szer vásároltam a sulibüféből (mert lusta voltam kaját készíteni otthon), néha egy gyorsétterem is becsúszott. Kávét én amúgy is gyakran iszom, nem érdekel, mennyibe kerül. :D
Aztán néha jó lenne ruha akkor is, ha a régi épp még nem rohad le rólam, mozi vagy koncert.
Mondjuk egy 40 ezer reális lehet (szüleid is költenek rád ennyit!) , ha élni is akarsz, de inkább én is azt mondom, ha nem is most, de pár éven belül vállalj be valami diákmelót. Én havi 60 körül kerestem nem túl megerőltető óraszámban, 10-20 ezret raktam félre. (Bérletek is kellettek ugyanúgy.) Szerintem megéri azt a plusz húszezret, hogy úgy érzed, nem kell mindig centizgetni, és nem érzed azt, hogy mindig csak a f.s jut, és még egy automatás csokit sem szívesen veszel meg.
Szerintem nyugodtan megkérdezheted a szüleidet is, hogy ők mekkora összegre gondoltak. Mindenképpen beszéljétek meg, hogy mire kell a zsebpénzből költened és mit fizetnek ők, ezek fényében állapítsátok meg egy összeget.
Gondolom a szülőknek az is a céljuk, hogy megtanuld beosztani a pénzt - de ez még nem jelemti azt, hogy ha pl. az első hónapban kiderül, hogy a megbeszélt összeg kevés, akkor nem lehetne változtatni rajta. Tehát csináljtok 1-2 próbahónapot.
Ti hol éltek nem az ő pénze hanem a szüleié így sok.
Én sose kaptam egy forintot se a szüleimtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!